<home><archief><boekenkast><nieuwsflitsen><shipspotters><zonnebloem>

COMPUTER

20 april 2009 - SchoonePC nieuwsbrief
Heeft u ook wel eens de neiging, uw computer het raam uit te gooien ? Dan is dit het boek om eens mee aan de slag te gaan! In het 410 pagina`s tellende SchoonePC Boek wordt in begrijpelijke taal het installeren, optimaliseren, beveiligen en gebruik van Windows van A tot Z besproken. Het boek bevat veel tips, praktische oplossingen en handige tools voor de meest uiteenlopende computerproblemen. Inmiddels de elfde druk : Bij elke nieuwe druk vinden er wel weer een aantal wijzigingen plaats: teksten worden waar nodig up-to-date gemaakt en interessante nieuwe onderwerpen worden toegevoegd. In de 11e druk hebben er echter nog een aantal andere ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden! Zo is de informatie vanaf nu in twee aparte boeken verwerkt: één voor Windows XP en één voor Windows Vista. Hierdoor is tevens ruimte vrijgekomen voor een aantal interessante nieuwe onderwerpen.
lees verder : SchoonePC

20 april 2009 - CompUsers nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Windows wordt traag , voorjaarsPCopruiming , Registry opschonen , Autostarts en services , Harddisk opruimen , Linux opschonen? , Programma's deïnstalleren , Defragmenteren harddisk
lees verder : CompUsers

20 april 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Save2pc , Xrecode , Vista Logon Changer , Handige Excel Sneltoetsen , De tien allerslechtste besturingssystemen ooit , YouTube maakt afspraken over films
lees verder : WinTips

20 april 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Workshop: Racen op de computer , Weblog - WachtWoordWanhoop , The Pirate Bay schuldig bevonden door rechtbank , Belinea duikt onder de 300 euro met laptop , Mobiele telefoon steeds vaker gebruikt om te e-mailen , Twitter haalt 5 miljoen nieuwe gebruikers binnen , Visual Subst
lees verder : ComputerIdee

16 april 2009 - Captivate 4 , interactieve presentatie
Leren via internet is populair. Of het nu gaat om interactieve presentaties of instructiefilmpjes, er blijkt grote behoefte aan. Adobe Captivate is een programma waarmee u deze interactieve lessen kunt maken. Zoals u van een e-learningprogramma mag verwachten, is er genoeg uitleg beschikbaar om u bekend te maken met Captivate. Vanuit het startscherm kunt u projecten openen en maken en verschillende lessen bekijken. De project- en design-templates zijn in deze vierde versie fors uitgebreid en stellen u in staat snel een raamwerk neer te zetten voor de presentatie of les. De basis van Adobe Captivate is het opnemen van het beeld op de monitor. Dit kan op twee manieren: in de vorm van geregistreerde schermafdrukken en in full motion video.
lees verder : PCM

16 april 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : YouTube-filmpjes in PowerPoint, Presentaties met YouTube-fragmenten , Photoshop Elements 7: Oppervlak vervagen, Digitale schoonheidsspecialist , MAGIX MP3 Maker 15, Complete mp3-oplossing nu nog completer? , Mozilla overweegt oude XP te laten liggen , Soundbase 2009.03.23 , Werkbalk ‘Snelle toegang’ in Office 2007 , Installeerproblemen met Vista Service Pack 1 , De 50 beste gratis tools
lees verder : ComputerTotaal

15 april 2009 - 'Uitbraak Conficker hadden ISP's kunnen voorkomen'
Indien internetserviceproviders beter hun best hadden gedaan, had de uitbraak van de Conficker-worm grotendeels voorkomen kunnen worden, zo meent Roel Schouwenberg, senior virus analyst bij Kaspersky Lab. De Russische virusbestrijder ziet dat cybercriminelen steeds beter worden in de bescherming van hun botnets. "Dat is een logische ontwikkeling, die de beveiligingsgemeenschap voor nieuwe uitdagingen stelt", vertelt Schouwenberg tegenover Security.NL. Hij vraagt zich echter af of legitieme bedrijven net zo snel leren, en legt een deel van de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ISP's.
lees verder : Techzine

15 april 2009 - Een op vijf zakelijke pc's vatbaar voor Conficker
Hoewel alle mediacommotie bedrijven er eindelijk toe zet de Conficker-patch te installeren, zijn nog steeds een op de vijf zakelijke Windows-pc's vatbaar voor de worm, zo concludeerde een beveiligingsbedrijf eergisteren. Scans van meer dan driehonderdduizend Windows-pc's van klanten van Qualys Inc. laten zien dat de noodpatch uitgebracht in oktober 2008 van het MS08-067-lek nog steeds niet is geïnstalleerd. Echter nam het aantal installaties twee weken geleden wel drastisch toe.
lees verder : Techzine

15 april 2009 - Strato Webshop , webwinkel software
Een webwinkel bouwen bij Strato gaat supereenvoudig. We zijn onder de indruk van de nette, duidelijke startpagina. Nadat u alle instellingen als adresgegevens, btw, e-mail en levering en betaling hebt ingevoerd, neemt de installatieassistent u bij de hand om de website te bouwen. U selecteert één van de honderd sjablonen, ondergebracht in verschillende categorieën, die u online geheel kunt aanpassen wat betreft kleuren, indeling en navigatie. Na het opgeven van de naam en contactgegevens is de eerste versie van de webwinkel klaar en dat ziet er super uit.
lees verder : PCM

14 april 2009 - Microsoft begint automatische verspreiding IE8
Microsoft begint deze maand met de automatische verspreiding van webbrowser Internet Explorer 8. Gebruikers van eerdere versies wordt de update vanaf komende week aangeboden. Volgens Microsoft is de browser sneller en veiliger dan zijn voorgangers en concurrerende producten als Firefox en Safari. Ook houdt Internet Explorer 8 zich beter dan eerdere versies aan standaarden die voorschrijven hoe webpagina's moeten worden weergegeven.
lees verder : NU

14 april 2009 - Compusers nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Compuserdag 25 april in De Bilt , voorjaarsPCschoonmaak , Werken met PaintShopPro , Back to the Future , Praat eens met je computer , GigaHits 2009-02
lees verder : Compusers

14 april 2009 - Nog deze maand tweede servicepack Office 2007
Microsoft heeft laten weten dat het tweede servicepack voor Microsoft Office 2007 nog deze maand uitkomt. Deze informatie werd bekend door een blogpost op het WSUS Product Team Blog op TechNet. Hier liet Cecilia Cole, programmabeheerder van WSUS, weten dat het tweede servicepack in april op Windows Server Update Services staat. Veranderingen in dit servicepack bestaan uit onder meer ODF- en PDF-ondersteuning (zowel lezen als schrijven), prestatie- en kalenderverbeteringen van Outlook, veel bugfixes voor grafieken in de belangrijkste Office-applicaties en een boel verbeteringen in Office Server-producten aan de hand van gebruikersterugkoppeling.
lees verder : Techzine

14 april 2009 - 'Office 14 wordt Office 2010'
Een anonieme bron binnen Microsoft heeft het Amerikaanse ZDNet laten weten dat de volgende Office-versie niet Office 14 maar Office 2010 gaat heten. Office 14 is eigenlijk versie 13 van de Microsoft Office-suite, omdat Microsoft 13 echter een ongeluksgetal vindt, heeft het voor de codenaam 14 gekozen. Nu blijkt dus uit een anonieme bron van Microsoft dat deze naam veranderd wordt naar Office 2010. De volgende versie van Microsoft Office verschijnt overigens naar verwachting in maart 2010.
lees verder : Techzine

14 april 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : 10 vragen over webvirussen , Nederlanders niet doorsnee in online gedrag , Meeste besmette computers in Taiwan , Online gamers Final Fantasy beschermd door inlog-token , .eu-domein viert derde verjaardag , Scratch
lees verder : ComputerIdee

10 april 2009 - Conficker alsnog ontwaakt

De Conficker-worm is alsnog ontwaakt. Eerder voorspelde onderzoekers dat de worm opnieuw actief zou worden op 1 april, dat blijkt nu 9 april te zijn. Trend Micro meldt dat de worm is begonnen met het downloaden van andere pakketten via p2p. Waarschijnlijk worden keyloggers gedownload, maar wat het precies is, is lastig te zeggen vanwege de sterke encryptie die de worm gebruikt. De gedownloade software lijkt een sys-component te gebruiken dat zich verborgen houdt in een rootkit. Na het downloaden maakt de worm verbinding met MySpace.com, MSN.com, eBay.com, CNN.com en AOL.com om te bepalen of er een internetverbinding is. Daarna maakt hij zichzelf onzichtbaar.
lees verder : Techzine

10 april 2009 - F-Secure waarschuwt voor sms-spam
De Finse virusbestrijder F-Secure gelooft dat sms-spam de komende jaren een groot probleem wordt. Het bedrijf deed deze uitspraak in de Security Threat Summary van het eerste kwartaal van 2009. Hierin meldt F-Secure het allereerste sms-virus te hebben gevonden. Ook bleek dat het uitbuiten van exploits van sociale netwerken toenam in dit kwartaal. F-Secure omschrijft de SymbOS/Yxe-worm als de ergste dreiging voor de komende periode. Hoewel de worm op dit moment vooral actief is in China, is er de mogelijkheid dat hij zich ook verspreid naar andere delen van de wereld.
lees verder : Techzine

9 april 2009 - Google Earth 5.0
Na de aarde en het heelal, gaat Google Earth nu de diepte in. Letterlijk. Want met Google Earth 5.0 kunt u onder het wateroppervlak duiken, het onderzeegebied in 3D verkennen en informatie over de oceaan bekijken. Voor Ocean combineert Google Earth informatie over het onderzeegebied met informatie van experts, zodat gebruikers een aantal van de moeilijkst bereikbare delen van de wereld kunnen verkennen. Virtuele reizigers kunnen rond onderwatervulkanen zwemmen, video's over exotisch zeeleven bekijken, informatie over scheepswrakken in hun nabijheid raadplegen en foto's en video's van hun favoriete surf- en duiklocaties bijdragen.
lees verder : PCM

8 april 2009 - Nieuwe Windows 7-build gelekt naar het internet
Na build 6801, 7022, 7057 en 7068 is opnieuw een build van Windows 7 naar het internet gelekt. Ditmaal gaat het om versie 7077. Volgens Microsoft wordt build 7077.0.090404-1255 uiteindelijk doorontwikkeld tot de RC-versie die in mei op het programma staat. Er worden in die branch dan ook geen nieuwe functies meer gebouwd, enkel bugs opgespoord en opgelost. Wel wordt er nog volop gewerkt aan de 7105-branch die uiteindelijk leidt naar de RTM-versie van Windows 7.
lees verder : Techzine

8 april 2009 - Windows 7 downgradeable naar XP of 95
Microsoft zal het mogelijk maken toekomstige bezitters van Windows 7 een downgrade te geven naar Windows Vista of Windows XP. Het zou technisch zelfs mogelijk zijn om te downgraden naar Windows 95. Microsoft zal kopers van Windows 7 de mogelijkheid geven het besturingssysteem te downgraden naar een voorganger van het aangeschafte pakket. Het zou dus technisch gezien mogelijk moeten zijn het oude Windows 95-pakket weer op een moderne machine te zetten met een legale licentie.
lees verder : Techzine

8 april 2009 - Meer dan honderd bugfixes in Mac OS X 10.5.7
De ontwikkeling van de laatste grote software-update voor Mac OS X Leopard gaat gestaag voort. Afgelopen maandag stelde Apple de ontwikkelaars opnieuw in de mogelijkheid om een nieuwe testversie te downloaden. De nieuwe build, met buildnummer 9J44, voegt opnieuw een vijftal bugfixes aan de alsmaar langer wordende lijst toe. Het aantal bugfixes bedraagt op dit moment precies 104. De nieuwe build arriveert ongeveer een week na de vorige build.
lees verder : Techzine 

8 april 2009 - Mijnwebwinkel.nl , web winkel software
Voor het starten van een webwinkel is vandaag de dag bijna geen technische kennis meer noodzakelijk en het aantal webwinkels op internet neemt al jaren toe. Begrijpelijk, want vanuit een luie stoel kunt ook u binnen een uur starten met verkopen. PCM bekijkt de webdienst Mijnwebwinkel.nl waarmee u zelf een eigen webwinkel kunt opzetten. Snel een eenvoudige webwinkel starten, is op mijnwebwinkel.nl binnen een uur te realiseren. U hebt de keuze uit twee varianten. De belangrijkste beperking van de gratis variant is dat u maximaal 50 artikelen kunt verkopen en u geen eigen domeinnaam hebt.
lees verder : PCM

6 april 2009 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : AMBER Alerts , Excel spelendewijs , Helpmijdag 2009 , Print een selectie van een website , Foto's resizen , Tips en Handleidingen , NexusFile, een ongekend goede verkenner , Sequoia View , Mijn eerste woordjes HTML , Dynamische pagina’s met Javascript / AJAX , Handige Software
lees verder : HelpMij

3 april 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : De 10 grootste pc-ergernissen (met oplossingen!) , Firefox 4.0 op planning voor begin 2010 , Conficker grootste bedreiging van maart , Websurfen tijdens baas zijn tijd goed voor personeel , Internetfraude vooral door mannen gepleegd , Secure LogMeIn
lees verder : ComputerIdee

3 april 2009 - Mozy , on-line back-up
Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Mozy. Mozy biedt onbeperkte opslag voor $ 4,95 per maand. Nadeel is wel dat u alleen met creditcard kunt betalen. Bij vragen kunt u een beroep doen op de Engelstalige helpdesk. Tijdens onze test werden onze vragen snel en accuraat beantwoord. Na het installeren van de client kunt u de mappen en bestanden selecteren die u wilt laten backuppen. De software heeft uitgebreide instellingen en draait stabiel. Als u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inlogt op de website van Mozy, hebt u ook toegang tot al uw bestanden.
lees verder : PCM

3 april 2009 - Office 2007 Service Pack 2 lekt uit
Vandaag is op Torrent-websites en op usenet de nieuwste serie patches voor Office 2007 uitgelekt. Het tweede servicepack, dat ervoor zorgt dat er weer tal van bugs opgelost worden en nieuwe features geïntroduceerd worden, is nog in ontwikkeling bij Microsoft. Het is niet duidelijk in welke staat de uitgelekte versie verkeert. Het kan een RC-versie zijn, maar het kan ook nog een pre-alpha-versie zijn. Uit de voorwaarden blijkt dat het in ieder geval op een testversie gaat. Een final-versie is het dus sowieso niet. Het service pack draagt buildnummer '12.0.6416.1000', service pack 1 draagt nog buildnummer '12.0.6331.5000'.
lees verder : Techzine

2 april 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Filmfragmenten vertragen of versnellen, Benadruk belangrijke scènes in Pinnacle Studio , Windows SteadyState 2.5 (deel 1 en 2), Gebruikers beperkingen opleggen , ObjectDesktop, Behang voor Vista en XP , Logitech Digital Video Security System, Starterset voor videobewaking , De Conficker Worm: Een hoop gedoe om niets , GIMP 2.6.6 , Picasa 3: Webalbum synchroniseren , Data Locker: Harde schijf met pincode , Externe Philips-schijf niet toegankelijk , Snelstart: Simuleer een schijf
lees verder : ComputerTotaal

2 april 2009 - Firefox 3 momenteel populairste browser in Europa
Afgelopen week haalde Firefox 3.0 Internet Explorer 7 in als populairste browser in Europa. Firefox was met bijna 35 procent de meestgebruikte browser in Europa, op de voet gevolgd door Internet Explorer met 34 procent. Dat blijkt uit cijfers van StatCounter. Firefox heeft sinds eind augustus een gigantische groei doorgemaakt ten koste van Internet Explorer 6 en 7. Beide browsers van Microsoft zagen in diezelfde periode het aantal gebruikers afnemen. Als alle versies van Internet Explorer en Firefox als één browser gezien worden, dan behoudt Internet Explorer nog wel een voorsprong van ongeveer 12 procent.
lees verder : TechzineHandelsBlatt

2 april 2009 - AVC HD Suite , Avchd bestanden afspelen/bewerken
Avchd-bestanden afspelen en bewerken is voor velen nog een groot probleem. Elecard biedt een oplossing in de vorm van de Elecard AVC HD Suite. De suite bestaat uit drie programma's waarmee u avchd-bestanden kunt afspelen, bewerken en converteren. De avchd-editor van Elecard is niet bijzonder, maar wel handig. Er kunnen verschillende projecten worden aangemaakt waarin u avchd- en mpeg2-bestanden kunt importeren. U krijgt bij het selecteren van een geïmporteerd bestand de noodzakelijke gegevens te zien, zoals naam, duur, type stream en gebruikte audio- en videocodec. De geïmporteerde bestanden kunt u op een tijdlijn plaatsen die in schaal te vergroten en te verkleinen is.
lees verder : PCM

2 april 2009 - 'Nieuwe Gmail-functie onderweg'
Google komt mogelijk al vandaag met een belangrijke nieuwe functie voor Gmail. Googles maildienst bestaat deze week namelijk vijf jaar. Berichten op de technieuwssite Electricpig suggereren dat Google vandaag een belangrijke aankondiging gaat maken. Details zijn niet beschikbaar, en het enige wat Google wilde zeggen is dat de functie een European multilingual angle heeft. Google begon met Gmail in april 2004. Sommigen dachten dat het om een 1 aprilgrap ging toen de dienst werd gelanceerd, maar niets bleek minder waar. De webmaildienst behoort sindsdien tot een van de populairste.
lees verder : Techzine

2 april 2009 - Microsoft stopt met Encarta-encyclopedie
Microsoft heeft te kennen gegeven dat het van plan is te gaan stoppen met de Encarta-encyclopedie. Zowel de verkopen van de offline versie als de werkzaamheden van MSN Encarta worden gestaakt. De MSN Encarta-websites zullen offline gaan op 31 oktober 2009 met uitzondering van de Japanse editie van de online encyclopedie, die gaat een maand later op zwart. Bovendien zullen Microsoft Huiswerkhulp en Microsoft Encarta Winkler Prins Editie tot en met juni 2009 verkocht worden.
lees verder : Techzine

1 april 2009 - Humyo , on line back up
Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Humyo. Bij Humyo krijgt u bij het Premium-account 100 GB opslagruimte en daarvoor betaalt u €5,74 per maand. Voordat u aan de slag kunt, moet u de Humyo- client ter grootte van 1,87 MB downloaden. Het programma heeft vanzelfsprekend een synchronisatiefunctie. Bestanden die lokaal gewijzigd worden, worden op de server van Humyo ook gewijzigd. U hebt toegang tot uw bestanden via de website van ElephantDrive.
lees verder : PCM

1 april 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : SpyNoMore , Format Factory , PasswordPrompter , Snel uw PC vergrendelen , Ziggo en Telfort beloven verbetering service -UPDATE , Sites grote gemeenten vaak ontoegankelijk
lees verder : WinTips

1 april 2009 - PPTminimizer 4 , comprimeer PowerPoint bestanden
Een PowerPoint-bestand kan flink groot worden. Met een paar afbeeldingen met een hoge resolutie zit u al snel op meer dan 20 MB - niet zo erg als het op uw harde schijf staat, maar als u het gaat mailen, is het een ander verhaal. Comprimeer uw PowerPoint-bestand met PPTminimizer. Dat scheelt! PPTminimizer is een handig tooltje dat uw PowerPoint-bestanden verkleint. Via de kleurrijke en intuïtieve interface browst u naar het specifieke bestand, maar u kunt ook het programma zelf laten zoeken naar alle bestanden die in aanmerking komen voor compressie. Overigens kunnen Word- en OpenOffice-documenten ook verkleind worden.
lees verder : PCM

1 april 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : 12 tips voor sneller downloaden , Nieuwste Conficker klaar voor mega-aanval op 1 april , 140 tekens te veel voor sommige beroemdheden , Apple verhoogt prijzen iTunes naar $1,29 per nummer , Ubuntu Jaunty Jackalope nu in bèta , Image Composite Editor
lees verder : ComputerIdee

1 april 2009 - Conficker Worm: Help Protect Windows from Conficker
This page is designed to provide IT Pro customers the information they need to help protect their systems from the Conficker Worm, or to recover systems that have been infected. On October 23, 2008, Microsoft released a critical security update, MS08-067, to resolve a vulnerability in the Server service of Windows that, at the time of release, was facing targeted, limited attack. The vulnerability could allow an anonymous attacker to successfully take full control of a vulnerable system through a network-based attack, the sort of vectors typically associated with network "worms." Since the release of MS08-067, the Microsoft Malware Protection Center (MMPC) has identified the following variants of Win32/Conficker:
lees verder : Technet

31 maart 2009 - Chandler 1.02 , alternatief voor Outlook ?
Outlook organiseert je taken uitstekend, maar er zijn uiteraard ook alternatieven voor dat pakket. Chandler bijvoorbeeld. En Chandler werkt inderdaad anders - maar is wellicht niet direct een vervanging van het populaire Office-programma. Zoals veel opensourceprojecten is Chandler beschikbaar voor meerdere platformen, zoals Windows, Mac en Linux. Een Exchange-server voor de communicatie is niet nodig, omdat synchronisatie en samenwerking tussen de verschillende clients ook kan gebeuren via een gratis Chandler Hub-account of via een eigen mailserver. Een mailserver is dus wel noodzakelijk.
lees verder : PCM

31 maart 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Workshop: MAGIX Video deluxe 15, Werken met alle mogelijke beeldformaten , SkinFlix: YouTube-filmpjes met een skin, Videofragmenten inkaderen en publiceren op uw website , Easy Movie Organizer 2.0, Filmcollectie op orde , Typecursus op uw PC – Versie 2.0, Vingervlug leren typen  , Mogelijk toch heffing op harddisks , DVDSmith Movie Backup 1.04: Back-ups van uw dvd’s in enkele minuten , Grafieken maken met Google Chart , ASUS Vento TA-F1 , Openen met één muisklik verdwenen , Cursus: Basiscursus virtualiseren
lees verder : ComputerTotaal

31 maart 2009 - Snagit 9.1 , screendump generator
Snagit is een screendumpgenerator. Het kan van alles wat u op uw monitor kunt zien, een afdruk maken - of het nu gaat om lange webpagina's, programma's, teksten of afbeeldingen. U kunt de afbeeldingen niet alleen opslaan, maar ze ook verder bewerken. Snagit 9 heeft een compleet nieuwe interface die het niet alleen makkelijker maakt om met het programma te werken, maar er ook nog eens goed uitziet. Snagit bestaat uit twee losse programma's: Snagit en Snagit Editor. Met Snagit kunt u de profielen beheren die bepalen waarvan en hoe de screendumps moeten worden gemaakt. Het is nu standaard mogelijk om de gemaakte screendumps te exporteren naar Word, Excel en PowerPoint.
lees verder : PCM

31 maart 2009 - Unlock files and folders in use by Windows processes
UnlockMe enables you to delete, move or rename files or folders that are temporarily locked by other processes.  UnlockMe was designed to be a useful Windows Explorer extension allowing users with a simple right click on a file or folder to easily get rid of error messages and end the process locking the item. If you ever tried to work with a file and get one of these annoying messages,
lees verder : CamTech

31 maart 2009 - Movieplus X3 , video bewerking
Hoewel voorgaande versies van Serif MoviePlus goed ontvangen zijn, was het voor beginners niet altijd even toegankelijk. In de nieuwste versie is dit euvel echter aangepakt. De nieuwe frisse interface van MoviePlus heeft wel wat weg van Windows Movie Maker, maar dan veel uitgebreider. Er is een Storyboard-modus toegevoegd, waardoor nieuwelingen gemakkelijk videoclips in de juiste volgorde kunnen zetten. Ook nieuw is het How To-venster, dat u kan helpen met specifieke taken. Deze mogelijkheden maken het pakket toegankelijker voor beginners, maar het is daardoor niet minder interessant voor gevorderde videobewerkers.
lees verder : PCM

31 maart 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Spotmau PowerSuite 2009 , FCleaner , SurfSpeed , Windows XP snel afsluiten , Microsoft brengt Internet Explorer 8 uit , Google Street View nu ook in Nederland
lees verder : WinTips

31 maart 2009 - Nero Live 9 , brandsuite met televisie mogelijkheid
Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit. Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We testen Nero Live 9, onderdeel van de Nero 9 'Brand'-suite. Onderdeel van Nero 9 is Nero Live. Omdat ook Nero Showtime in de suite zit, kunt u met Nero Live alleen tv-beelden bekijken en radio beluisteren. Nero Live heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u snel uit de voeten kunt.
lees verder : PCM

31 maart 2009 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Nep-virusscanners gijzelen nou bestanden , Internet Explorer 8 is uit
lees verder : NoSpyWare

31 maart 2009 - Partition Manager 9.0 Express
In onze vergelijkende test van partitiemanagers in PCM januari kreeg Paragon Partition Manager 9.0 Personal de predicaten Beste Koop én Beste Product. Is de gratis variant net zo goed? Bij het opstarten van Paragon Partition Manager 9.0 Express verschijnt een menu met in feite slechts drie opties. Met Build Recovery Media kunt u een opstartbare usb-stick of cd/dvd creëren. Het nut van dit 'herstelmedium' blijkt echter beperkt, want in feite kunt u alleen een partitie herschalen. Zo'n herschaling is trouwens ook mogelijk als u de tool op de normale manier opstart, via de optie Resize Partitions.
lees verder : PCM

31 maart 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Backup uw netbook - op usb! , Oproep: Google Streetview in Nederland , Street View Nederland: Amsterdam de moeilijkste plaats , 94% gebruikers vindt vernieuwde Facebook maar niets , XS4ALL leert klanten hoe zij veilig kunnen internetten , Rotterdam figureert in nieuwe game , WinBank
lees verder : ComputerIdee

22 maart 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Diashow maken met Slide.com, Fotopresentatie publiceren op uw website , Picasa: Gewijzigde foto’s opslaan, Hoe Picasa omgaat met veranderingen aan foto’s , Sonos Bundle 150, Geluidssysteem voor het hele huis , Conceptronic CFULLHDMAi, Een stap in de goede richting , Discovery klaagt Amazon aan om Kindle DRM , FTD Watchdog 2.40 , Overboeken van een PayPal-rekening , Hercules eCafé 900 , 'Kopiëren naar' werkt niet
lees verder : ComputerTotaal

22 maart 2009 - Internet Explorer 8 is te downloaden
Microsoft heeft vandaag op de MIX09-conferentie zoals verwacht aangekondigd dat de uiteindelijke versie van Internet Explorer 8 nog voor het einde van de dag te downloaden is. De browser zal direct beschikbaar zijn in 25 talen, waaronder in het Nederlands, en zou vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd te downloaden moeten zijn vanuit het Microsoft-downloadcentrum. Een van de nieuwe functies van Internet Explorer 8 is Web Slices. Web Slices zijn delen van een webpagina waarop een gebruiker zich kan abonneren. Updates kunnen bekeken worden vanuit de favorietenbalk van Internet Explorer 8.
lees verder : Techzine

22 maart 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Oude software werkt beter onder Windows 7 , BitDefender zegt medicijn te hebben tegen Conficker , Brein wil verbod op The Pirate Bay , AMD niet langer in top 10 grootste chips-makers , TrakAx
lees verder : ComputerIdee

12 maart 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Een datum prikken met Doodle, Eenvoudig groepsactiviteiten plannen , Apparaat koppelen via Bluetooth, Gegevens uitwisselen zonder dradenwirwar , Wi-Spy 2.4x, Draadloos speuren , Test: 25 mobiele, externe schijven, Veel opslag voor weinig geld , Code iTunes-tegoedbonnen gekraakt , Tri-Desk-A-Top 2.0.1 , Aangepaste installatie via Windows Update , Geen zoektekst meer
lees verder : ComputerTotaal

11 maart 2009 - iPod Mate 2
Joboshare maakt gereedschappen om dvd's te rippen en videobestanden te converteren. Voor bijna elke denkbare combinatie van videoformaat en mediaspeler hebben ze wel iets beschikbaar. We tellen op hun site meer dan 69 verschillende softwarepakketten! iPod Mate spring eruit. Het bestaat uit drie programma's speciaal voor de iPod: een pakket dat diverse videobestandsformaten omzet, een pakket om dvd's te rippen en software om de iPod zelf te rippen.
lees verder : PCM

10 maart 2009 - ProgDVB Standard 6
Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit. Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We testen ProgDVB Standard 6.
lees verder : PCM

10 maart 2009 - Positieve reacties op plan voor modulair Windows 7
Het plan van Microsoft om Windows 7 modulair te maken kan op positieve reacties rekenen, onder andere van voormalig hoofd van de EU-commissie die Microsoft de afgelopen jaren heeft gescreend. Vorige week werd bekend dat Microsoft het mogelijk wil maken om Internet Explorer 8 uit Windows 7 te verwijderen. Het is de bedoeling dat ook programma's als Media Center en Media Player eenvoudig te verwijderen zijn uit Windows 7. Microsoft wil dit bewerkstellingen door het nieuwe besturingssysteem modulair te maken.
lees verder : Techzine

9 maart 2009 - SchoonePC nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Persoonlijke mappen en bestanden verplaatsen , Persoonlijke bestanden scheiden van systeembestanden , Persoonlijke mappen en bestanden verplaatsen (XP) , Persoonlijke mappen en bestanden verplaatsen (Vista) , Persoonlijke bestanden van extra software verplaatsen , Gedeelde mappen en bestanden verplaatsen , Gegevens afschermen voor andere gebruikers (XP) , Gegevens afschermen voor andere gebruikers (Vista)
lees verder : SchoonePC

9 maart 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : SoundTaxi Professional , Sharepod , What's Going On , Sneltoetsen voor openen webpagina's in Internet Explorer , Onveilig internet in de trein door open router KPN , IE8 kan worden uitgeschakeld in Windows 7
lees verder : WinTips

6 maart 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Belasting in Excel , Batman niet welkom op Facebook , Breinboek Italië van Neurocampus , Microsoft lanceert kinderversie Windows Live Messenger , Drie kritieke lekken gepatcht met Firefox 3.0.7 , Nederlandse 06-nummers nog niet op (maar 't gaat hard) , TimedShutdown
lees verder : ComputerIdee

6 maart 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Distributielijsten in Outlook, Stuur berichten naar meer mensen tegelijk , Picasa: Mappen, albums en verzamelingen, Foto’s groeperen en ordenen (of verbergen) , Easy2Sync for Outlook, Alles synchroon zonder Exchange , W3Counter, Teller met verstand van zaken , Microsoft SaaS Office per april in Nederland , DesktopOK 1.41: De indeling van uw bureaublad opslaan , Chatgeschiedenis in Windows Live Messenger , Spellingscontrole Windows Mail in Vista
lees verder : ComputerTotaal

6 maart 2009 - Allmydata , on-line back-up
Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Allmydata. Deze online opslagdienst biedt onbeperkte opslagruimte voor $9,95 per maand. Het backuppen gebeurt automatisch op de achtergrond, maar u kunt er ook voor kiezen om dit op vooraf bepaalde tijdstippen te laten plaatsvinden. Sterk punt van Allmydata is dat van bestanden waaraan u op dat moment werkt, bijvoorbeeld tekstdocumenten, ook automatisch online backups worden gemaakt.
lees verder : PCM

3 maart 2009 - iLife 09 , software bundel van Apple
Apple voorziet zijn computers standaard van de softwarebundel iLife, een set van handige programma's die u in staat stellen met foto's, video's en dvd's aan de slag te gaan. Apple brengt dit jaar wederom een nieuwe versie van deze suite uit, iLife 09. Is er veel nieuws onder de zon? Apple heeft in de gaten waarvoor de gemiddelde iLife-gebruiker zijn software gebruikt: voor vakantiefoto's en video's. Dat zien we terug in de nieuwe features van de diverse programma's, waarbij alle nieuwe thema's zon, strand en wintersport benadrukken.
lees verder : PCM

3 maart 2009 - Medische gegevens EPD VS via p2p uitgelekt
Tienduizenden medische gegevens van het Amerikaanse elektronisch patiëntendossier zijn uitgelekt naar het internet via p2p, zo heeft een professor van een Amerikaanse universiteit ontdekt. Eric Johnson, professor van de universiteit van Dartmouth College in Hanover, gebruikte in januari verschillende peer-to-peerprogramma's om medische gegevens op te sporen. Tijdens zijn zoektocht vond hij vele dossiers waarin de fysieke en mentale diagnose patiënten stonden, evenals namen, burgerservicenummers en adressen.
lees verder : Techzine

2 maart 2009 - Filemaker Pro 10
Filemaker is razend populair op de Mac, maar minder op de pc. Dat is niet zo vreemd, want het pakket vindt zijn oorsprong op de Mac. Wel is het inmiddels uitgegroeid tot een volledig relationeel databasesysteem dat ook beschikbaar is voor Windows. Aangezien het bedrijf dat Filemaker maakt een volledige dochter is van Apple, is het pakket prachtig vormgegeven. Presteert Filemaker Pro 10 net zo goed als het eruitziet? Bij het opstarten van Filemaker Pro 10 maakt u kennis met het snelstartscherm.
lees verder : PCM

2 maart 2009 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Kat-en-muisspelletjes in de wereld van Downadup , Nogmaals PhotoFiltre , HelpmijDag op 06 juni 2009 in Utrecht , Snijdt Microsoft zich in de vingers met Compatibility View van IE8? , CeBIT 2009 in Hannover , De functie INDIRECT() in Excel , Gadgets
lees verder : HelpMij

2 maart 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrieft vindt u de volgende onderwerpen : Wise Registry Cleaner Pro , ArtResize , Slice32 , Versie Windows XP en Service Pack bepalen , Windows 7 komt in september uit , Ballmer: Linux veel gevaarlijker dan Apple
lees verder : WinTips 

27 februari 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Belasting in Excel , Internetters gebruiken steeds meer zoekwoorden , Denksport en 10 voor Taal op de pc , Facebook vraagt leden mening gebruiksvoorwaarden , Gebruikers Windows 7 beta geplaagd door IE8-crashes , Computers rukken steeds verder op in het onderwijs , CID Belasting 2008.xls
lees verder : ComputerIdee

27 februari 2009 - DVBViewer Pro 4 , mediaplayer
DVBViewer Pro is een goedkoop programmaatje dat u kunt vergelijken met de mediaplayer Winamp. Op de fundering van DVBViewer Pro kan iedereen plugins en skins ontwikkelen, waardoor het multifunctioneel wordt. DVBViewer ondersteunt als één van de weinige veel verschillende tv-kaarten. U kunt een wizard gebruiken voor de installatie of handmatig alle instellingen goed zetten. U kunt het zo gek niet bedenken of het is in te stellen. Kleuren, bestandsformaten, afspeellijsten en zelfs de manier waarop tv-beelden worden gestreamd over uw netwerk. Terwijl u naar de ene zender kijkt, kunt u van een andere een preview zien. De zenderlijst is in beeld te bekijken of via een apart venster.
lees verder : PCM

26 februari 2009 - Wise Registry Cleaner 4 Free
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken de gratis registerschoner Wise Registry Cleaner 4 Free. Wanneer u Wise Register Cleaner Free voor het eerst opstart, stelt het voor meteen een systeemherstelpunt te maken. Een verstandig idee, al kunt u ook gewoon vanuit het programma registerbackups maken en terugzetten.
lees verder : PCM

26 februari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Videochatten met Gmail, Kletsen met klank en beeld via Gmail , Gmail Taken, Uw Gmail gebruiken als dagplanner , Photoshop Elements 7, Obstakels wegwerken , Toshiba SecuRed, beveiligde usb-schijf , MOBO, Ultraveilige pakjesdienst , Ook Google wil zegje in zaak tegen Microsoft , De beste G1-applicaties , Afbeeldingen verkleinen met Smush.it , Spellingscontrole Windows Mail in Vista
lees verder : ComputerTotaal

25 februari 2009 - Ernstig lek in Adobe Flash gedicht
Adobe heeft een nieuwe patch uitgebracht voor een van de meestgebruikte plug-ins ter wereld: Adobe Flash. Via een speciaal geprepareerd Shockwave Flash-bestand dat het lek uitbuit kan een aanvaller de pc volledig overnemen. Dit bestand zou bijvoorbeeld kunnen worden geïnjecteerd op een legitieme, gecrackte webpagina.
lees verder : Techzine

25 februari 2009 - Nieuw lek in Microsoft Office Excel bevestigd
Microsoft heeft een door Symantec ontdekt lek in Microsoft Office Excel bevestigd. Het lek wordt actief door aanvallers misbruikt. In eerste instantie zou het lek alleen in versie 2007 van Excel aanwezig zijn. Microsoft meldt nu dat ook versie 2000, 2002, 2003, Viewer 2003, Viewer 2007 en de Mac-versie 2008 last hebben van het lek.
lees verder : Techzine

25 februari 2009 - Google biedt excuses aan voor Gmail-storing
Googles maildienst had gisteren last van een storing met als gevolg dat miljoenen gebruikers niet konden inloggen. Google biedt zijn excuses aan. De storing trad vandaag rond half elf Nederlandse tijd op en duurde zo'n tweeënhalf uur. Veel gebruikers hadden last van het probleem. "We werken hard om het probleem op te lossen en bieden ons excuses aan voor het ongemak", vertelt Acacio Cruz, site reliability manager van Gmail.
lees verder : Techzine

24 februari 2009 - TuneUp Utilities 2009
Toen we TuneUp Utilities 2009 voor het eerst draaiden, schrokken we ons een hoedje. Het pakket ontdekte maar liefst 569 problemen op onze testlaptop. Het bleken gelukkig geen kritische fouten te zijn, maar we moeten toch zeggen dat het een stuk lekkerder voelt, zo'n opgeruimd systeem. TuneUp Utilities 2009 bestaat uit een uitgebreide systeemwerkset die uw computer grondig analyseert, optimaliseert en in conditie houdt. Zo zijn er onder andere gereedschappen om de prestaties te verbeteren, geheugenruimte te winnen, ongebruikte onderdelen van Windows te verwijderen, problemen met het register op te lossen en automatisch opstartende programma's te beheren.
lees verder : PCM

24 februari 2009 - Website Kaspersky opnieuw lek
Slechts twee weken na de vondst van een beveiligingslek op de website van Kaspersky is er een nieuw lek gevonden. Ditmaal gaat het om een cross-site scripting-lek op Kaspersky.com waardoor aanvallers phishingaanvallen en creditcardgegevens kunnen stelen, zo vertelt Ronald van den Heetkamp tegenover de website Security.NL.
lees verder : Techzine

23 februari 2009 - Geen computer veilig op Black Hat-conferentie
Afgelopen week werd de 2009-editie van de Black Hat DC-hackersconferentie gehouden. Op de conferentie werd pijnlijk duidelijk dat veel systemen nog lang niet veilig zijn. Hoogtepunten van de conferentie waren een hack voor een gezichtsherkenningssysteem van Toshiba, Lenovo en ASUS, een methode om je sporen uit te wissen na een aanval op een Mac en een stille aanval op HTTPS-dataverkeer.
lees verder : Techzine

23 februari 2009 - Adobe waarschuwt voor kritiek lek in Adobe Reader
Adobe waarschuwt voor een kritiek, ongepatcht lek in Adobe Reader 9 en in Acrobat 9 dat actief door aanvallers uitgebuit wordt. Ook eerdere versies van de PDF-software zijn door het lek getroffen. Door het lek in Adobes software kan de applicatie crashen en kan een aanvaller toegang verkrijgen tot de personal computer waardoor hij bijvoorbeeld een Trojaans paard kan installeren. Dit maakte Adobe gisteren bekend.
lees verder : Techzine

23 februari 2009 - Beveiliging mobiele besturingssystemen ondermaats
De beveiliging van mobiele besturingssystemen is ondermaats en ligt op het niveau van Windows 95, zo waarschuwt beveiligingsgigant McAfee. Geïnstalleerde malware heeft ongehinderd toegang tot alle applicaties en bestanden op een smartphone. Ook zijn gegevens op geheugenkaarten vaak niet versleuteld en gebruiken werknemers steeds vaker hun mobiele telefoon voor e-mail en webbrowsers.
lees verder : Techzine

20 februari 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Update verlofkaart in Excel , Nieuw: Schatkist-RSS! , Facebook smeekt gebruikers om te blijven , Klanten meest tevreden over computer Apple , 2002 - 2009: de groei van Google in Nederland , Acer marktleider bij mini-notebooks , Verse download: WinPenPack , Synthesia
lees verder : ComputerIdee

19 februari 2009 - Speed Up My PC 2009
Er zijn oneindig veel tools om uw pc te versnellen. Niet alle tools zijn echter even handig en vriendelijk in het gebruik. Een totaalpakket als Speed Up My PC is dat wel. Versie 2009 heeft geen grote veranderingen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De tools om de processor, het geheugen, het netwerk en de internetverbinding te optimaliseren zijn vooral gelikter geworden. Wel is er nu een zogenaamde 'recovery console', waarmee u veranderingen die nadelig uitpakken weer ongedaan kunt maken.
lees verder : PCM

18 februari 2009 - SPAMfighter
SPAMfighter biedt een serie oplossingen aan om spam hard aan te pakken. Deze oplossingen zijn zowel voor de prof als voor de thuisgebruiker. Wij testen de gratis versie voor thuisgebruik, SPAMfighter Standaard. Het programma nestelt zich als nieuwe werkbalk in Outlook, Outlook Express of Windows Mail. Wanneer er een mailtje binnenkomt, checkt SPAMfighter dit direct en zorgt de tool ervoor dat de spam in uw spamfolder terecht komt. Mocht er desondanks toch een spambericht gemist worden, dan volstaat één druk op de knop Blokkeren om dit alsnog als spam aan te merken.
lees verder : PCM

18 februari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Dropbox, intelligente synchronisatiedienst , Zoekmappen in Outlook, Intelligente synchronisatiedienst , Foto’s bewerken met Picasa, Met een paar muisklikken een foto optimaliseren , Toshiba SecuRed, beveiligde usb-schijf , Minox Digital SpyCam, Speelgoedje voor 007-fans , Misbruikverdrag netwerksites blijkt wassen neus , WPanorama 9.3.1: panoramafoto’s bekijken en exporteren , Creatieve fotoprints dankzij Snapily , helpdesk: Inlogscherm Windows XP
lees verder : ComputerTotaal

17 februari 2009 - Registry Mechanic 8
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken Registry Mechanic 8 van PC Tools. Zodra u de link Register scannen aanklikt, begint Registry Mechanic aan zijn scanronde. Wilt u deze bijsturen, dan dient u eerst een ommetje te maken langs Opties en Instellingen.
lees verder : PCM

17 februari 2009 - BitDefender en G Data zien Windows als malware
BitDefender en G Data hebben op vrijdag de dertiende een update uitgebracht waardoor ze beide Windows als een virus zagen. Dankzij de update werd een essentieel Windows-onderdeel als malware bestempeld waardoor deze op veel pc's verwijderd of verplaatst werd. Het bestand winlogon.exe werd namelijk als een Trojaans paard beschouwd met als gevolg dat de computer niet meer opgestart kon worden en gebruikers het bestand handmatig via de Windows-herstelconsole terug moesten zetten.
lees verder : Techzine

17 februari 2009 - Controleren foto flitsboete kan nu op internet
Indien je geflitst wordt in het noordelijke gedeelte van Noord-Holland krijg je de mogelijkheid om de foto van de overtreding online te bekijken. Het gaat om boetes voor het te hard rijden of het rijden door rood licht. Op dit moment is het wel mogelijk deze foto op te vragen, alleen kan dit niet via internet. Door dit wel mogelijk te maken bespaart dat het politiekorps een hoop tijd die ze dan in andere zaken kunnen stoppen. Per jaar krijgt het korps Noord-Holland Noord namelijk zo'n 3700 aanvragen binnen voor een flitsfoto.
lees verder : Techzine

16 februari 2009 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Nep-virusscanner in Valentijnskaart verstopt (beetje laat vindt u niet ?) , Percentrage virussen in e-mail naar laagste punt ooit. , Oorzaak virusbesmettingen ligt nog altijd vaak bij de gebruiker , Hyves weer slachtoffer van hoax , Einde ondersteuning van Windows XP , Wanneer komt Windows 7?
lees verder : NoSpyWare

16 februari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Wise Registry Cleaner Pro , ArtResize , Slice32 , Versie Windows XP en Service Pack bepalen , Consumentenbond: privacy moet beter beschermd , YouTube maakt video's downloadbaar
lees verder : WinTips

16 februari 2009 - CamTech 2000 , XP Repair Install
There are times when Windows XP becomes so corrupted it won't run correctly or won’t start at all and it seems that the only solution is to format and reinstall losing all data and programs. But doing so isn’t always necessary as there is a way to perform a repair install without losing any data. One of the best kept secrets of Windows XP is it's built in repair feature and I have written a step by step manual making it possible for anyone to repair their installation.
lees verder : CamTech

16 februari 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Mogelijk gratis upgrade Vista naar Windows 7 , Windows 7 build 7022 uitgelekt op torrentsites , Speciale tracker laat populariteit Pirate Bay zien , Microsoft biedt kwart miljoen voor Conficker-schrijver , Hugin
lees verder : ComputerIdee

16 februari 2009 - Apple lost RSS-lek in Safari op met update
Donderdagavond bracht Apple de eerste beveiligingsupdate voor Mac OS X van dit jaar uit. Naast een oplossing voor de kwetsbaarheid in Safari's RSS-systeem bevat de update ook oplossingen voor kwetsbaarheden in andere onderdelen van het besturingssysteem. Volgens Apple lost de update het beveiligingslek in Safari op dat afgelopen maand in de browser werd ontdekt. Door het lek was het mogelijk om persoonlijke informatie te benaderen middels een RSS-feed.
lees verder : Techzine


13 februari 2009 - ASI Be Anywhere , PC op afstand beheren
Waar dan ook ter wereld uw pc beheren is simpeler dan ooit met ASI BeAnywhere. U steekt de bijgeleverde usb-stick in de pc die u op afstand wilt benaderen, volgt de aanmeldprocedure en kunt vervolgens overal via internet inloggen op deze computer. Met het standaardpakket van ASI BeAnywhere kunt u drie computers op afstand beheren. Tegen betaling kunt u extra computers toevoegen. BeAnywhere maakt gebruik van ActiveX, waardoor een Windows-pc met Internet Explorer vereist is. Daarnaast moet u rechten hebben om de ActiveX-controls te installeren
lees verder : PCM

13 februari 2009 - Dock-bug in Mac OS X veroorzaakt dataverlies
Een kleine bug in het Dock van Mac OS X kan er voor zorgen dat er serieuze dataverlies optreedt, zo ontdekte consultant Scott Rose. Rose ontdekte dat bestanden die als snelkoppelingen (alias in Mac OS X - red.) in de Dock staan nog steeds geopend kunnen worden als het doelbestand zich in de prullenbak bevindt. In de Finder is het zo dat wanneer een bestand geopend wordt als deze zich in de prullenbak bevindt, een foutmelding wordt weergegeven. Bij de Dock is dat echter niet het geval.
lees verder : Techzine 

13 februari 2009 - Apples MobileMe opnieuw doelwit van phishing
Nadat MobileMe, Apples online synchronisatieservice, eerder al het doelwit was van phishers, werd vandaag bekend dat wederom phishers het op MobileMe voorzien hebben. In augustus vorig jaar waren al verschillende MobileMe-gebruikers slachtoffer van phishing. Toen maakten de criminelen misbruik van de technische problemen waar MobileMe mee te kampen had. Er werden e-mails rondgestuurd waarin de gebruiker gevraagd werd om zijn gegevens te bevestigen. De gebruiker werd vervolgens doorgestuurd naar een valse website die zeer echt lijkt.
lees verder : Techzine

12 februari 2009 - RegCleaner Professional 3.8
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken RegCleaner Professional 3.8 van Tweak Now. Bij het opstarten van de module Registry Cleaner kunt u meteen kiezen uit een viertal scanmodi. Quick scan (die alleen binnen de 'belangrijkste delen van het register' speurt), Custom scan (die u toelaat zelf de gedeelten aan te duiden die u wil laten controleren), Full scan (die het complete register onderzoekt) en Expert scan.
lees verder : PCM

12 februati 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Foto’s bewerken met Picasa, Optimaliseren met een paar muisklikken , Afdruk samenvoegen (deel 1), Etiketten printen in Word mbv van Excel-gegevens , Workshop Afdruk samenvoegen (deel 2), Etiketten printen in Word aan de hand van Excel-gegevens . ReminderFeed, Geheugensteuntjes via rss , Page2RSS, Maak rss-feeds voor iedere webpagina , Sandisk en Toshiba verdubbelen opslagcapaciteit , Skype 4.0.0.206 , Opstarten zonder wachtwoord in te voeren
lees verder : ComputerTotaal

11 februari 2009 - Mozilla onthult plannen Mozilla Firefox 3.2
De browserfabrikant is van plan om het Mozilla Labs-project Ubiquity in de browser in te bouwen. Ubiquity stelt de gebruiker in staat om met simpele tekstcommando's veelvoorkomende taken uit te voeren. Typt de gebruiker bijvoorbeeld 'kaart Amsterdam' dan verschijnt een Google Maps-kaart van Amsterdam. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld 'deel-op-delicious' waardoor de bezochte site toegevoegd wordt aan de social bookmarking site delicious.
lees verder : Techzine

10 februari 2009 - DX Studio 3 , 3D applicaties ontwikkelen
DX Studio 3 is een omgeving voor het ontwikkelen van driedimensionale applicaties en games. Het pakket bestaat uit een DirectX realtime 3D-engine en een set bewerkingstools. Het hoofddoel van DX Studio is om het ontwerp en ontwikkelproces van 3D-applicaties te vergemakkelijken en te versnellen. Deze versie bevat nieuwe mogelijkheden plus hier en daar wat verbeteringen van bestaande functies. Er is een nieuw 'live' weergavesysteem voor de 2D- en 3D-editors, een terreingenerator, herbruikbare componenten, de meest recente nVidia Physx-engine en geïntegreerde weergavemogelijkheden voor Firefox en Google Chrome.
lees verder : PCM

10 februari 2009 - Google's G1 schendt mogelijk privacy
Google's mobiele telefoon, de G1 schendt volgens een Amerikaanse organisatie de privacy van de gebruikers. De telefoon zou door Google gebruikt worden om persoonlijke informatie te verzamelen. Een woordvoerder van het Center for Digital Democracy noemt de telefoon zelfs een wandelend surveillanceapparaat. Met de G1 heeft Google namelijk toegang tot e-mail, instant messaging en het internet. Deze informatie kan weer gekoppeld worden aan de locatie waar de gebruiker zich bevind. Google verzamelt al langer gegevens via de zoekmachine.
lees verder : Techzine

10 februari 2009 - Gebruikersdatabase Kaspersky gehackt
Een hacker, die schuilgaat onder de naam 'unu' heeft afgelopen weekend in een posting op HackersBlog laten weten dat hij de database van de Amerikaanse website van Kaspersky heeft gehackt middels een zogenaamd SQL-injectie. Unu liet afgelopen zaterdag in een bericht op HackersBlog weten dat hij de database van Kaspersky had gehackt door gebruik te maken van een aangepaste URL, een methode die beter bekend is als een SQL injectie.
lees verder : Techzine

9 februari 2009 - Microsoft: 'Geen Ultimate Extras in Windows 7'
Microsoft heeft te kennen gegeven de functie Ultimate Extras die geïntroduceerd werd in Windows Vista niet door te zetten in Windows 7. De Ultimate Extras van Windows Vista Ultimate hebben Microsoft lange tijd achtervolgd omdat het bedrijf niet afleverde wat het beloofde. Dit leidde tot een excuses van Microsoft, maar met weinig verbetering. Er zijn nog altijd maar heel weinig extra's beschikbaar.
lees verder : Techzine

9 februari 2009 - SchoonePC nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Windows Live Mail nu standaard mèt Nederlandstalige spellingscontrole , E-mailaccounts webbased of lokaal via een e-mailprogramma beheren , Gmail, Hotmail, Live of MSN als POP3-account vanuit een e-mailprogramma beheren , Het e-mailarchief en de contactpersonen tussen webmail en een e-mailprogramma uitwisselen , Veilig omgaan met de inloggegevens , Algemene tips bij het versturen van e-mail
lees verder : SchoonePC

9 februari 2009 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : OpenOffice bevat gevaarlijk lek , Lek in firmware van HP- printers geeft hackers toegang tot bestanden , Eindelijk een veilig alternatief voor Google
lees verder : NoSpyWare

9 februari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Xilisoft Audio Converter , HDShredder Free Edition , Cursus Digitale Fotografie , Windows Vista - Tekstballonnen uitschakelen , Wat vinden 5 OEM's van Windows 7 Starter Edition? , Admin in Windows verergert 92% van malware
lees verder : WinTips

6 februari 2009 - Driver Scanner 2009 , houdt uw drivers up-to-date
Je drivers up-to-date houden is niet bepaald het leukste klusje, maar wat moet, dat moet. Uniblue Driver Scanner neemt u het werk gelukkig uit handen. Hebt u altijd de meest recente drivers op uw pc staan? Om daar achter te komen, zou u het hele internet moeten afstruinen. Bovendien hebben niet alle hardwarefabrikanten even gebruiksvriendelijke websites. Geen reden om met oude drivers te werken, want met Driver Scanner 2009 van Uniblue is deze klus zo geklaard! Na het opstarten van het programma scant Driver Scanner uw pc om vervolgens uw drivers te vergelijken met de driverversies die Uniblue in zijn database op de servers heeft staan.
lees verder : PCM

6 februari 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Krijgt Google Chrome in mei add-ons? , HP ontwikkelt eigen versie Linux voor netbook , Vrijdag, actie-dag: Valentijnsmuizen van Microsoft , Vista slaat niet aan bij bedrijven , ''Spelen gewelddadige games niet zonder risico's'' , Asterisk Logger
lees verder : ComputerIdee

5 februari 2009 - Skype 4.0 voor Windows krijgt groen licht
De ontwikkelaars achter Skype hebben een nieuwe versie vrijgegeven van het populaire video-bel-systeem voor Windows. Skype-gebruikers kunnen beeldbellen met andere Skype-gebruikers voor niks en wanneer er betaald wordt kan er ook gebeld worden naar andere telefoons en dergelijke. Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld het face-to-face bellen en de mogelijkheid tot full-screen beeld.
lees verder : Techzine

5 februari 2009 - Nieuwe dienst Google lokaliseert mobiele telefoons
De Amerikaanse zoekgigant Google is begonnen met een nieuwe dienst die gebruikers in staat stelt om mobiele telefoons te lokaliseren. gebruikers in 27 landen waaronder in Nederland zijn sinds gisteren in staat om in realtime hun locatie uit te zenden naar geselecteerde personen dankzij Google Latitude.
lees verder : Techzine

5 februari 2009 - Eusing Free Registry Cleaner
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken de gratis registerschoner Eusing Free Registry Cleaner 2.
lees verder : PCM

4 februari 2009 - Google Docs offline beschikbaar in Nederland
Nadat Google ook Gmail offline beschikbaar heeft gemaakt is het vanaf nu ook mogelijk om Google Docs offline te gebruiken. De Engelse versie van de applicatie is al ongeveer een jaar offline te gebruiken. Nu is ook de Nederlandse versie van de applicatie aan de beurt. Om Google Docs offline te kunnen gebruiken moet er wel een plug-in geïnstalleerd worden. Het gaat om de plug-in Gears van Google.
lees verder : Techzine

4 februari 2009 - Windows 7 krijgt zes edities en XP-upgrade
Uit een interview met Mike Ybarra, general manager voor Windows, dat Microsoft op zijn eigen perswebsite heeft geplaatst, blijkt dat er zes edities van Windows 7 uit zullen komen. Daarnaast maakte de softwaregigant bekend dat er ook een upgrademogelijkheid voor Windows XP-gebruikers zal komen.
lees verder : Techzine

4 februari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Uw eigen videozender met Mogulus Online live video kijken en uitzenden , Picasa 3: fotocollages maken Voeg uw mooiste foto’s samen , Afdruk samenvoegen (deel 1) Etiketten in Word mbv van Excel , ReminderFeed
Geheugensteuntjes via rss , Songsmith 2008.12.10.0 Maak van uw pc een componist , Windows 7 komt in slechts twee hoofdvarianten , HDShredder Free Edition 3.6.2 - Bestanden voorgoed verwijderen , Rechtsklikmenu uitschakelen op Bureaublad , Wachtwoord Word-document vergeten
lees verder : ComputerTotaal

3 februari 2009 - Free Studio Manager
Een filmpje geschikt maken voor YouTube, iPhone of PSP of simpelweg een video- of audiobestand inkorten en converteren levert vaak al snel de nodige problemen en vragen op. Zeker als uw software niet beschikt over de juiste import- of exportmogelijkheden, zit er vaak niets anders op dan online te zoeken naar die ene converter die u uit de brand helpt. Stop met zoeken en download de gratis Free Studio Manager. Grote kans dat uw converteerproblemen worden opgelost!
lees verder : PCM

3 februari 2009 - Google komt mogelijk met online opslagdienst
Google werkt mogelijk aan een eigen online opslagdienst genaamd GDrive. Google ontkent dat het werkt aan een online harde schijf voor zijn gebruikers, echter zijn er aanwijzingen in het nieuwe Google Pack dat die bewering niet waar is. In dat pakket bevindt zich namelijk een verwijzing naar de online harde schijf GDrive. Tevens is een omschrijving aanwezig waaruit inderdaad blijkt dat het om online opslag gaat.
lees verder : Techzine

3 februari 2009 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Gratis virtualisatiesoftware , The Gimp , Word 2007 afsluiten , Afbreken van woorden in Word 2007 , In Vista sluimerstand in- en uitschakelen , Andere berekeningen met Autosum , Tekststukken verplaatsen in Word , RSS-feeds meer dan 1 keer per dag verversen , MaxiVista: Je laptop als tweede scherm voor je pc , Asus D200: een wonderdoos? , Draadloos USB... terug , Find and Run Robot , Gadgets
lees verder : HelpMij

2 februari 2009 - 'Ernstige beveiligingsfout in Windows 7'
Er is een ernstige beveiligingsfout in Windows 7 aanwezig, zo meldt de weblog istartedsomething.com Microsoft staat erop dat er geen fout aanwezig is. De fout bevindt zich in gebruikersaccountbeheer of user account control in het Engels. Standaard waarschuwt UAC gebruikers als software wordt geïnstalleerd of als applicaties instellingen proberen te veranderen. Er wordt niet gewaarschuwd als de gebruiker Windows-instellingen aanpast.
lees verder : Techzine

2 februari 2009 - Apple trekt Nvidia graphics-update terug
Apple heeft begin deze week een firmware-update voor de grafische chips van Nvidia beschikbaar gesteld, maar halverwege de week was de update plotseling alweer verdwenen. Het verschijnen van de update was aanvankelijk goed nieuws voor eigenaars van de MacBook, MacBook Pro en de MacBook Air, die al enige tijd met verschillende aan de grafische kaart gerelateerde problemen te kampen hebben. Deze problemen lopen uiteen van flitsende beeldschermen en externe beeldschermen die na verloop van tijd spontaan op zwart gaan.
lees verder : Techzine

2 februari 2009 - Microsoft: Geen nieuwe bèta meer van Windows 7
Microsoft heeft bekendgemaakt dat er geen nieuwe bèta van Windows 7 meer zal volgen. De huidige bèta, die tot 12 februari gedownload kan worden, is de eerste en meteen ook laatste publieke bèta. De volgende mijlpaal voor Windows 7 zal dan ook de eerste releasecandidate zijn. Traditioneel betekent releasecandidate dat de software alle features bevat die ook in de uiteindelijke versie aanwezig zullen zijn, maar dat er nog een beetje getest moet worden om een stabiele release te kunnen verzekeren.
lees verder : Techzine

2 februari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : RegCure Registry Cleaner , CDBurnerXP , WinSizeMe , Uitzetten van Snel Schakelen Tussen Gebruikers ,  Kan Mozilla de securityclaims voor Firefox hard maken? , Cybercriminelen misbruiken TinyURL voor spoofing
lees verder : WinTips

30 januari 2009 - Eerste RC-versie Windows Vista SP2 af
Microsoft heeft een eerste releasecandidate van Windows Vista Service Pack 2 uitgebracht, zo weten testers op het internet. Dit terwijl recentelijk nog de website TechARP meldde dat de eerste releasecandidate van Windows Vista SP2 een maand was uitgesteld. Echter wijzigde de site gisteren zijn verwachtingen van de lanceerdatum van servicepack-2 en zei dat Microsoft deze datum naar voren heeft gehaald.
lees verder : Techzine 

30 januari 2009 - Photo Commander 7 , fotobewerking
Ashampoo brengt veel verschillende software uit, waaronder brand- en optimalistatieprogramma's. Een ander product uit hun portfolio is Photo Commander 7, een foto-organisatie- en bewerkprogramma. Wanneer we de software opstarten, worden we verwelkomd door een zogenaamd 'splash-screen' dat ons uitlegt dat de interface bestaat uit vier onderdelen: een werkbalk, een Verkenner-achtige omgeving, een previewdeel en een inhoudsweergave die thumbnails laat zien van de geselecteerde map.
lees verder : PCM 

30 januari 2009 - 'Nederlanders zijn te nonchalant met veiligheid'
Nederlanders maken zich over het algemeen weinig zorgen als ze een online aankoop doen. Te weinig, zeker omdat Nederlanders steeds meer online kopen. De Duitsers scoren bijvoorbeeld beter wat betreft online veiligheid. Over het algemeen scoort de rest van Europa beter dan dat Nederlanders dat doen. Duitsers zijn nog het meest begaan met hun online veiligheid, terwijl Nederlanders dit niet zo belangrijk lijken te vinden. Het gevaar ligt echter wel op de loer, zo stelt Sincerus Consultancy.
lees verder : Techzine

29 januari 2009 - Nieuw valentijnsvirus ontdekt door Pandalabs
Uit de dagelijkse monitoring van PandaLabs, het lab van Panda Security waar alle nieuwe bedreigingen op binnenkomen, blijkt dat het eerste Valentijnsvirus haar intrede heeft gedaan. Het betreft de worm Waledac.C. De worm Waledac.C verspreidt zich geheel conform de ongeschreven wetten van Valentijnsdag, de worm wordt namelijk verspreid in een valentijnskaart. Wanneer men echter klikt op de link in het mailtje installeert het virus zich. De bestanden hebben romantische namen als youandme.exe, onlyyou.exe, you.exe of meandyou.exe.
lees verder : Techzine

29 januari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Picasa Fotoviewer, Een flitsende manier om naar uw foto’s te kijken , Uw eigen videozender met Mogulus, Online live video kijken en uitzenden , Eigen sneltoetsen, in Word , GiftBox.com, Cadeaumanager met een strikje , Songza.com, Gigantische online jukebox , Google haalt Gmail offline , WhoCrashed Home Edition 1.01: begrijpelijke crashanalyse , Uitstellen van opnieuw opstarten na Windows Update , Crazy Talk 5: laat uw foto’s letterlijk spreken , $Ntuninstall-bestanden? , Mobiele harde schijven
lees verder : ComputerTotaal

28 januari 2009 - Nieuw lek in Solaris 10 ontdekt
Een Britse hacker heeft een nieuw lek in Solaris 10 gevonden. Het lek zorgt ervoor dat het besturingssysteem kwetsbaar wordt voor DoS-aanvallen, een workaround is reeds beschikbaar. Een patch volgt waarschijnlijk later. Een hacker uit Engeland, die de nickname 'Kingcope' draagt, heeft het lek, dat ondertussen ook is opgenomen in de database van Secunia, bekendgemaakt. Het besturingssysteem, dat gebaseerd is op Unix, kan platgelegd worden door misbruik van het lek.
lees verder : Techzine

28 januari 2009 - Virtual Box 2.06
Bij Sun denkt u waarschijnlijk meteen aan Java. Dat ze ook actief zijn op het gebied van virtualisatie, is voor veel mensen een onbekend gegeven. Het mooie aan Sun VirtualBox is dat het gemaakt is onder de GNU General Public License, wat betekent dat het pakket gratis is. De ondersteuning voor besturingssystemen is groot: alle Windows-platformen (van MS-DOS tot Windows Vista) worden ondersteund, maar ook Linux 2.4 en 2.6, Solaris 10, Opensolaris, FreeBSD, OpenBSD en OS/2 Warp 4.5 kunnen gedraaid worden als gast-os.
lees verder : PCM

28 januari 2009 - Cybercriminelen ervaren nu betere tijden
Trend Micro meldt dat het bedrijf steeds meer beweging ziet in de cybercriminaliteit in deze periode. De huidige economische terugval zorgt er namelijk voor dat de cybercriminaliteit beter draait. Beveiligingsspecialist Trend Micro meldt dat steeds meer mensen ook voor de 'digitale onderwereld' gaan werken. Steeds meer programmeurs en technici die werkloos op straat worden gezet kunnen aan de gang in de onder wereld. Ook zet de cybermaffia in deze tijdstippen meer middelen in om gegevens van niets vermoedende gebruikers te achterhalen.
lees verder : Techzine

28 januari 2009 - JavaScript-performance IE8 achter op concurrentie
Het plotselinge vrijgeven van de eerste releasecandidate van Internet Explorer 8 was voor ZDNet Australië een reden om de browser eens met gelijkwaardige concurrentie te gaan vergelijken. Bij het vergelijken werd er specifiek gekeken naar de performance van JavaScript in de browser. Dit werd getest middels de Sunspider JavaScript performance test, ontwikkeld door het WebKit-team.
lees verder : Techzine

27 januari 2009 - OM is bang voor een wildgroei aan 'boevensites'
Het Openbaar Ministerie, afgekort ook wel OM, van diverse plaatsen heeft haar zorgen uitgedrukt over een wildgroei aan boevensites. Op die manier zouden deze websites hun kracht verliezen. Een dergelijke boevensite toont beelden van gezochte criminelen, die op die manier gepakt kunnen worden. Volgens het OM dat verantwoordelijk is voor de website overvallersgezocht.nl is een dergelijke website wel effectief.
lees verder : Techzine

27 januari 2009 - Processing , interactief ontwerpen
Creatieve geesten die verder durven te kijken dan 'what you see is what you get', kunnen met Processing de mooiste graphics, animaties en interactieve elementen maken. Door code te schrijven! Veel it-bedrijven en reclamebureaus maken in hun personeelsbestand onderscheid tussen technische en artistieke geesten: op de afdeling vormgeving werken meestal de 'creatieven' die fraaie ontwerpen aanleveren, die vervolgens door de 'techneuten' worden omgezet in bijvoorbeeld websites. Maar is er werkelijk zoveel verschil tussen een kunstenaar en een programmeur? Is elke programmeur een volslagen bèta die in cijfers denkt en geen oog heeft voor esthetiek?
lees verder : PCM

27 januari 2009 - 'Spamverbod bereikt een averechts effect'
SpamExperts, een bedrijf van Nederlandse bodem gespecialiseerd in het opsporen van spam, zegt dat het spamverbod, dat in juli dit jaar van kracht gaat,nu een averechts effect heeft. De maatregel is op 12 november 2008 aangekondigd. Maar wordt nu hevig misbruikt: "Wij zien een duidelijke toename van Nederlandstalige reclame emails welke in grote getale door legitieme bedrijven worden verstuurd sinds de beslissing om dit type email vanaf 1 juli 2009 te verbieden", zo geeft spamexpert Dreas van Donselaar aan.
lees verder : Techzine

27 januari 2009 - Eerste RC-versie Internet Explorer 8 de deur uit
Microsoft heeft zoals verwacht gisteren de eerste releasecandidateversie van Internet Explorer 8 uitgebracht. Een eerdere versie van de eerste releasecandidate van Internet Explorer 8 was al een tijdje geleden op het internet uitgelekt. Het ging toen echter om buildnummer 8.0.6001.18343, terwijl de browser nu opgewaardeerd is naar versie 8.0.6001.18372. Deze nieuwe versie is uitgebracht voor Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP en Windows Server 2003.
lees verder : Techzine

26 januari 2009 - Maxthon 2.5 . internet browser
Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera of Safari, maar wist u dat er vele alternatieve browsers zijn? We kijken naar Maxthon 2.5, die overigens wel Internet Explorer nodig heeft. Deze browser komt uit China en is daar bijzonder populair. Het gebruikt dezelfde engine als Internet Explorer voor het tonen van webpagina's en werkt met tabs. Handig is de mogelijkheid om het per ongeluk sluiten van een tab ongedaan te maken. Het programma heeft meer slimmigheidjes.
lees verder : PCM

26 januari 2009 - Publieke bèta Windows 7 voorlopig nog niet offline
Microsoft heeft op haar blog aangegeven dat de publieke bèta van Windows 7 nog wat langer online zal blijven, hoewel het bedrijf eigenlijk al ruim voldoende bètatesters heeft. Aanvankelijk zou de bèta met ingang van vandaag al offline gehaald worden, maar Microsoft heeft vanwege de grote populariteit voor het nieuwe besturingssysteem besloten om de bèta tot uiterlijk 12 februari online te houden. Microsoft stelde de bèta eerder deze maand aan iedereen beschikbaar, maar moest dit al vrij snel uitstellen omdat de downloadservers het aantal bezoekers niet konden bolwerken.
lees verder : Techzine 

26 januari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : RipEditBurn , QuuxPlayer , HD HeartBeat , Het probleemloos verkleinen van de Windows-partitie , 'Microsoft moet 8,5 miljard betalen in Vista Capable-zaak' , Publieke Omroep haalt Silverlight-player uit bèta
lees verder : WinTips

23 januari 2009 - vandaag op Techzine
Vandaag vindt u op Techzine onder andere de volgende onderwerpen : Zes procent Windows-pc's besmet met Conficker . 'Tweede servicepack Windows Vista uitgesteld' , Illegale versie iWork '09 bevat Trojaans paard , Microsoft werkt mogelijk aan een Software Center , 'Windows-worm kan niet bestreden worden met patch' , Google Documents mogelijk voor iedereen zichtbaar
lees verder : Techzine

23 jabuari 2009 - Carbonite 3.6 , on-line back-up
De online backupdienst Carbonite is populair bij computergebruikers vanwege zijn lage maandelijkse prijs en onbeperkte schijfruimte. Onlangs verscheen versie 3.6 van de webdienst. Wat zijn de belangrijkste verbeteringen? Om van Carbonite gebruik te maken moet u eerst een account aanmaken en een programma van 2,8 MB downloaden. Carbonite 3.6 werkt onder Windows XP en Vista, een versie voor de Mac wordt in de loop van 2009 verwacht. U kunt het programma veertien dagen gratis uitproberen, maar hou er dan wel rekening mee dat u bepaalde mediabestanden niet kunt uploaden.
lees verder : PCM

22 januari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Foto’s bewerken met Picnik.com , Maak uw eigen sneltoetsen in Word , Photoshop Elements 7: Online fotogalerieën , Crypsys SafeStick Beveiligde stick tot 64 GB , MvixBOX Internet Harddisk , CrystalDiskMark 2.2.0 - Hoe goed presteert uw harde schijf? , Meldingen over ongelezen e-mail uitschakelen , Photo Finder Mini: automatisch gps-locatiegegevens in uw foto’s , Spellingscontrole Windows Mail in Vista
lees verder : ComputerTotaal

22 januari 2009 - Malware steelt honderd miljoen creditcardgegevens
Gisteren tijdens een waarschijnlijk historische dag in de Verenigde Staten maakte de betaalverwerker Heartland Payment Systems bekend dat in mei 2008 creditcardgegevens van honderd miljoen mensen gestolen zijn. Als deze informatie correct is, is dit mogelijk de grootste datadiefstal ooit gemeld.
lees verder : Techzine

21 januari 2009 - Greenbrowser 4.8 , internet browser
Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera, Safari of zelfs Chrome, maar wist u dat er nog veel meer alternatieve browsers zijn? Neem bijvoorbeeld de Chinese browser Greenbrowser. We kijken naar versie 4.8. Een browser uit China, met een Nederlandse vertaling, op basis van Internet Explorer. Met GreenBrowser kunt u browsen in verschillende tabbladen, favorieten opslaan in groepen en via een apart zoekvak zoeken in Google (of andere zoekmachine).
lees verder : PCM

21 januari 2009 - Red Hat Enterprise Linux 5.3 ziet levenslicht
Red Hat heeft een nieuwe versie vrijgegeven van Red Hat Enterprise Linux 5. De derde update in deze reeks heeft onder andere een betere virtualisatie-schaalbaarheid, ondersteuning voor Core i7 en OpenJDK. De nieuwe dingen in de nieuwe Enterprise Linux van Red Hat zorgen voor een betere inzetbaarheid. De virtualisatie verbeteringen zijn er dan ook. Zo is het mogelijk om 32 virtuele CPUs en 80GB geheugen te virtualiseren. De fysieke server is uitgebreid met maximaal 126 CPUs en 1TB main geheugen.
lees verder : Techzine

20 januari 2009 - Computervirus Downadup (Conficker)
verspreidt zich explosief
De internetworm Downadup (Conficker) verspreidt zich momenteel explosief. VirusAlert.nl bestempelt het virus als gevaarlijk, omdat het zich op alle Windowssystemen kan nestelen. De onafhankelijke organisatie van virusexperts heeft de waarschuwingsclassificatie verhoogd naar high risk, liet een woordvoerder van VirusAlert maandag weten. Het virus verspreidt zich momenteel razendsnel en op verschillende wijzen, maar de worm profiteert voornamelijk van een lek in Windowssoftware.
lees verder : Ondernemer

20 januari 2009 - Songbird 1.0 , mediaplayer
Al een tijdje is een nieuwe mediaplayer naam aan het maken op internet. Een opensource-applicatie met de naam Songbird. Deze muziekspeler, die niet meer in bètafase is, is volgens sommigen een iTunes killer. We zijn dan ook nieuwsgierig wat dit vogeltje zo bijzonder maakt. Songbird is inderdaad een bijzondere mediaspeler die het afspelen van muziek vooral erg leuk maakt. Zo is er de 'mashTape'-functie. Deze laat tijdens het afspelen van uw muziek band-informatie zien, zoals de discografie, geschiedenis, foto's via FlickR en video's via YouTube. De informatie is behoorlijk compleet.
lees verder : PCM

19 januari 2009 - Cybercriminelen maken misbruik van YouTube
PandaLabs heeft aangegeven dat cybercriminelen YouTube gebruiken om malware te verspreiden. De cybercriminelen gebruiken nep YouTube-filmpjes om de gebruiker te infecteren met malware. Men gebruikt het onderwerp: 'ConrhdSchiffer1983 heeft je een bericht gestuurd vanaf YouTube' om de filmpjes aan de man te brengen. Wanneer men het bericht opent wordt er gezegd dat de ontvanger gefilmd is met een verborgen camera.
lees verder : Techzine

19 januari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Ashampoo FireWall FREE ,
AVG FREE Edition met Nederlandse handleiding , ListZapper , Een werkblad afknippen , Online muziekverkoop groeit ondanks illegale downloads , Cijfers eredivisie verzameld op website
lees verder : Wintips

19 januari 2009 - Windows 98 en Belastingdienst gaan niet meer samen
Een woordvoerder van de Belastingdienst heeft laten weten dat het niet meer mogelijk wordt om belastingaangifte te gaan doen in combinatie met Windows 98. Belastingaangifte kan vanaf nu nog gedaan worden met een systeem dat Windows 2000 of nieuwer draait, aldus de woordvoerder van de fiscus. Het besturingssysteem dat in juni 1998 op de markt kwam is simpelweg te oud aan het worden volgens de Belastingdienst.
lees verder : Techzine

19 januari 2009 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Conflicker worm slaat razendsnel toe , 30% PC's mist belangrijke Windowspatch
lees verder : NoSpyWare

16 januari 2009 - Flock 2.0 , internet browser
Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Maar er zijn heel veel alternatieve browsers. Neem bijvoorbeeld Flock. Dit is een bijzonder uitgebreide browser, net als Firefox gebaseerd op de Gecko-engine. Flock is bedoeld voor gebruikers van sociale netwerksites. Zo kunt u uw inloggegevens voor websites als Twitter, Flickr, Digg en Facebook opslaan. Het updaten van deze sites wordt zo kinderspel.
lees verder : PCM

16 januari 2009 - Bèta 3 van Firefox 3.1 komt later uit
Mozilla, de ontwikkelaars achter Firefox, hebben besloten de release-date van bèta 3 uit te stellen. In een reactie laat Mozilla weten meer tijd nodig te hebben om een goede en stabiele bèta 3 uit te brengen. De release-date van de final-versie wordt niet uitgesteld. Projectleider Mike Beltzner heeft de bèta uitgesteld, van 26 januari naar 2 februari om precies te zijn. In een e-mail laat Beltzner weten meer tijd nodig te hebben om de bèta stabiel te krijgen.
lees verder : Techzine

15 januari 2009 - Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal 2008
Al vele decennia is de Dikke van Dale een begrip in Nederland. Wie een ingewikkeld woord tegenkomt en daarvan de betekenis wil opzoeken, kan een beroep doen op dit kloeke boekwerk. Gelukkig zijn de woordenboekenmakers bij Van Dale ook met hun tijd meegegaan en al jaren brengen zij woordenboeken in digitale vorm op de markt. Onlangs kwam versie 14.3 van het Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal (EGWN) beschikbaar.
lees verder : PCM

15 januari 2009 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Foto’s op de kaart met Picasa en Google Earth , Photoshop Elements 7 Online fotogalerieën , Deel een whiteboard met Scriblink.com , Windows 7 bèta 1 Installatie , Windows 7 bèta 1 Compatibiliteit , "Net gepatchte Windows-lekken zijn super-kritiek" . aTunes 1.11.2: het buitenechtelijke broertje van iTunes , Schermafbeeldingen maken met Screengrab , QNAP TS-509 Pro: boordevol functionaliteit , Adresbalk weg in Internet Explorer
lees verder : ComputerTotaal

14 januari 2009 - Sonicfire Pro 5 Scoring Edition
Wie regelmatig achtergrondmuziek gebruikt bij videoproducties heeft vast en zeker van SmartSounds gehoord. SmartSounds zijn kleine stukjes muziek die in lengte, tempo en instrumentvariatie zijn aan te passen en die u vervolgens rechtenvrij kunt gebruiken. De SmartSound-plugin, die met verschillende montagepakketten werkt, is gratis te downloaden maar kent z'n beperkingen. Wie meer mogelijkheden wil om SmartSounds aan te passen of te combineren is aangewezen op Sonicfire Pro Scoring Edition.
lees verder : PCM

13 januari 2009 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Een drietal programma’s om foto’s mee te bewerken op een rij , Berichten van de CES , Mp3tag 2.42 , Hoe snel kun je typen? , SDXC, de nieuwe SD card , Aan de slag met Windows 7 , Gadgets
lees verder : HelpMij

13 januari 2009 - Nieuwe spammethodes gaan boventoon voeren in 2009
Spamfighter heeft haar verwachtingen uitgesproken voor het nieuwe jaar. Zo gaat spam ook in 2009 een hot-item worden, met nieuwe spamvormen die men in 2008 nog niet zag en met behulp van meer social-networking-spam. Social-network-spam was in 2008 ook al een tijdje te merken. De spam, die verzonden wordt via, of met behulp van, sociale netwerken zoals Hyves en Facebook, gaat in 2009 nog meer de boventoon voeren. Naar verwachting is dit vooral de eerste maanden zo.
lees verder : Techzine

12 januari 2009 - Portrait Professional 8
Het is geen geheim dat foto's van sterren zijn bewerkt om ze mooier te laten lijken. Nu kunt u dit ook met uw eigen foto's doen, zodat u niet onder hoeft te doen voor beroemdheden als Jennifer Lopez en Tom Cruise. Natuurlijk kunt u uw portretfoto's een grondige opknapbeurt geven met bijvoorbeeld Photoshop, maar voor de meeste fotobewerkingspakketten komt hier een hoop specifieke kennis bij kijken. Met Portrait Professional knapt u portretfoto's op met slechts enkele muisklikken.
lees verder : PCM

12 januari 2009 - Microsoft stelt eerste bèta Windows 7 uit
Microsoft heeft besloten de publieke lancering van de eerste bèta van Windows 7 uit te stellen om te kunnen voldoen aan het grote aantal downloads.Enkele uren voor de lancering van de bèta ondervond de website van Microsoft al problemen in de vorm van traagheid en onbereikbaarheid. Een Microsoft-woordvoerster bevestigde dat de website op vrijdagochtend ongewoon veel bezoekers had.
lees verder : Techzine

12 januari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : MediaWidget , ZScreen , Handleiding Regels maken in Outlook , Vista: Niet meer automatisch opstarten nadat u een update hebt geïnstalleerd , Eerste 'Google-telefoon' binnenkort in Nederland , NS zet internet in trein eindelijk door
lees verder : WinTips

12 januari 2009 , Updates voor programma's worden vaak weggeklikt
Uit onderzoek van RES Software blijkt dat Nederlanders massaal de updates en upgrades voor programma's wegklikken. Het onderzoek is gehouden tijdens de InfoSecurity-beurs in Nederland. De softwareleverancier ondervroeg Nederlanders in hoeverre zij updates en dergelijke installeren. Uit de resultaten bleek dat slechts acht procent van de bedrijven alle patches ook daadwerkelijk geïnstalleerd worden.
lees verder : Techzine

8 januari 2009 - Undelete 2009
Bent u bang om belangrijke bestanden op uw pc te verliezen, zoals documenten en foto's? Als het antwoord hierop 'ja' is, is het wellicht verstandig om niet alleen regelmatig backups te maken, maar ook te investeren in recoverysoftware zoals Undelete 2009 van Diskeeper. Met de door ons geteste Pro-versie kunt u bestanden via het netwerk herstellen, wat ook ideaal is voor thuisnetwerken. Voor de helft van het geld hebt u de Home-versie die dezelfde mogelijkheden biedt, maar dan zonder netwerkondersteuning.
lees verder : PCM

8 januari 2009 - Gratis Windows 7-upgrade voor pc's vanaf 1 juli
Het upgradeprogramma waarmee Microsoft meer Windows 7-gebruikers hoopt te krijgen, is uitgelekt. Het programma begint op 1 juli en stelt Windows Vista-kopers vanaf die datum in staat om gratis te upgraden naar Windows 7. Het concept van het upgradeprogramma is uitgelekt door een OEM-partner van Microsoft en is alleen van toepassing op nieuwe pc's die aangeschaft zijn vanaf 1 juli. Indien dat het geval is, komt de gebruiker in aanmerking voor een gratis upgrade naar Windows 7.
lees verder : Techzine

8 januari 2009 , ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Online geheugensteun met Remember The Milk , Foto’s online bewerken met Picnik.com , Photoshop Elements 7: Online fotogalerieën , Grooveshark: luister online naar uw favoriete muziek , Corsair Flash Voyager Mini Klein, stevig en betaalbaar , Nieuwe MacBook Pro heeft betere, maar ingebouwde accu , Xinorbis 4.0.2: breng uw schijven overzichtelijk in kaart , Automatische updates aanpassen: stel Windows updates naar wens in , Logitech Illuminated Keyboard: bling-bling op het bureau , Windows XP SP3 inlogscherm , Apple als Windows-alternatief
lees verder : ComputerTotaal

6 januari 2009 - System Mechanic 8
Easy Computing brengt veel software uit. Elke maand ligt er wel weer een nieuw pakketje van Easy Computing op ons bureau. De kwaliteit van hun software is wisselend. Denk maar aan het matige Audio en Video Converter en het geweldige Acronis True Image Home. In dit nummer testen we het tuningpakket System Mechanic uit. Tot welke klasse behoort deze software? Top of flop?
lees verder : PCM

6 januari 2009 - 'Miljardenfraude rond Vista-stickers'
Microsoft heeft 1,5 miljard dollar verdiend aan de verkoop van computers die geschikt zouden zijn voor Vista, aldus computerdeskundige Keith Leffler. Deze apparaten bleken echter helemaal niet 'Vista Capable'. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Voordat Microsoft het besturingssysteem Windows Vista uitbracht, bood het computerfabrikanten de mogelijkheid om hun producten te labelen als 'Vista Capable'.
lees verder : Z24

6 januari 2009 - Avant Browser 11.7
'The fastest web browser on earth' schreeuwt de website van Avant ons toe. Dat belooft wat! De charmant ogende browser heeft een smalle balk aan de bovenzijde, waardoor er veel ruimte overblijft voor de website. De look-and-feel doet denken aan de Safari-browser van Apple, maar kan met behulp van skins worden aangepast. De onderliggende technologie is Internet Explorer, dus met de weergave van websites zit het wel goed.
lees verder : PCM

5 januari 2009 - 'Windows 7 presteert beter dan Windows XP'
Adrian Kingsley-Hughes van de Amerikaanse ZDNet maakte 23 prestatietests gebaseerd op realworldtaken en keek of Windows 7, Windows Vista of Windows XP ze het snelste voltooide. De resultaten waren uiterst verrassend. Waar normaal bètasoftware langzaam scoort, bleek dat Windows 7 build 6.1.7000.0.081212-1400 sneller was dan Windows XP SP3 en Windows Vista SP1.
lees verder : Techzine

5 januari 2009 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : SuperEasy SpeedUp , Comod
o Backup , HomePatrol , Niet meer opnieuw opstarten , Windows Vista opnieuw 'flop van het jaar'
lees verder : WinTips

5 januari 2009 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Engelse overheid raakt acht computers per week kwijt , PlayStation 3 steeds goedkoper om te maken , HP wil 11,6 inch netbooks - als Intel meewerkt , Internet haalt kranten in als bron voor nieuws , Meer informatie mogelijk op navigatiesysteem , RenteTrekker
lees verder : ComputerIdee

2 januari 2009 - Acronis True Image Home 2009
Met Acronis True Image Home 2009 kunt u snel en eenvoudig images plannen, maken en beheren. Daarnaast biedt Acronis een aantal extra's om uw waardevolle gegevens te herstellen of juist volledig te verwijderen. Na de lange installatie wordt u direct gevraagd om een image te maken. De image kan worden opgeslagen op lokale harde schijven, netwerkstations, verwisselbare media of op een verborgen partitie voor extra veiligheid. De vernieuwde interface in de stijl van Windows Vista ziet er goed en overzichtelijk uit.
lees verder : PCM

31 december 2008 - Workstation 6.5
VMware is al jaren het populairste virtualisatiepakket voor de desktop. Alhoewel VMWare zich voornamelijk richt op de zakelijke markt zijn er ook oplossingen voor particulier gebruik, zoals VMWare Workstation 6.5. Het product is prijzig: u betaalt per licentie 189 dollar. VMWare ondersteunt een breed scala aan besturingssystemen, zoals Windows, Linux, Solaris x86, Netware en FreeBSD. Bovendien is er ondersteuning voor zowel 32-bit als 64-bit host- én guestbesturingssystemen. De software is alleen in het Engels te downloaden.
lees verder : PCM

31 december 2008 - Onderzoekers hebben SSL-certificaten gekraakt
Het is onderzoekers van de Technische Universiteit van Eindhoven, het Nederlandse Centrum Wiskunde & Informatica, het EPFL in Zwitserland en onafhankelijke beveiligingsonderzoekers Alexander Sotirov en Jacob Appelbaum gelukt om SSL te kraken via een lek in de Internet Public Key-infrastructuur. Het is de onderzoekers gelukt om een kwaadaardige Certification Authority op te zetten die SSL-certificaten uit kan geven die door alle browsers goedgekeurd worden. Hierdoor kunnen gevaarlijke websites zich als authentiek uitgeven en bijvoorbeeld beveiligde bankwebsites nabootsen.
lees verder : Techzine

30 december 2008 - Acoobrowser 1.91
Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera of Safari, maar wist u dat er nog veel meer alternatieve browsers zijn? Neem bijvoorbeeld de Acoobrowser. Ook deze browser is gebaseerd op Internet Explorer-technologie. Webpagina's zien er goed uit in deze browser. Handig is de URL Alias-functie, vergelijkbaar met de 'URL Kürzel'-functie van Abolimba. Zo kunt u middels een korte code snel naar een favoriete site toegaan. In Acoo leidt de code 'yh' standaard naar www.yahoo.com.
lees verder : PCM

30 december 2008 - 39 procent heeft problemen met internetproviders
Uit de Providermonitor van de Consumentenbond blijkt dat zo'n 39 procent van de klanten klachten hebben over hun provider. Het gaat om onder andere een slechte service, maar ook storingen zorgen voor veel klachten. De eerste editie van de Providermonitor richt zich op zowel augustus als september van dit jaar. Dat de providers nog veel werk te doen hebben in het nieuwe jaar is zeker. 39 procent van de klanten heeft namelijk nog klachten over zijn of haar provider.
lees verder : Techzine

29 december 2008 - Kritiek lek opgedoken in Windows Media Player
Volgens een rapport van Security Tracker hebben alle Windows Media Player-versies een ernstig beveiligingslek. Het lek treedt op bij het afspelen van WAV-, SND- of MIDI-bestanden en kan ertoe leiden dat de aanvaller na de integer overflow code op het niveau van de gebruikersrechten uit kan voeren.
lees verder : Techzine

29 december 2008 - Microsoft pakt opnieuw nep-antivirusprogramma aan
Microsoft heeft laten weten dat het opnieuw succesvol is in de strijd tegen malware. Het bedrijf stuurt sinds enige tijd automatisch haar Malicious Software Removal Tool mee met haar maandelijkse patchronde en deze maand was de MSRT gericht op nep-antivirusprogramma's uit de 'W32/FakeXPA'-familie.
lees verder : Techzine

29 december 2008 - SchoonePC nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u het volgende onderwerp : Slipstreamen: Windows installatie-CD/DVD uitbreiden met laatste servicepack, updates en drivers - deel II (plus aanvulling op deel I)
lees verder :
SchoonePC

29 december 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Pas op met Windows Live Messenger 9! , Lek in online virusscanner Trend Micro , Uitbraak kwaadaardige kerstkaarten , Hoe beveiligt u uw draadloze verbinding zo goed mogelijk?
lees verder : NoSpyWare

29 december 2008 - Virtual PC 2007
Virtual PC 2007 is het gratis pakket van Microsoft voor virtualisatie van Windows-gebaseerde besturingssystemen. Helaas zegt dit meteen ook iets over de ondersteuning voor andere besturingssystemen, zoals Linux en BSD - die is er niet. Microsoft ondersteunt alleen haar eigen productreeks. Alle Windows-versies vanaf Windows 98 worden ondersteund, met uitzondering van Windows XP Professional SP1 en de 64-bits edities. MS-DOS en Windows 95 zijn wel te draaien, maar worden niet officieel ondersteund.
lees verder : PCM

29 december 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Jaarindex 2008 , Computer in feestdagen-sfeer , Reis van de kerstman online te volgen , Terugblik op 2008: de meeste malware komt uit de VS , Achtjarig meisje slaagt voor Microsoft-certificaat , Lek in gratis virusscanner , Electronic Arts gaat Spore zonder DRM aanbieden , Echosub
lees verder : ComputerIdee

24 december 2008 - Abolimba Multibrowser 5.30
Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera of Safari, maar wist u dat er nog veel meer alternatieve browsers zijn? Neem bijvoorbeeld de Abolimba Multibrowser. Abolimba is een Duitstalige browser die u 28 dagen gratis mag gebruiken. Een licentie kost € 15. Helaas is er geen Nederlandstalige versie beschikbaar. De browser gebruikt de technologie van Internet Explorer om webpagina's te tonen. Dat staat garant voor een goede weergave van vrijwel alle webpagina's.
lees verder : PCM

24 december 2008 - Lek in (HouseCall) gratis virusscanner
De gratis online virusscanner HouseCall van beveiliger Trend Micro bevat een lek die behoorlijk vervelend kan uitpakken. Hackers kunnen controle krijgen over Windows-pc's waarop Internet Explorer draait. De Finse beveiliger Secunia, die het lek als eerst ontdekt, bestempelt het als zeer kritiek. Volgens de Finnen gaat het om een kwetsbaar ActiveX onderdeel dat met malware geïnfecteerd kan worden.
lees verder : PCM

24 december 2008 - Microsoft geeft SQL-lek in zijn serversoftware toe
Gisteren heeft Microsoft toegeven dat haar SQL-server kwetsbaar is voor verschillende aanvallen waarbij men code probeert te injecteren via gesaboteerde commando's richting de server. De betreffende versies zijn SQL Server 2000, 2005 en Windows Internal Database. Versies die geen last hebben van dit probleem zijn SQL Server 7.0 SP4, 2005 SP3 en 2008.
lees verder : Techzine

23 december 2008 - Partition Commander Professional 10
Tijdens het testen van dit product komen we tot een vreemde vaststelling: de lay-out en de interface zien er aanvankelijk dan wel origineel uit, maar al snel blijkt dat het uitzicht en de onderliggende functionaliteit opvallend veel parallellen vertonen met Paragon Partition Manager. Niettemin vinden we op geen van beide producten een vermelding die in die richting wijst. We zoeken contact met beide bedrijven en uiteindelijk bevestigt Katrin Riwotzki, pr-manager bij Paragon, onze vermoedens.
lees verder : PCM

23 december 2008 - Microsoft stelt einde verkoop Windows XP uit
Microsoft heeft de verkoop van Windows XP opnieuw verlengt, namelijk tot mei 2009. Eerder mochten hardwarefabrikanten licenties afnemen tot en met 31 januari 2009, zodat plaats kon worden gemaakt voor Windows Vista-licenties. Echter is Microsoft hier nu op teruggekomen en heeft het deze datum naar voren geplaatst, namelijk naar 31 mei 2009.
lees verder : Techzine

22 december 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : SUN Java update 11 (het probleem, dat het probleem oplost) , Nep-software dreigt met afsluiten computer , Laat Google niet meekijken met wat u in Firefox doet
lees verder : NoSpyWare

22 december 2008 - 'Webwinkels onzorgvuldig met persoonsgegevens'
De Consumentenbond heeft geeist dat het College Bescherming Persoonsgegevens aan gaat pakken. Dit omdat consumenten nog steeds grote risico’s lopen tijdens het winkelen op internet. Het Algemeen Dagblad onderzocht een twintigtal webwinkels en hieruit bleek dat veertien zeer onzorgvuldig omsprongen met persoonsgegevens van klanten, zelfs zodanig dat criminelen vrij eenvoudig aan deze informatie konden komen.
lees verder : Techzine

19 december 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Werkgevers niet blij met World of Warcraft-spelers , Britse marine kiest voor Windows XP , Camera in winterse sfeer , Het doek is gevallen voor Firefox 2.0 , Nieuwe Nederlandse muziekdienst: Twones , IdleBackup
lees verder : ComputerIdee

19 december 2008 - Krant legt risico internetshoppen bloot
De meeste webwinkels zijn laks met het afschermen van personalia. Die conclusie trekt het AD vrijdag uit eigen onderzoek. De krant nam twintig onlinewinkels onder de loep. Op veertien ervan kon een door de krant ingeschakelde hacker alle ingevulde persoonsgegevens onderscheppen. Onder meer Bart Smit, Albert Heijn en V&D worden als zondaar bestempeld.
lees verder : Nieuws

18 december 2008 - TurboCad 15 Deluxe , cad-cam programma
TurboCAD stamt nog uit de tijd dat het hip was om de term 'turbo' te gebruiken in de naam van een softwareproduct - denk aan Turbo C en Turbo Pascal. In weerwil van de ouderwetse naam, bevat TurboCAD 15 een enorm arsenaal aan hypermoderne gereedschappen voor het tekenen van producten. TurboCAD is beschikbaar in vijf verschillende versies: Deluxe, Pro, Architectural, Mechanical en Platinum. Wij proberen de eenvoudigste uit, de Deluxe-versie. Deze is voornamelijk gericht op het maken van technische tekeningen. De duurdere versies van het pakket richten zich meer op het ontwerpen van producten en maken gebruik van een geïntegreerde hogekwaliteit ACIS solid modeling engine.
lees verder : PCM

18 december 2008 - PC Tools maakt top 5 internetblunders bekend
PC Tools heeft een lijst vrijgegeven met de vijf meest 'erge' blunders van hackers, crackers of script-kiddies. De lijst begint met de aanval op een forum voor epilepsie-patiënten. PC Tools heeft ook een verwachting voor het volgende jaar uitgesproken. De beveiligingsspecialist verwacht dat er veel ingespeeld zal worden op de kredietcrisis en clickjacking, het stelen van een identiteit, zal ook steeds populairder worden onder cybercriminelen.
lees verder : Techzine

17 december 2008 - Journal Live , multitask bijhouden
Multitasken is zo gewoon geworden, dat we er niet meer bij stilstaan hoe veel tijd we eigenlijk aan iets kwijt zijn. Om daar achter te komen moet u exact registreren wat u op de computer doet. JournalLive neemt u deze taak uit handen. JournalLive registreert al uw pc-activiteiten, volgt het mailverkeer en het surf- en MSN-gedrag. Alle gegevens worden per activiteit geregistreerd en in een grafiek weergegeven. Daarnaast krijgt u een weekoverzicht en een top-5 van de meest voorkomende activiteiten per dag.
lees verder : PCM

17 december 2008 - Vandaag noodpatch voor Internet Explorer
Microsoft komt vandaag met een extra patch voor Internet Explorer om een ernstig beveiligingslek te verhelpen. Updates die uitgebracht worden buiten de patchcyclus om komen niet zo vaak voor bij Microsoft. De laatste keer dat het zijn updatecyclus dit jaar doorbrak, was in oktober voor een serieus Windows-lek.
lees verder : Techzine

17 december 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Een mailserver met Google Apps, Gratis serverdienst met centraal beheer , Kerstkaarten maken met Paint Shop Pro, Het mooiste kaartje maakt u zelf... , Zelf panels maken voor Photoshop CS4, Adobe Configurator 1.0 . Microsoft Sidewinder X6 keyboard, Toetsenbord speciaal voor gamers . Microsoft LifeCam Show, Met handig bevestigingssysteem . Microsoft patcht IE-lek vanavond nog , Startup Delayer 2.3.134 - Windows starten met beleid , AMD ATI Radeon HD 4830 , helpdesk: Windows Service Pack 3
lees verder : ComputerTotaal

16 december 2008 - Partition Manager Personal 9.0
Het opstartvenster van Paragon Partition Manager Personal - de duurdere Professional, Server en Enterprise Server-edities blijven hier verder onbesproken - verraadt meteen al de flexibiliteit van dit pakket. Naast Partitioning treft u hier namelijk nog drie andere knoppen aan: Copying and Migration (waarmee u onder meer de data van een bestaande schijf naar een ander - eventuele groter - exemplaar kunt migreren), Backup and Rescue (voor data- en bootrecordbackups en voor het creëren van een reddings-cd) en Boot Management (een bootmanager waarmee u bijvoorbeeld het probleem oplost dat systeemherstelpunten kunnen verdwijnen in een XP/Vista dual boot-systeem).
lees verder : PCM

16 december 2008 - Wachtwoordopslag browsers onder de maat beveiligd
Een beveiligingsonderzoeker die vrijdag een onderzoek over de beveiliging van wachtwoordopslag in verschillende browsers heeft gepubliceerd, is tot de conclusie gekomen dat dit onder de maat gebeurt. Met name Google Chrome en Apple Safari scoorden laag, zo meent de onderzoeker van Chapin Information Services. "Safari en Chrome maken gebruik van de slechtste wachtwoordbeheerder gebouwd in een bekende webbrowser," aldus Robert Chapin, directeur van CIS, in zijn rapport over de beveiligingscontroles in wachtwoordopslag.
lees verder : Techzine

16 december 2008 - 'Namaak-websites grote dreiging in 2009'
G DATA heeft haar verwachtingen uitgesproken voor het volgend jaar. G DATA, een beveiligingsbedrijf, houdt het bij haar leest en meldt dat we in 2009 vooral veel namaak-sites tegen gaan komen. Websites gemaakt om gebruikers gegevens af te troggelen. "Er is dit jaar een volledige parallelle cybereconomie tot stand gekomen met verkopers, dienstverleners en marketingplatforms waarbij zelfs gebruik wordt gemaakt van commerciële technieken zoals promotieaanbiedingen.
lees verder : Techzine 

16 december 2008 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Maak heel eenvoudig echte ansichtkaarten van je eigen foto , Microsoft sluit jaar in stijl af: recordaantal patches op Patch Tuesday , Spambestrijding begint thuis , Kleur van mappen wijzigen , De optimale fotoverhouding , Voor de fun en ernst , Toetsenbord schoonmaken , Gadgets , Tips & Handleidingen
lees verder : HelpMij

15 december 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Aanvalluh!!! , Verrassend onderzoek: Firefox meest lekke software van 2008
lees verder : NoSpyWare

15 december 2008 - Google voorziet Gmail van ingebouwde PDF-lezer
De mensen van Google zijn de laatste tijd druk bezig met het toevoegen van nieuwe functies aan Gmail. De laatste toevoeging is een ingebouwde PDF-lezer. Recentelijk voegde Google al de mogelijkheid om taken bij te houden toe aan Gmail en de mogelijkheid om de interface naar eigen hand te zetten met een aantal thema's. Nu is daar dus een PDF-lezer bijgekomen.
lees verder : Techzine

15 december 2008 - SchoonePC nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Strategie voor het uitfilteren van ongewenste e-mail , Tooltje voor het repareren van Windows Update (XP) , Nederlandse spellingscontrole Windows Live Mail , Reclamevenster AntiVir uitschakelen , Nieuwe versie van Comodo uitgebreid met virusscanner , De Windows-partitie verkleinen met EASEUS , Het imagen van een harde schijf met HDClone , De standaard opslaglocatie van RSS-feeds wijzigen
lees verder : SchoonePC

15 december 2008 - Alle Internet Explorer-versies last van nieuwe bug
De ongepatchte bug in Internet Explorer 7 blijkt nu ook gebruikers van versie 5.01, 6.0 en 8.0 beta 2 te treffen. Dit liet Microsoft gisteren weten in een bijgewerkte beveiligingsadvisory. Tevens heeft Microsoft nieuwe stappen voor gebruikers afgegeven om uitbuiting te voorkomen omdat bleek dat de eerdere stappen niet voldoende bescherming boden.
lees verder : Techzine

12 december 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt de volgende onderwerpen : 75 P2P-sites gesloten op last van Brein , Slim: gekleurde kabels voor de duidelijkheid , Uploaders verdienen goed geld met YouTube , Facebook-virus nu ook op andere social network-sites , Process Lasso
lees verder : ComputerIdee

11 december 2008 - Hitman Pro 3 . terug van weggeweest
Hitman Pro is terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Versie 3 is niet alleen verbeterd, de software is ook stukken sneller geworden. Jammer alleen dat je er nu voor moet betalen. En nu is daar Hitman Pro 3. Alles in Hitman Pro 3 is compleet vernieuwd. Niets doet denken aan de vorige versie. Zo installeert versie 3 geen extra software op uw pc. De software is slechts een client die in verbinding staat met de servers van Hitman Pro 3. De software doorzoekt uw pc naar bestanden die zich verdacht gedragen en stelt hierna een score vast.
lees verder : PCM

11 december 2008 , Zero-day-exploit voor Internet Explorer 7 duikt op
Afgelopen dinsdag dichtte Microsoft met acht patches nog 28 lekken in diverse Windows-applicaties, maar gisteren dook er alweer een zero-day-exploit op voor Internet Explorer 7. Op diverse openbare fora dook gisteren een exploit op waarmee een lek in Internet Explorer 7 kan worden uitgebuit. Volgens eEye Digital Security zijn er al diverse meldingen gedaan dat het exploit ook daadwerkelijk wordt ingezet.
lees verder : Techzine

11 december 2008 - 'Geen elektronisch patiëntendossier in 2009'
Volgens Twentse huisartsen zal het elektronisch patiëntendossier niet in 2009 verschijnen. Het zou te veel geplaagd worden door technische problemen, registratieonduidelijkheden en privacy- en aansprakelijkheidonzekerheden. De huisartsen baseren dit op een mislukt EPD-proefproject. Huisartsen registreerden gegevens niet identiek en informatie was vaak niet actueel. Een ander proefproject dat werd gehouden in Winterswijk kwam niet eens van de grond vanwege technische problemen.
lees verder : Techzine

11 december 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Cd/dvd-station simuleren met MagicDisc, Nooit meer cd’s of dvd’s branden en wisselen , Digitale kerstkaarten versturen, Uw eerste digitale kerstkaarten? , Zelf domeingegevens aanpassen, met ZoneEdit , Microsoft Arc Mouse, Boogvormige opklapmuis , True Image Home 2009, Een back-up voor alles , Nederlanders googelen massaal op namen sites , PNotes 4.5.106 , Externe schijven sneller maken - met schrijfcache verbetert u prestaties , Windows XP SP3 inlogscherm
lees verder : ComputerTotaal

10 december 2008 - Open Office Org 3 , office suite
OpenOffice.org behoeft geen verdere introductie. U weet immers dat OpenOffice.org hét gratis alternatief is voor MS Office 2007. Dat OpenOffice serieus is, blijkt uit het feit dat we sinds kort versie 3 kunnen downloaden. Wat is er nieuw en hoe verhoudt OpenOffice.org 3 zich tot MS Office 2007? OpenOffice kent vanaf versie 3 een startcentrum. Vanuit dit venster kunt u kiezen wat u wilt gaan doen. Zo kunt u een nieuw document schrijven met Writer, een spreadsheet maken met Calc, een presentatie maken met Impress, een database bouwen met Base, tekenen met Draw of wiskundige formules maken met Math.
lees verder : PCM

9 december 2008 - Edius 5 , videobewerking
Canopus Edius is een professioneel videobewerkingspakket dat met bijna ieder denkbaar bestandsformaat overweg kan, professionele oplossingen biedt om video te monteren en zeer goed is in het bewerken van hd-video. De vijfde versie kent een groot aantal vernieuwingen. Wie onbekend is met Edius zal tijd nodig hebben om zich het programma eigen te maken. Weliswaar zijn er tooltips, maar wie meer uitleg wil is aangewezen op een slechte handleiding.
lees verder : PCM

8 december 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Ernstige problemen met update 11 van Java , Firefox  is niet meer te vertrouwen
lees verder : NoSpyWare

8 december 2008 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Cucusoft iPod Movie/Video Converter , Microsoft Image Composition Editor , Shred , Firefox tips : Sneller zoeken binnen een pagina , Tabbladen in Firefox , Weg met die kermis: schakel animaties uit , De identiteitscrisis van het 'nieuwe Microsoft' , Europese softwarebranche: open source geen bedreiging
lees verder : WinTips 

5 decemeber 2008 - 98 procent Windows-pc's missen softwarepatch
Meer dan 98 procent van alle Windows-pc's mist tenminste één softwarepatch en bijna de helft bevat elf of meer programma's vatbaar voor kwaadaardige aanvallen. Dit laat het Kopenhaagse Secunia weten. Volgens dat bedrijf trof het bij 98,1 procent van alle Windows-pc's waarop de Personal Software Inspector (PSI) werd geïnstalleerd één of meer ontbrekende softwarepatches aan die beveiligingslekken verhelpen.
lees verder : Techzine
 
5 december 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen ; Ruim 98% Windows-pc's niet voldoende gepatcht , Bluetooth 2.2-standaard gepland voor 2009 , Apple frustreert concurrentie , SanDisk speelt voor Sinterklaas , System Information for Windows (update)
lees verder : ComputerIdee

4 december 2008 - Vista SP2 Bèta beschikbaar voor breder publiek
Microsoft heeft gisteren laten weten dat zij snel de beschikbaarheid van Service Pack 2 voor Windows Vista en Windows Server 2008 wil gaan uitbreiden. MSDN- en TechNet-leden hebben sinds gisteren toegang tot de software en leden van de Customer Preview Program (CPP) van Microsoft hebben vanaf vandaag toegang hiertoe.
lees verder : Techzine

4 december 2008 - Apple niet/wel meer immuun voor virussen
Vraag een gebruiker van een Apple Mac waarom hij een computer heeft gekocht die aanzienlijk duurder is dan een pc die op Windows draait, en hij zal drie argumenten noemen: superieur design van de apparatuur, stabiele, gebruiksvriendelijke software en het ontbreken van virussen en andere kwaadaardige software. Dat laatste argument kan nu worden geschrapt.
lees verder : Volkskrant

4 december 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Zelf domeingegevens aanpassen, met ZoneEdit , Alles over Google Docs, Cursussen, tips en downloads , Winclone 2.0.7, Windows-back-ups op een Mac , True Image Home 2009, Een back-up voor alles , Pioneer demonstreert 400 GB Blu-ray-schijf , Find and Run Robot 2.34.01 - De wereld aan uw toetsenbord , PhotoFunia: iedereen is beroemd! , Shuttle XPC P2 4800P - Mini-gamemonster , Uitgestelde schijfbewerking
lees verder : ComputerTotaal 

3 december 2008 - Partition Manager 2.1
Om een (lege) schijf in een paar partities op te delen en die te formatteren, hoeft u geen extra software aan te spreken: dat regelt u gewoon vanuit Windows. Meer complexe operaties vereisen echter wél de hulp van gespecialiseerde partitiemanagers. We kijken naar de thuis editie van Easeus Partition Manager.
lees verder : PCM

3 december 2008 , Ernstig Windowslek gebruikt voor bouw botnet
Een ernstig lek in besturingssysteem Windows, dat Microsoft in oktober tussentijds dichtte, wordt misbruikt voor de bouw van een zogenoemd botnet. Daarvoor waarschuwt een analist van beveiligingsbedrijf Trend Micro. Microsoft besloot in oktober snel een update te verspreiden voor een ernstig lek in alle ondersteunde versies van Windows, nadat duidelijk werd dat cybercriminelen inmiddels kwaadaardige software verspreidden die van het lek gebruik maakt. Normaliter voert Microsoft alleen op elke tweede dinsdag van de maand dergelijke reparaties uit.
lees verder : NU

2 december 2008 - OrangeCD Catalog 6 , database
Semi-professionele databases zijn leuk voor de knutselaar, kleine ondernemer of club. Maar ook voor thuis kan een database handig zijn. Maar dan liefst een supersimpele! En dat soort databases zijn er, bijvoorbeeld CATraxx 8 voor het bijhouden van uw muziekcollectie. Onze eerste indruk van Orange CD Catalog is dat de interface wel érg druk is. Dat is niet zonder reden, want het programma zit vol functionaliteit. Zo kunnen we de database vullen door de cd-rom-drive te laten scannen, de harde schijf laten doorzoeken.
lees verder : PCM

2 december 2008 - WebSense waarschuwt voor 'kerst-virussen'
WebSense heeft uitgevonden dat er zogenaamde 'kerst-virussen' in omloop zijn. Dit zijn e-mailtjes met een kerstgroet die een virus bevatten wanneer de bijbehorende e-card opgehaald wordt. Het is overigens niet de eerste keer dat gebruikers zo benaderd worden. Het is namelijk een bijna jaarlijks terugkomend fenomeen waarbij de gebruiker goed moet oppassen. Vorig jaar doken er bijvoorbeeld ook 'kerst-virussen' op.
lees verder : Techzine 

2 december 2008 - Intel Core i7 ook last van TLB-bug
Intel heeft zojuist bevestigd dat na de Phenom van AMD ook de Core i7-chips last hebben van een bug in het translation lookaside buffer. In een recent gepubliceerd specificatiedocument op de website van Intel blijkt dat dankzij de TLB het systeem kan blijven hangen of dat er onjuiste gegevens verspreid kunnen worden.
lees verder : Techzine 

1 december 2008 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Collectorz.com Music Collector Pro , Gmail Backup , Goud van Oud Verzameling, deel 1 , Excel: bestanden beveiligen , Vijf vragen over KPN/Reggefiber-project Glashart , BoevenVangen.nl kan topdrukte niet aan
lees verder : WinTips 

28 november 2008 - Video Deluxe 15 Premium
Ruw filmmateriaal aan uw familie of vrienden tonen op verjaardagen en feestjes kan echt niet meer. Eerst bewerken dus, die handel. Magix staat bekend om zijn uitgebreide software voor een redelijke prijs, dus we gaan aan de slag met Video Deluxe 15 Premium. De interface van Magix Video deluxe is veranderd. De kleuren zijn wat donkerder en de vensters zijn nu schaalbaar. Het is niet mogelijk om zelf ingestelde lay-outs op te slaan.
lees verder : PCM

28 november 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Gsm is slecht voor de ziel, zegt Vaticaan , HME 2008 officieel van start! , One Laptop Per Child nu ook in Europa , Mozilla verwacht derde beta Firefox 3.1 begin januari , Vakantie
lees verder : ComputerIdee

27 november 2008 - Microsoft ongewild grote bron van spam
Uit een inventarisatie van Spamhaus.org blijkt dat Microsoft een vrij grote verzender van spam is, de softwaregigant staat namelijk op de vijfde plaats op de lijst die samengesteld is door Spamhaus. Microsoft staat hoog op de lijst door onder andere Windows Live Hotmail. Via deze e-maildienst worden namelijk veel spammailtjes de deur uitgedaan. Ook via Windows Live Spaces worden de nodige spammailtjes verzonden.
lees verder : Techzine 

27 november 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Alles over Google Docs, Aan de slag met de gratis Office-suite , Winclone 2.0.7, Windows-back-ups op een Mac , FriendFeed.com: volg uw vrienden online, Altijd op de hoogte van het online leven van uw vrienden , Olympus mju-1040, Betaalbare wintercamera , Sony Cyber-shot DSC-W170, Slimme compactcamera , Parelwitte Toshiba Portégé M800 , GeoSetter 3.0.4 - Gebruik de aardbol als fotoboek , helpdesk: Windows Service Pack 3
lees verder : ComputerTotaal

26 november 2008 - CATraxx Music Database
Semi-professionele databases zijn leuk voor de knutselaar, kleine ondernemer of club. Maar ook voor thuis kan een database handig zijn. Maar dan liefst een supersimpele! En dat soort databases zijn er, bijvoorbeeld CATraxx 8 voor het bijhouden van uw muziekcollectie.
Net als Orange CD Catalog maakt CATraxx het bont qua hoeveelheid op te slaan gegevens. Negen cover afbeeldingen? Drieëndertig 'custom' velden? Verzekerde waarde en taxateur-naam?
lees verder : PCM

26 november 2008 - Dragon Naturally Speaking 10 (Preferred Mobile)

Om de zoveel tijd verschijnt er een nieuwe versie van Dragon Naturally Speaking. Wij testen de laatste versie, versie 10. De spraakherkenningssoftware Dragon Naturally Speaking is verkrijgbaar in vijf verschillende versies. De goedkoopste kost € 99 (Standard), de duurste (Professional) € 299. Wij testen de Preferred Mobile-versie en deze wordt inclusief Philips memorecorder geleverd, zodat u ook onderweg ingesproken opmerkingen automatisch kunt laten uitwerken door het programma. Dit pakket gaat voor € 299 over de toonbank.
lees verder : PCM

25 november 2008 - DirectX 11 zowel in Windows 7 als Windows Vista
In tegenstelling tot wat product marketing manager voor Windows Ben Basaric eerder deze week claimde, komt DirectX 11 toch naar Windows 7 en Windows Vista. Een van de API's genaamd Direct 3D 11 zal GPGPU, tessellation (opdelen van polygonen in structuren) en verbeterde multithreading-ondersteuning bevatten, wat betere prestaties voor multicoreprocessors betekent.
lees verder : Techzine 

24 november 2008 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Ashampoo AntiSpyWare , TweakNow WinSecret Professional , Hirens Boot CD , Feeder.nl: Dynamische postcodes , Vijf vragen over ultrasnel opstarten , Microsoft verwijdert nep-virusscanners van miljoen pc's
lees verder : WinTips 

24 november 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Bespaartip: online verzekeren , World Of Warcraft-uitbreiding breekt records , OPTA beboet verspreiders MSN-worm , Vodafone houdt datasnelheid op 3,6 Mbps , Mozilla bereidt zich voor op slechte tijden , Beoordeling webwinkels.pdf
lees verder : ComputerIdee

21 november 2008 - Forse toename Self-Sending spam
Uit onderzoek van SpamFighter blijkt dat het versturen van Self-Sending spam steeds populairder wordt. Self-Sending spam is spam waarbij de afzender jijzelf bent, er is dus sprake van afzender-manipulatie. De spammers gokken met deze methode de lezer sneller enthousiast te krijgen. Het bericht is immers afkomstig van henzelf, wat interesse wekt voor wat er in het bericht staat.
lees verder : Techzine

21 november 2008 , Movie Collector 5.6 PRO
Semi-professionele databases zijn leuk voor de knutselaar, kleine ondernemer of club. Maar ook voor thuis kan een database handig zijn. Maar dan liefst een supersimpele! En dat soort databases zijn er, bijvoorbeeld voor het bijhouden van uw films, boekenverzameling of muziekcollectie. Collectorz maakt kant en klare databaseprogramma's in soorten en maten. Boeken, spellen, muziek, games, strips, mp3's, foto's en films - Collectorz heeft voor al uw verzamelingen een oplossing.
lees verder : PCM

21 november 2008 - Internet Explorer 8 verschijnt in 2009
Microsoft heeft op de MSDN-blog laten weten dat de eerstvolgende testversie van Internet Explorer 8 in het eerste kwartaal van 2009 verschijnt, evenals de uiteindelijke versie. Voordat de uiteindelijke code van de achtste versie van de webbrowser van Microsoft verschijnt zal eerst nog één publieke testversie verschijnen. Hierin zal alle terugkoppeling van gebruikers verwerkt zijn die onder meer vergaard is door middel van professionals, labsessies, de rapporteerfunctie van het programma zelf en diversie fora.
lees verder : Techzine 

20 november 2008 - Microsoft ontwikkelt gratis virusscanner
Microsoft is bezig met het ontwikkelen van een gratis virusscanner. De nieuwe dienst zal naast de al bestaande antispyware-software gaan draaien. De applicatie heeft de codenaam 'Morro' meegekregen en zal in het tweede helft van 2009 voor consumenten vrijgegeven worden. Met deze nieuwe dienst breidt Microsoft de bescherming van het besturingssysteem uit. Op dit moment is dit ook al mogelijk via de betaalde dienst Windows Live OneCare. Deze dienst zal verdwijnen zodra de gratis virusscanner vrijgegeven wordt.
lees verder : Techzine 

20 november 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Online lootjes trekken voor Sinterklaas , Geschiedenis wissen , Virtueel toetsenbord , MSI P45-8D , Intel Core i7 , Opvolger Microsoft Live OneCare gratis , Clipdiary 1.97 - eindeloos klembord met één toetsencombinatie , Menu Start aanpassen in XP
lees verder : ComputerTotaal 


19 november 2008 - MySQL 5 , database
De zeer populaire opensource database MySQL is mede door de goede ondersteuning in php vooral online graag gezien, maar ook onder Windows (x64), Linux, Solaris, BSD, Mac OS X, Unix en andere besturingssystemen werkt het programma prima. Standaard is MySQL een commandline-programma zonder grafische schil. Dat is niet prettig, omdat zo alleen de die-hard SQL-nerds ermee uit de voeten kunnen. Gelukkig bieden de makers tegenwoordig ook de mogelijkheid om een grafische interface te downloaden. Zelfs met de grafische interface is MySQL niet echt geschikt voor de beginner.
lees verder : PCM

17 november 2008 - Nieuwe UPS-malwaremail in omloop
G DATA waarschuwt voor een nieuw spammailtje. Het mailtje lijkt afkomstig te zijn van UPS, wanneer de bijlage echter geopend wordt is de computer besmet met malware. De e-mail waarschuwt de gebruiker dat een besteld pakket niet aangekomen is. Wanneer de consument alsnog eventjes het bijgeleverde formulier uitprint kan het pakket alsnog bezorgd worden. Het meegeleverde formulier zorgt er echter voor dat er malware gedownload wordt van een server uit Rusland.
lees verder : Techzine

17 november 2008 - MS Access 2007
Access is onderdeel van de Microsoft Office 2007-suites Professional, Professional Plus, Ultimate en Enterprise, maar is ook los te koop voor 278 euro. In Access wordt gewerkt met vier onderdelen: tabellen, relaties, formulieren en rapporten. De ontwerper gaat aan de slag met de tabellen en relaties. Eerst worden één voor één de tabellen aangemaakt en worden de verschillende velden toegevoegd. Minpuntje is dat een invoermasker alleen is toegestaan voor velden van het type datum/tijd en tekst.
lees verder : PCM

17 november 2008 - SchoonePC nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Slipstreamen: Windows installatie-CD/DVD uitbreiden met laatste servicepack, updates en drivers - deel I , Slipstreamen: wat is dat nu precies en wat heb ik eraan? , Service Pack 3 slipstreamen met AutoStreamer (XP) , Windows XP slipstreamen met nLite
lees verder : SchoonePC

17 november 2008 - AVG ziet opnieuw in legitiem bestand malware
Vijf dagen geleden verwijderde AVG per ongeluk een essentieel Windows-bestand wat leidde tot grote problemen, nu gaat AVG opnieuw de fout in, zij het ditmaal met Flash. Hoewel de fout ditmaal een stuk minder ernstig is, maken gebruikers zich toch grote zorgen over de virusscanner omdat dit al de tweede keer is in korte tijd dat er een false positive is ontstaan in de virusscanner. Daarnaast is er kritiek op de testmethode van AVG, omdat Flash op erg veel pc's voorkomt.
lees verder : Techzine

17 november 2008 - Magix Music Maker 15 Premium
Muziek maken voor dummies; zo kun je Magix Music Maker het beste zien. Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit het feit dat het bedrijf inmiddels versie 15 van deze software uitbrengt. De opzet van Music Maker is dat iedereen eenvoudig muziek moet kunnen maken. Zelfs wie totaal geen gevoel voor muziek heeft, zoals de halve PCM-redactie, moet een enigszins acceptabel muziekje kunnen produceren. We gaan de uitdaging aan!
lees verder : PCM

14 november 2008 - Getroffen AVG-gebruikers krijgen gratis licentie
AVG-gebruikers die getroffen zijn door een foute update van de antivirusfabrikant AVG Technologies, komen in aanmerking voor een gratis, eenjarige licentie van het product. Dit meldt Data News. Een heleboel AVG-gebruikers hebben problemen ondervonden met hun computer omdat AVG het bestand user32.dll, een essentieel onderdeel van Windows, aanzag als malware. Hierdoor konden veel gebruikers hun pc niet meer opstarten.
lees verder : Techzine

14 november 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Concerttickets online , Hét Multimedia Event komt er aan! , Microsoft lanceert eigen online winkel , Samsung Omnia populairste smartphone van Nederland , EA gaat concurrentie met Wii Fit aan , Update Safari heeft 11 patches voor Windows , CheckFolder
lees verder : ComputerIdee

13 november 2008 - Beveiliging is reden voor overstappen op Vista
Veel bedrijven blijven liever bij Windows XP, omdat ze geen meerwaarde zien in het overstappen op Windows Vista. Volgens Roger Halbheer, een beveiligingsexpert bij Microsoft, is dat geen goede keuze. Halbheer zegt dit in het eerste deel van een tweetal blogs, waarin hij argumenten wil geven waarom bedrijven niet moeten wachten met het overstappen van Windows XP naar een nieuwere versie van Windows. Verwijzend naar het Windows Vista Security Guide wijst hij in zijn blog op twee , gebieden waar Windows Vista beter voor uitgerust is dan Windows XP.
lees verder : Techzine

13 november 2008 - Astra2Connect , internet via sateliet

In Nederland hebben naar schatting ongeveer 200.000 huishoudens geen toegang tot breedbandinternet. Wie geen permanente internetverbinding heeft, kan vanaf nu een beroep doen op de satellietdiensten van Astra2Connect. Astra2Connect is een samenwerkingsverband tussen Ses Astra en Satellite Electronics. Ses Astra beheert dertien satellieten, die verantwoordelijk zijn voor de distributie van tv, radio en internet. Satellite Electronics is verantwoordelijk voor alles wat met internet te maken heeft. Zij verzorgen de verkoop van de benodigde hardware en de abonnementen.
lees verder : PCM

13 november 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Een (sub)domein doorverwijzen, Maak een CNAME in uw DNS-records , Koptekst, voettekst en nummering, Met één handeling een tekst op alle pagina’s , Intel Core i7, Conclusie en benchmarks , CalendarsQuick, Afdrukdienst voor kalenders , Google voegt videochat toe aan Gmail , FormatFactory 1.55 - kan 'alles' converteren, of toch niet? , Bureaubladinstellingen niet opslaan , Vastloper bij filmpjes en dvd’s
lees verder : ComputerTotaal

12 november 2008 - Problemen met en kritiek op nieuwe Hotmail
Sinds de recente lancering van de nieuwe Windows Live Hotmail zijn er zo'n tweeduizend klachten binnengestroomd. In een blogpost 'bedankt' Microsoft terugkoppeling van bijna tweeduizend gefrustreerde Hotmail-gebruikers die klachten hebben over de nieuwe interface. Sommigen van hen zijn niet in staat om de inbox te bekijken, terwijl anderen de verzonden items niet meer kunnen bekijken.
lees verder : Techzine 

12 november 2008 - Foute update AVG sloopt Windows
De populaire virusscanner AVG ziet dankzij een foute update een deel van het Windows-besturingssysteem aan voor een virus. Het struikelt namelijk over het bestand user32.dll, een essentieel onderdeel van Windows. Het bestand werd aangezien voor het Trojaanse paard PSW.Banker4.APSA. Nadat de update die dit weekend werd verspreid, regende het al vrijwel direct klachten. "We proberen iedereen te woord te staan, maar de telefoon staat roodgloeiend," laat een woordvoerster van AVG Nederland tegenover Webwereld weten.
lees verder : Techzine  ( de oplossing van AVG )

10 november 2008 - Reaper 2.51 , muziekapplicatie

Tip van een oplettende PCM-lezer: "Waarom kijken jullie niet eens naar Reaper, een muziekapplicatie ontwikkeld door de auteur van het fantastische Winamp." En kijk, meer is er niet nodig om onze aandacht te trekken! Als een professioneel producer ons wijst op een muziekpakket waarvan we nog nooit gehoord hebben, dan zijn we meteen geïntrigeerd. We schreven in PCM oktober over pakketten als Sonar, Cubase en ProTools, maar Reaper is minstens even goed, aldus diezelfde professionele gebruiker.
lees verder : PCM

7 november 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Het Multimedia Event komt er aan!
, Eindelijk: Ghostbusters, the game! , Vrijdag actie-dag: hoofdtelefoons van TDKCreative komt met Linux-drivers voor X-Fi , Gsm redt schipbreukelingen , Overlord wint twee Dutch Game Awards , MyBee
lees verder : ComputerIdee

7 november 2008 - Vista Tweaker 2.0

Met een goede tweaktool is het een fluitje van een cent om de interface aan te passen, de weergave-opties naar uw hand te zetten en betere prestaties uit uw systeem te persen. Microsoft heeft zijn best gedaan om het in Vista allemaal zo eenvoudig mogelijk te maken, maar toch hebben we de indruk dat veel mensen nog steeds behoefte hebben aan één duidelijke interface. Thoosje is een Vista-tweaker die op vier gebieden het geavanceerd aanpassen van allerlei instellingen moet vereenvoudigen. De Nederlandstalige versie is niet echt goed vertaald, zodat het niet altijd duidelijk is wat een bepaalde tweak precies doet.
lees verder : PCM

6 november 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : U3 van uw usb-stick verwijderen, Resultaat: een gewone usb-stick en meer opslagruimte , Synchroniseren middels een ‘werkmap’, Eenvoudig bestanden uitwisselen , Alles over Gmail, Cursussen, tips en downloads , Undelete 2009 Professional 6.0.157, Weggooien zonder iets kwijt te raken , Microsoft Research AutoCollage 2008, Maak in een handomdraai fotocollages , Renamer 5.40 - Extreem uitgebreide en eenvoudige hernoemoplossing , Niet-transparante bureaubladpictogrammen in XP .
lees verder : ComputerTotaal

5 november 2008 - Co2 Saver Toolbar , energiebezuiniging

Het buzzword van 2008 was zonder twijfel: groen. Auto’s worden steeds zuiniger, we zijn allemaal aan de spaarlampen en er wordt duurzaam gebouwd. Uiteraard kan de pc-industrie niet achterblijven. Daarom een test van Co2 Saver Toolbar. Een tooltje die u helpt energie te besparen. De gratis CO2 Saver Toolbar komt van Snap. Snap biedt tijdens het installeren aan om uw standaard webzoekmachine te veranderen, waarbij u kunt kiezen uit een snelkeuzelijst. Uiteraard komt Snap zelf ook in de lijst voor, maar hij stond bij ons op Google (die we al gebruikten).
lees verder : PCM

5 november 2008 - Vegas Studio Platinum 9 , videobewerking

Ruw filmmateriaal aan uw familie of vrienden tonen op verjaardagen en feestjes kan echt niet meer. Eerst bewerken dus, die handel. Wij testen de nieuwste Sony Vegas Studio Platinum, versie 9. Vegas Video Studio kent weinig vernieuwingen. Eén daarvan is de wizard voor het starten van een nieuw project. Die werkt echter niet verhelderend. Als we kiezen voor een project voor het maken van een blu-rayschijf met een resolutie van 1920 x 1080, maakt de wizard hier een hdv-project van met een resolutie van 1440 x 1080.
lees verder : PCM

4 november 2008 - Microsoft komt met update voor Windows Update
Voor de tweede keer in drie maanden waarschuwde Microsoft dat het Windows Update bij gaat werken. "In de komende maanden zullen we nog een infrastructuurupdate voor de Windows Update-agent (clientversie) uitrollen," vertelde een onbekende Microsoft-medewerker op het Windows Update-blog. "Deze update maakt het mogelijk om meer dan 80 updates tegelijkertijd te installeren."
lees verder : Techzine 

3 november 2008 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Energiezuinig met Windows, Slaapstanden nader bekeken , ACPI: de techniek achter energiebesparende Windows-modi , DB-functies in Excel, DB(database;veld;criteria) functies , Movies 4 on 2 move , Picnik, bewerk je foto’s online , Office 2007-documenten openen in eerdere Office-versies , OpenOffice.org-documenten openen in Microsoft Office en vice versa
lees verder : HelpMij

3 november 2008 - Google voegt SMS-mogelijkheden aan Gmail toe
Google is donderdag begonnen met het uitbrengen van SMS-functies in Gmail. De e-maildienst van Google zal mogelijkheden krijgen om te SMS'en, die zullen via de chatwindows plaats vinden. Wanneer de functie is aangezet, welke overigens nog experimenteel is, kan de gebruiker via het chatvenster een telefoonnummer invoeren en hier naar SMS'en. Een ander voordeel aan de nieuwe functie is de mogelijkheid tot het ontvangen van SMS'jes.
lees verder : Techzine 

3 november 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Windows 7: oude wijn in nieuwe zakken? , McAfee slecht beveiligd , HP introduceert Mini PC's voor consumenten , Nintendo dik in de winst , Koeriersdiensten misbruikt door malware-spammers , Drive Manager .
lees verder : ComputerIdee

30 oktober 2008 - Nieuwe versie Google Chrome veiliger
Een nieuwe versie van Google Chrome verbetert de veiligheid van die browser door meerdere beveiligingslekken op te lossen. Als eerste is een beveiligingslek waardoor internetoplichters Google Chrome-gebruikers konden laten geloven dat ze op een andere website zaten opgelost. Dit spoofinglek zorgde ervoor dat de adresbalk via pop-ups gemanipuleerd kon worden.
lees verder : Techzine

30 oktober 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Extern Bureaublad extra veilig, Met tunneltechniek beperkt u de risico’s , Back-uppen met Robocopy en Robocopy GUI , Energiebeheer in XP, Maak Windows XP ‘groener’ , Conceptronic C300BRS4, Supertest 802.11N-routersSweex LW300. Supertest 802.11N-routersMicrosoft presenteert 'gebruiksvriendelijk' Windows 7 , DVDStyler 1.7.0 - In een paar klikken uw eigen dvd , Online dynamische avatars ontwerpen
lees verder : ComputerTotaal

29 oktober 2008 - Eerste pre-beta's Windows 7 in roulatie
In de Verenigde Staten is de Professional Developers Conference in volle gang. Het grootste nieuws daar: Microsoft toont er Windows 7Volgens de website Gizmodo, in Los Angeles aanwezig, is er (nog) niet veel schokkends te zien. Windows 7 is Vista, maar dan beter: een nieuwe MacOS X-achtige taakbalk die onder meer de meest recente documenten toont
lees verder : PCM

29 oktober 2008 - Premiere Elements 7 , videopresentatie

Ruw filmmateriaal aan uw familie of vrienden presenteren kan tegenwoordig echt niet meer. Eerst bewerken dus, die handel. Wij testen Adobe Première Elements 7. Première Elements heeft een nieuw tabblad met de naam Organiser. Die presenteert overzichtelijk al uw montagemateriaal. Krachtig is dat de Organiser al uw materiaal kan classificeren door hier tags aan toe te kennen (zoals familie, vrienden of vakantie), het persoonlijk te waarderen met een aantal sterren of met de nieuwe Smart Tags een oordeel te geven over de kwaliteit.
lees verder : PCM

28 oktober 2008 - Nieuwe fout in Google Chrome ontdekt

Google's eigen internetbrowser, Chrome, ligt weer onder vuur vanwege een nieuw ontdekte fout. Door de fout te exploiteren is het mogelijk om een bezoeker van een site te misleiden door hem stiekem naar een andere site door te sluizen. Dit werk het zogenaamde phishing in de hand. Bij phishing doet een website zich voor als een site van bijvoorbeeld een bank of andere instantie waarvoor persoonlijke gegevens nodig zijn. Normaal gesproken is het mogelijk om in de adresbalk te zien of de gebruiker zich op de juiste site bevindt.
lees verder : Telegraaf

27 oktober 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Belangrijke veiligheidsupdate voor alle Windowsversies , Veel consumenten gebruiken geen firewall , Nep-virusscanners maken consument bang met blauw scherm ,
lees verder : NoSpyWare

27 oktober 2008 - WinTips niieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Collectibles Organizer Deluxe , Photofiltre , ClipTile , Excel 2000 en hoger: link verwijderenLek in Windows werd actief misbruikt , Rotterdam komt met stadsdekkend WiFi
lees verder : WinTips 

24 oktober 2008 - Micorsoft kwam vannacht met extra securitypatch
Microsoft kwam vannacht met een extra beveiligingspatch voor alle ondersteunde Windows versies, die een ernstig lek moet dichten. De patch werd gisterenavond om 19.00 uur op de site van Microsoft geplaatst, dan zal er ook meer informatie beschikbaar komen. Het gaat om een patch die voor Windows 2000, XP  en Server 2003 de beoordeling "kritiek" heeft gekregen, voor Windows Vista en Server 2008 is de patch "belangrijk".
lees verder : Techzine


24 oktober 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Europees Parlement wil Chinese Firewall neerhalen , Gratis downloads klassieke muziek bijzonder populair , Nieuwe Orbit speaker van Altec Lansing , India breekt mobiel-bellen-record , SpaceTime Browser
lees verder : ComputerIdee

23 oktober 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Tekst omzetten naar tabellen in Word, Zo converteert u tekst naar tabel en andersom , Test: Invender Extensies voor Windows, Uitbreidingen voor XP en Vista , Test: IndieVolume 3.2, Volume per programma aanpassen , Siemens Gigaset SE-366 , Marmitek IP RoboCam, Kijkt omhoog, omlaag, links en rechts , CDBurnerXP 4.2.2 , Vijf toetscombinaties om nooit te vergeten .
lees verder : ComputerTotaal

22 oktober 2008 - Photoshop CS 4 Extended , fotobewerking

Photoshop geldt als de absolute standaard voor digitale beeldbewerking. Photoshop CS4 is aangepast qua uiterlijk, en Adobe heeft uiteraard functies toegevoegd. We kijken wat er nieuw is. De interface is een stuk efficiënter door de invoering van tabbladen. Het wisselen tussen meerdere geopende afbeeldingen gaat nu veel gemakkelijker. Ook zijn aanpassingen veel sneller en gemakkelijker te doen dankzij een nieuw paneel waarin zaken als het contrast, de niveaus en kleurbalans direct toegankelijk zijn. De belangrijkste mogelijkheden zijn dus uit de traditionele menu's gehaald, wat beduidend prettiger werkt.
lees verder : PCM

22 oktober 2008 - McAfee ziet Windows Vista-onderdeel aan als Trojan
McAfee heeft een fout in zijn virusscanner verholpen waardoor een component van Windows Vista per ongeluk als Trojaans paard werd aangezien. Als gevolg van de update die op maandag uitgebracht werd, werd de IME-console van Windows Vista als een wachtwoordstelend Trojaans paard aangezien. Afhankelijk van de instellingen werd het Trojaans paard door gebruikers waarschijnlijk in quarantaine gezet of verwijderd.
lees verder : Techzine 

21 oktober 2008 - Indesign CS4 , opmaakgereedschap
Dé tool voor uitgevers is natuurlijk InDesign. De CS4 versie biedt een aantal interessante extraatjes, zoals Live PreFlight en de mogelijkheid om naar swf-formaat te exporteren. Live PreFlight is de naam voor een controlefunctie. Ontbreekt een gebruikt font of zijn er doodlopende links? Dit soort veel voorkomende fouten zal InDesign nu zelf opsporen en melden. Ook is het Links-paneel geheel naar wens aan te passen. Uiterst bruikbaar is de mogelijkheid om conditionele tekst toe te voegen.
lees verder : PCM

20 oktober 2008 - Dertig miljoen pc's last van nepvirusscanner
Volgens de Spaanse virubestrijder Panda Security begint de uitbraak van nepvirusscanners epidemische vormen aan te nemen. Want, zo claimt Panda Security, er zouden zo'n dertig miljoen pc's mee geïnfecteerd zijn. Via pop-ups en drive-by-aanvallen laten de makers de gebruikers geloven dat hun pc risico loopt.
lees verder : Techzine

20 oktober 2008 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Ashampoo Magic Defrag , Taskbar Shuffle , AltTabIt , In Excel kun u uitkomsten al in de Formulebalk zien door op F9 te drukken , Microsoft komt met eigen snelstartfunctie voor pc's , Marktplaats merkt nog niets van crisis
lees verder : WinTips
 

20 oktober 2008 - Eerste Windows Vista SP2-bèta binnen vier weken
Volgens bronnen die Neowin.net hebben getipt, heeft Microsoft uitnodigingen verstuurd voor het tweede servicepack van Windows Vista en Windows Server 2008 naar een selecte groep testers. Eerder kwam al het bericht dat Microsoft een vroege versie van het tweede servicepack had afgeleverd aan hardware- en softwarepartners. Volgens Microsoft-goeroe Mary-Jo Foley zou servicepack 2 mogelijk nog voor de lancering van Windows 7 kunnen verschijnen.
lees verder : Techzine 

17 oktober 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Tijd over? Hersengymnastiek!
, Handig: Firefox portable , U mag van Steve Ballmer best wachten op Windows 7 , Nog steeds problemen bij Ziggo , Grootste spamadverteerder opgerold , Apple nog niet groen genoeg , Virtualbox
lees verder : ComputerIdee

17 oktober 2008 - NTRConnect , uw eigen netwerk

Telewerken, meerdere pc's in een eigen netwerkje, een verre oom met computerproblemen... er zijn verschillende situaties waarbij het handig is om een pc op afstand over te nemen. NTRConnect biedt deze functionaliteit en meer. Maar kan het op tegen gevestigde namen als TightVNC en Radmin?
lees verder : PCM

16 oktober 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Windows Vista herstellen, aan de slag met de Herstelconsole , iPod Touch en iPhone ‘jailbreaken’, benut de volledige kracht van uw iPod/iPhone , Windows Beveiligingscentrum, beveiligingsmeldingen aanpassen of onderdrukken , Belkin N1 Vision, Supertest 802.11N-routers , Zimbra, online en offline mailen , Apple ververst volledige MacBook-serie , ShiftN 3.3: zet gebouwen in foto’s weer rechtop , Gratis partitioneren .
lees verder : ComputerTotaal

15 oktober 2008 - Grootste Flash-update in drie jaar uitgebracht
Adobe heeft vandaag een nieuwe versie van Flash uitgebracht. Het gaat hier om versie 10 met als grootste speerpunt geluidsverbeteringen. Flash Player 10 verbetert de geluidsfuncties voor ontwikkelaars door het mogelijk te maken om de binaire data van geluidsbestanden te lezen en direct toegang te verschaffen tot het geluidsbuffer, zodat betere filters toegevoegd kunnen worden.
lees verder : Techzine 

15 oktober 2008 - Adobe Premiere CS4 , videobewerking

Wie niet bekend is met Premiere: we hebben hier te maken met software om videoclips te bewerken. Windows Movie Maker voor de professionele gebruiker, zeg maar. Meerdere ondertitelings-, video- en audiosporen, verschillende camerahoeken, een volledig audiomengpaneel, veel overgangen en professionele effecten zijn slechts enkele van de vele verschillen tussen deze software en de simpele varianten voor thuisgebruik.
lees verder : PCM

14 oktober 2008 - Onderzoekers kondigen lekken in GMail aan
Twee onderzoekers hebben besloten om hun lekken door te spelen aan de media. Volgens hen heeft Google al een half jaar lang hun lek genegeerd en is het tijd dat Google er wat aan gaat doen, dit hopen ze via de media voor elkaar te krijgen. Kwetsbaar is GMail, maar mogelijk ook Google Apps.
lees verder : Techzine

14 oktober 2008 - Sun brengt OpenOffice.org 3.0 uit
De ontwikkelaars van het populaire OpenOffice.org hebben vandaag de derde versie die drie jaar in ontwikkeling is geweest uitgebracht. Dit werd vandaag bekendgemaakt. De suite, die al een tijdje te downloaden is in de Techzine-downloadsectie, bevat enkele aanzienlijke veranderingen. Zo werkt het programma nu native op Mac OS X en ondersteunt het versie 1.2 van het OpenDocument-formaat.
lees verder : Techzine

13 oktober 2008 - Microsoft komt met 11 beveiligings-up-dates
A.s. dinsdag is het weer patch-tuesday; de dag dat Microsoft belangrijke up-dates vrijgeeft. Deze keer zullen er 11 beveiligings-up-dates worden vrijgegeven, Van de 11 o-dates zijn er vier krietiek. Het gaat om bugs in Active Directory, Internet Explorer, Excel en de Microsoft Hoost Integration Server die Windows computers integreert met IBM Mainframes. Deze bugs zijn niet op alle systemen van toepassing. Zo geldt de bug in Active Directory alleen voor Windows Server 2000.
lees verder : Techzine

13 oktober 2008 , WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : PC Tools Internet Security , Sqirlz Morph , PackEmIn , Microsoft Word: woordenlijst bewerken , Opnieuw uitstel thuiskopieheffing mp3-spelers , Marktplaats wijzigt maatregelen tegen veel-adverteerders .
lees verder : WinTips 

10 oktober 2008 - Diskeeper 2008 Professional Premier , defragmentatie

Defragmentatie: we namen het fenomeen al in 2005 onder de loep en kwamen toen tot de conclusie dat zelfs een flink gefragmenteerd systeem niet merkbaar sneller wordt. In 2007 meende Diskeeper dat ze hun pakket zo goed hadden gemaakt dat we het verschil zeker zouden merken. Onze tests lieten echter zien dat de uitwerking van defragmenteren meer dan ooit te verwaarlozen bleek.
lees verder : PCM

10 oktober 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Uitsmijters gezocht! , Platenlabels komen nu zelf met muziekdiensten , Vrijdag snelle-actie-dag: Colorful Cabin breinbrekers , Icesave vooral gegoogled in Flevopolder , Dinsdag, patchdag: 11 updates van Microsoft , Apple presenteert op 14 oktober vernieuwde MacBooks , Videora iPod Converter .
lees verder : ComputerIdee

9 oktober 2008 - Overname webcam en microfoon via lek in Flash
Adobe heeft een waarschuwing de deur uit gedaan voor een kritiek lek in haar Flash Player. Het bedrijf waarschuwt mensen dat hackers door hen ergens op te laten klikken toegang kunnen verschaffen tot de microfoons en webcams waar de desbetreffende persoon over beschikt. Zij kunnen hier ook de controle van overnemen.
lees verder : Techzine

9 oktober 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Google Bladwijzers Bookmarkbuddys , Windows XP herstellen Aan de slag met de Herstelconsole , Pdf-bestanden maken vanuit Word Documenten die niemand meer kan aanpassen ,
Netgear WNR3500 Supertest 802.11N-routers , AMD Radeon HD 4870 X2 De állersnelste grafische kaart , WD Caviar Green: zuinigste, koelste en stilste harde schijf , Locate32 3.1 RC3 - Zoeken met direct resultaat , Maak van uw pc een multibootsysteem .
lees verder : ComputerTotaal

7 oktober 2008 - 3D Huis en Tuin , inrichtings programma
"Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten." Een verschrikkelijke tegelwijsheid, maar er zit wel een kern van waarheid in - zeker bij het inrichten of bouwen van een huis. Daar zijn enorme kosten aan verbonden, dus dat moet in één keer goed gebeuren. Gelukkig zijn er interieur-ontwerppakketten – die hier bij helpen. Vandaag kijken we naar 3D Huis en Tuin.
lees verder : PCM

7 oktober 2008 - Linux vaak reden van terugbrengen netbook
Uit een onderzoek van MSI is gebleken dat netbooks, een mini-notebook, waar Linux op staat geïnstalleerd vier keer vaker wordt teruggebracht naar de winkel dan een exemplaar met Windows XP als besturingssysteem. Dit heeft Andy Tung, verkoopdirecteur van MSI, verteld in een interview op de site van Laptopmag. "Mensen betalen graag 299 of 399 dollar, maar weten niet wat ze krijgen tot ze de doos opendoen", zegt hij.
lees verder : Techzine

6 oktober 2008 - HelpMij nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Het register defragmenteren: kleiner register en een sneller systeem , Rekenen in Word , Even bijpraten over Windows 7 , Core i7 en X58: aftellen maar! , Lijst, Tabel of database in Excel , Netbooks uit het Verro Oosten! , NAS-apparaten: Synology Ds107+ en Ds207+ , HiFi Gadgets: bekijk ze zelf op de VAD show , Screensaver onder controle houden met Screensaver Control
lees verder : HelpMij

6 oktober 2008 - WinTips nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Desktop Maestro , Mill7 , Folder 2 . Snel lijnen invoegen in Word , Spammers kraken wederom Hotmail en Gmail captcha's , EMI heeft geen zaak tegen baas MP3Tunes
lees verder : WinTips

 
6 oktober 2008 - NoSpyWare nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Virbl.dnsbl.bit.nl is het spoor bijster , Experts slaan alarm over Clickjacking-lek in IE en Firefox , Skype monitort Chinese berichten, filtert melkpoeder , Consument verklapt wachtwoord voor waardebon , Pop-up onderzoek: Meeste gebruikers zijn onnozel.
lees verder : NoSpyWare

3 oktober 2008 - Microsoft werkt aan 'Windows Cloud'-OS
Microsoft is van plan om aan het einde van de maand een nieuw Windows OS op de markt te brengen, onder de projectnaam 'Windows Cloud'. Cloud is een nieuw besturingssysteem dat ontwikkelaars moet helpen bij het schrijven van applicaties bestemd voor het internet. Dit heeft Microsoft CEO Steve Ballmer gister op een conferentie in Londen gezegd. Verder gaf Ballmer weinig details prijs want die volgen later op de uiteindelijke aankondiging tijdens de Professional Developers Conference in Los Angeles.
lees verder : Techzine

3 oktober 2008 - ComputerIdee nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Zomertijd laat Australische mobieltjes op hol slaan , Vrijdag snelle-actie-dag: handhelds van Sega , HP heeft 't in de vingers , Modeontwerpster ontwerpt intelligente kleding , Slim: fotolijst met ingebouwde printer , Thumb Studio
lees verder : ComputerIdee

2 oktober 2008 - Knol , online encyclopedie
Met de introductie van Knol begeeft Google zich ook op het terrein van online encyclopedieën. Nu vrijwel iedereen Wikipedia gebruikt, rijst de vraag: wat kan Knol daaraan toevoegen? Google Knol is een nieuwe online encyclopedie en de eerste versie werd in december 2007 voor een besloten groep gebruikers beschikbaar gesteld. Sinds de zomer van 2008 kan iedereen met een Google-account zelf bijdragen leveren aan Knol. Het woord 'knol' is turbotaal voor 'unit of knowledge': een stuk tekst over een bepaald onderwerp. In tegenstelling tot Wikipedia, waar auteurs redelijk anoniem zijn, is het direct duidelijk wie het artikel heeft geschreven.
lees verder : PCM

2 oktober 2008 - Illegaal OS zorgt voor meer dataverlies
Bedrijven die gebruik maken van illegale software, zoals een illegaal besturingssysteem, hebben volgens onderzoek meer kans op dataverlies en crashes dan bedrijven met legale software. Zo hebben bedrijven met illegale systemen 43 procent meer kans op een grote systeemcrash en 73 procent meer kans op verlies van data. Harrison Group deed in opdracht van Microsoft onderzoek hiernaar. Het onderzoeksbureau heeft 1600 bedrijven ondervraagd die tussen de 24 en 500 pc's bezitten. Meer dan de helft, 56 procent om precies te zijn, bleek gebruik te maken van software die niet volledig legaal is.
lees verder : Techzine

2 oktober 2008 - ComputerTotaal nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Delicious Bookmarkbuddys , Snel toegang tot externe schijven met Desk Drive , Films repareren , met Video deluxe 2008 , DriverScanner 2009 Stuurprogramma-onderhoud , Van Azureus naar Vuze De omschakeling is compleet , Paragon Drive Backup 9.0 Express
lees verder : ComputerTotaal

16 september 2008 - Feedreader 3.13 , RSS lezer

U kunt dagelijks in uw favoriete websites op zoek gaan naar interessante nieuwtjes, maar het is natuurlijk veel handiger om die volautomatisch naar uw pc te laten komen. Met rss-feeds is dat mogelijk. We kijken naar Feedreader 3.13. Ondanks de bedrieglijk eenvoudige interface, bevat Feedreader toch wel enkele opvallende mogelijkheden. Interessant zijn alvast de 'smartfeeds': u voert een trefwoord of term in die u interesseert, en Feedreader zal vervolgens alle binnenkomende feeds monitoren en de 'treffers' in een aparte map onderbrengen. U kunt zulke smartfeeds overigens op elk moment weer omzetten in gewone feeds (en omgekeerd).
lees verder : PCM

16 september 2008 - MIPS levert nieuwe Linux-ontwikkeltools
MIPS Technologies, de organisatie achter de MIPS-processorarchitectuur, heeft een nieuwe set ontwikkelingstools vrijgegeven speciaal gericht op Linux. De MIPS Navigator Integrated Component Suite (ICS), zoals het geheel heet, bevat tools om gemakkelijker te programmeren, debuggen en analyseren voor Linux-systemen op MIPS-gebaseerde System-On-Chips (SoC's) en embedded-systemen.
lees verder : TechZine

15 september 2008 - "ISP's groter gevaar voor privacy dan Google"
Volgens rechtenprofessor Paul Ohm zijn internetproviders de grootste bedreiging voor de privacy van de internetgebruiker. Hij waarschuwde in een interview dat veel ISP's zich in de toekomst met surveillance gaan bezighouden en dat nu al heel wat verkeer in de gaten wordt gehouden. Toen men als een reactie op dat interview vroeg of Google geen groter gevaar was voor onze privacy, ging de professor niet akkoord. "Je kunt je voor Google verstoppen, maar je verstoppen voor je ISP is heel moeilijk. Google mag dan veel informatie over haar gebruikers verzamelen, het kan niet monitoren wat het niet kan zien.
lees verder : TechZine

15 september 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Half miljoen Nederlandse computers besmet met Virtumonde Trojan , iTunes 8 laat Vista crashen , "Google misleidt publiek met privacy propaganda" , Nagekomen: spam is vrijheid van meningsuiting .
lees verder : NoSpyWare

15 september 2008 - WinTips Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
PaintBuster , TugZip , File Utility Pack , De snelheid van het startmenu aanpassen - Windows XP , Malware-infecties door valse YouTube-klonen , Gerucht: Windows 7 beta 1 in december .
lees verder : WinTips


12 september 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Extra: voetbal-Excelsheets! , Nieuwe beta Hitman Pro 3 verslaat Virtumonde-virus
, iTunes 8 heeft problemen met Vista , Gratis videodienst zorgt niet voor minder p2p , MyHeritage Family Tree Builder .
lees verder : ComputerIdee 

12 september 2008 - Fotoaanpassen.nl , fotobewerking

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Fotoaanpassen.nl. Fotoaanpassen.nl toont ons meteen enkele tekortkomingen van de dienst. Zo worden foto's verkleind naar slechts 800x600, niet eens meer nuttig als bureaubladachtergrond. De site verwijst voor onverkleind bewerken naar fototool.nl. Daar waren we echter al eens geweest, maar die site is op het moment van schrijven niet functioneel online; de Java-applet blijkt niet op de server te staan. Dan maar verder met een kleine afbeelding.
lees verder : PCM

12 september 2008 - Nederlandse persoonsgegevens illegaal verhandeld
Uit onderzoek van G-DATA blijkt dat Nederlandse persoonsgegevens vaak verhandeld worden over het internet. Het betreft de gegevens van miljoenen mensen, dit gebeurd voor directe marketing. Tegenwoordig doen niet alleen bankgegevens het goed, ook bijvoorbeeld inloggegevens van gamers leveren veel op. Anderzijds raken steeds meer bedrijven geïnteresseerd in persoonsgegevens, bijvoorbeeld voor directe marketing. Criminelen breken in in de database van bijvoorbeeld callcenters om de gegevens te achterhalen.
lees verder : TechZine

11 september 2008 - Soundbooth CS4 Beta , audiostation
Professionals werken met zogenaamde digital audio workstations (daw-software), maar die tools zijn peperduur en erg ingewikkeld. Adobe's daw heet Audition, waarvan Soundbooth dus een miniversie is. Met Soundbooth kunt u geluidsbestanden (mp3, wav enzovoorts) of audiosporen in videobestanden aanpassen. Ook kunt u het geluidsniveau gelijktrekken of verhogen en verlagen, fade-in en fade-out (bijvoorbeeld achtergrondmuziek), tempo en toonhoogte aanpassen, meerdere sporen mixen, effecten en filters toepassen, achtergrondgeluiden verwijderen en voice-overs oppoetsen.
lees verder : PCM

10 september 2008 - Cellsea Photo Editor , fotobewerking

Foto's bewerken kan tegenwoordig ook gratis via online webapplicaties. We zijn benieuwd hoe deze Software as a Service applicaties het doen in vergelijking met de 'ouderwetse' softwarematige beeldbewerkers. Vandaag kijken we naar Cellsea. In Cellsea wordt onze foto in zijn volledige omvang getoond en bewerkt. Bewerkingen duren daarom wel langer dan bij de concurrentie. Maar waarschijnlijk zult u niet veel bewerkingen uitvoeren, want niet alleen ontbreken praktisch alle typische fotoverbeteringsopties, ook de werkwijze is niet om over naar huis te schrijven. Voegen we bijvoorbeeld tekst toe, dan is die, vanwege de afwezigheid van lagen, gelijk permanent.
lees verder : PCM

10 september 2008 - ComputerTotaal Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Registerback-ups maken met ERUNT , Kwaliteit downloaden met bittorrent , Snel downloaden met usenet , Apple belooft oplossing iPhone 3G-problemen , Babya PhotoPro , Photoshop CS3: Menu’s aanpassen , Helpdesk: Vreemde popup ActiveSync .
lees verder : ComputerTotaal
 

10 september 2008 - Virtumonde is opnieuw een dreiging
SpicyLemon, een beveiligingsspecialist die onder andere de distributie van NOD32-producten op zich neemt, heeft achterhaalt dat het virus Virtumonde terug is van weggeweest. Het stukje malware wordt voornamelijk via pop-ups verspreid. Het klikken op het kruisje, of op de knop annuleren is niet meer voldoende. Op die manier wordt het virus juist genesteld in de computer. SpicyLemon raadt gebruikers dan ook aan om pop-ups voortaan te sluiten via de sneltoets ALT+F4, op die manier krijgt het virus geen kans. Er wordt nog gewerkt aan een betere oplossing.
lees verder : TechZine 

9 september 2008 - ConvertXtoDVD Video Converter and DVD Burner
For ease of use and quality of output this one can't be beat and I highly recommend it.  It's an all in one video conversion and burning software. ConvertXtoDVD - top-choice video conversion software - convert and burn any videos such as Avi to DVD, WMV to DVD, MKV to DVD, YouTube, ogm, mpeg, quicktime mov ! This award-winning divx to dvd video converter software burn video and audio formats to DVD, video conversion supports avi, divx, wmv, mkv, xvid, vcd, vob, dvd...
lees verder : CamTech2000

9 september 2008 - McAfee presenteert nieuwe antivirustechnologie
Beveiligingsbedrijf McAfee claimt een nieuwe technologie klaar te hebben staan om computers sneller tegen malware te beschermen. De technologie genaamd Artemis werkt de virusscanner on the fly bij om nieuwe malware te detecteren. Hierdoor hoeven er niet regelmatig nieuwe updates geïnstalleerd te worden. Dit zogenaamde cloudmodel wordt inmiddels ook al toegepast bij bedrijven als PandaSoftware en Trend Micro.
lees verder : TechZine

8 september 2008 - HelpMij Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :Stel je data veilig met Backup4all!
, Veilig draadloos sufen , Macro beveiliging in Excel 2007Intel: Nehalem en de tick-tockstrategie , Zoeken in Excel van rechts naar links , AVG 8 : een aantal tips .
lees verder : HelpMij

8 september 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onder werpen :
Hoe gevaarlijk sommige berichten kunnen zijn , Google Chrome browser - update , Microsoft bezorgd over uitbraak nep-virusscanners , Internet Explorer 8 beta 2 biedt veel meer veiligheid , Nieuw vergelijkend warenonderzoek antivirusprogramma's: Avira, G-Data, F-Secure en Norton bovenaan
lees verder : NoSpyWare
 

5 september 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Wikipedia doet artikel Sarah Palin op slot , Nieuwe game Spore al gekraakt voor officiële release , Disney zet klassiekers in om blu-ray te promoten , Samsung-baas: Blu-ray heeft levensduur van 5 jaar , Google Chrome maakt goede start , PodProducer
lees verder : ComputerIdee

5 september 2008 - Fireworks CS4 beta , web-site ontwerp

Een paar jaar geleden kocht gigant Adobe concurrent Macromedia. De Macromedia-fans vreesden dat veel Macromedia-producten zouden verdwijnen om de Adobe-tegenhangers meer ruimte te geven. Maar niets is minder waar: de aankomende vierde versie van Adobe's Creative Suite bevat nog altijd favorieten als Dreamweaver en Fireworks. Op het moment van schrijven zijn er drie bèta’s beschikbaar voor het publiek: Dreamweaver CS4, Fireworks CS4 en Soundbooth CS4. Wij kijken wat er allemaal nieuw en verbeterd is in Fireworks CS4.
lees verder : PCM

4 september 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Google Chrome is niet te vertrouwen , En weer een poging tot oplichting
lees verder : NoSpyWare

4 september 2008 - ComputerTotaal Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Upgraden van pc-onderdelen , Stel uw eigen pc samen , Een nieuwe schijf partitioneren , Ook Commodore komt met netbook , AltPE 0.9.27: even snel iets aanpassen en opslaan , Photoshop Elements 6: Funny faces , Helpdesk: ik kan de bijlagen van e-mails niet openen
lees verder : ComputerTotaal 

3 september 2008 - FeedDemon 2.7 , RSS lezer

De rss-lezer van NewsGator was lange tijd een commercieel product, maar de tool is nu gratis verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Er zijn zowel een standalone tool (FeedDemon voor PC en NetNewsWire voor Mac), een plugin voor Microsoft Outlook (NewsGator Inbox), een online lezer (NewsGator Online) als een versie voor smartphones (NewsGator Go). Wij concentreren ons hier op FeedDemon, en het mag gezegd: uit alles straalt professionaliteit.
lees verder : PCM

2 september 2008 - Dreamweaver CS4 beta , website ontwerp
Dreamweaver stamt uit 1997. De komende CS4-release zal versie nummertje tien zijn, en inmiddels heeft het zijn sporen als grafische webdesigntool ruimschoots verdiend. De grootste vraag is ook niet of Dreamweaver CS4 een goede tool zal zijn, maar of Adobe nog wel iets kon vinden om te verbeteren. Dreamweaver CS3 introduceerde het Spry-framework. Dit framework bestond uit een Javascript-bibliotheek die het grafisch ontwerpen met Ajax-technologie mogelijk maakt. Met Spry gebouwde widgets (tabbladen, formuliervalidatie, xml-tabellen) en Spry-effecten (elementen dynamisch vergroten en verkleinen et cetera) maken het zeker gemakkelijker om uiterst dynamische Ajax-pagina's te maken.
lees verder : PCM

1 september 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Gevaarlijkste IP-adres op het internet van Google , Antivirus XP 2008 = NEP , Virusschrijvers gebruiken ontvoerde baby als lokaas , Internet Explorer 8 beta 2 is uit (maar Microsoft waarschuwt, zie de ComputerIdee Nieuwsbrief van 29 augustus j.l.) ,
lees verder : NoSpyWare
 

1 september 2008 - Windows SteadyState
Wordt een computer door meer dan één persoon gebruikt, dan raakt deze al snel vervuild. De een installeert een programmaatje, de ander een toolbar, weer een ander weet de computer te besmetten met spyware of een virus en ga zo maar door. Stapelt de vervuiling zich op, dan is de computer binnen de kortste keren niet meer vooruit te branden. Een tijdrovende herinstallatie is dan onvermijdelijk om het systeem weer op orde te krijgen. Dergelijke problemen komen vaak voor bij gedeelde computers omdat het met de standaard middelen niet altijd mogelijk is ongewenste handelingen te blokkeren.
lees verder : SchoonePC

1 september 2008 - CamTech CheckSums
Camtech Checksums is a free utility for verifying the integrity of files.  A checksum is a value which is computed to allow you to check the validity of a file, similar to a serial number.  All files have a unique checksum and if you change even one byte in a file, and then run it through the program again, the result will be different. This is used as a way to verify whether a file has been altered.  Camtech Checksums offers two different types of checksums.  CRC32 is an 8 character string and MD5 is a 32 character string.  Some downloads include the checksum so you can check the file to be sure it hasn't been altered.  You can also generate your own checksums for later use or for sending to someone.  That way when they receive it they can check it to make sure it hasn't been corrupted.
lees verder : CamTech

29 augustus 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief.
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : Weblog - Porno(knop)-promotie
, IFA: TomTom toont goedkoopste tankstation , Gratis rechtshulp voor internetters , Binnenkort: Facebook, the movie , Microsoft waarschuwt voor probleem IE8 en XP SP3 , Sommenplaneet .
lees verder : ComputerIdee

28 augustus 2008 - ComputerTotaal Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
My Pictures 3D Screensaver 1.2 , Flaneer door uw eigen fotogalerij , Thema’s voor Windows XP , Google Spreadsheets delen via formulier , Osirius Outlook Backup 3.0 , Voorlopig een afrader , PhotoWipe 1.11 , Objecten verwijderen van foto’s , Niets mis met hardware iPhone 3G , System Explorer 1.5 RC2 - Taakbeheer en Configuratiescherm ineen , Favorieten delen in uw thuisnetwerk , Silkypix Developer Studio 3.0 - vlot RAW-foto’s bekijken en bewerken .
lees verder : ComputerTotaal 
 
28 augustus 2008 - OpenOffice.org 2.4 , office suite
Onlangs kwam OpenOffice.org met versie 2.4, de laatste versie voordat OpenOffice 3.0 uitkomt. Hoe bevalt 2.4, en wat kunnen we van 3.0 verwachten? Wie inmiddels gewend is geraakt aan Microsoft Office 2007 zal even moeten wennen aan de 'ouderwetse' knoppen in OpenOffice.org 2.4. Met de introductie van Office 2007 heeft Microsoft de knoppenbalken drastisch op de schop gegooid. Volgens velen een verbetering, maar anderen kunnen er maar nauwelijks aan wennen. Wie lange tijd Office 2007 heeft gebruikt, en plots met OpenOffice werkt, heeft het gevoel terug in de tijd te gaan.
lees verder : PCM

26 augustus 2008 - Silkypix Developer Studio 3.0 , fotobewerking
Silkypix Developer Studio is een RAW converter met bijzonder veel mogelijkheden. Naast de standaard RAW conversie, kunt u er ook meteen allerlei lenscorrecties mee uitvoeren en perspectief corrigeren. Silkypix Developer Studio is een RAW converter van Japanse origine, die o.a. standaard met Pentax DSLR camera's wordt meegeleverd. Versie 3.0 kan echter zeer veel RAW bestanden converteren, en is ook los leverbaar via Easy Computing Net als zovele andere RAW converters, heeft het programma een ingebouwde browser om de bestanden te selecteren, of een groot venster om een bestand te converteren.
lees verder : PCM

25 augustus 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Onveilige ActiveX opsporen en uitschakelen , Kwaadaardige Flash-banners kapen klembord , Firefox met Noscript kwetsbaar voor klembord-malware , Nokia bevestigt ernstige lekken in miljoenen mobieltjes .
lees verder : NoSpyWare


22 augustus 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen :
Online special: Olympische Spelen 2008 , Gebruikers: "Maak Windows 7 sneller!" , Acteurs betaald om in de rij te staan voor iPhone , Nieuwe chip van Intel zorgt voor internet op de tv , eBay vervangt veilingen door vaste prijzen , Binnenkort bellen met Sony's PSP , AVS DVD Player .
lees verder : ComputerIdee

21 augustus 2008 - Partitie Expert 10 , partitie manager

Een tijdje terug hebben we Acronis True Image 11 besproken. Inmiddels is de aanvulling op deze suite uit, in de vorm van Partitie Expert 10. Een pakket waarmee u uw harde schijf volledig naar wens kunt indelen. Partitie Expert gaat al heel wat jaartjes mee, maar vooral IT professionals en systeembeheerders zijn er bekend mee. Toch is de tool ook onder gevorderde gebruikers een graag geziene gast. Partities beheren is dan wel geen dagelijkse bezigheid, maar als er een probleem ontstaat, is dat gelijk een groot probleem. De computer wil niet meer opstarten, u kunt geen programma's meer kwijt op de C-schijf of wilt van FAT32 overstappen op NTFS.
lees verder : PCM

20 augustus 2008 - ComputerTotaal Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen : P2P-televisie opnemen met P2P TV Recorder
, h.264 en x.264 Afspelen en films maken , Gmail: Mail importeren via IMAP , Sandboxie 3.28 Voer programma’s veilig en onzichtbaar uit , Microdesk 4.0 Breng uw bureaublad op orde , Details Intel Core i7-processor (Nehalem) bekend , Sqirlz Morph 1.8 - Professionele fotomorphs , Poorten doorverwijzen op routers .
lees verder : ComputerTotaal 

19 augustus 2008 - Reason 4 , muziek studio
In versie 4 hebben dit Zweedse muziekstudio-pakket hebben de makers zich volledig laten gaan: nieuwe instrumenten, nieuwe effecten, een fel verbeterde sequencer en een compleet nieuwe ReGroove mixer. Maar eerst: wat is ReasonWelnu, Reason is de natte droom van elke muzikant: een volledige studio in één doos. Alles is virtueel aanwezig: de mengtafel, de samplers, de synthesizers, de effecten, de mastereffecten enz. Slechts één ding ontbreekt: VST-ondersteuning. Daardoor zit je dus vast aan Reason en zijn 'eigenaardigheden'. Maar niet getreurd, wàt er in de doos zit is indrukwekkend en we drukken ons zacht uit.
lees verder : PCM

18 augustus 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare  nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
KPN SpeedTouch routers binnen 15 seconden te hacken , Spamgolf nou via MSNBC , Nederlandse politie arresteert internetoplichter , Google monitort stiekem surfgedrag van gebruikers 
lees verder : NoSpyWare 

18 augustus 2008 - Ubuntu 8.04 , Linux suite

Hoewel Ubuntu een 'jonkie' is – Ubuntu bestaat pas vanaf 2004 – is het toch al een zeer populaire distributie. De eerste keus is of u voor een Desktop- of een Server-versie gaat. De desktop versie is voor thuis het handigst. Bij de server versie krijgt u namelijk geen grafische gebruikersinterface. Daarna kunt u nog kiezen voor Ubuntu met Gnome, Kubuntu met KDE of Xubuntu met de Xfce desktop. Voor de installatie van Ubuntu is slechts één cd nodig. Dit is bovendien ook een live cd. Wilt u wel installeren, maar ziet u op tegen het aanpassen van partities, dan is de Wubi methode een uitkomst. Wubi is een Windows programma om Ubuntu te installeren, en het gebruikt daarbij uw Windows schijf voor de installatie. Ook wordt de Windows bootloader door Wubi aangepast om Ubuntu te kunnen starten.
lees verder : PCM

18 augustus 2008 - WinTips Nieuwsbrief
In de WinTips Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Registry Mechanic , Shrink Pic , Ashampoo Burning Studio 6.50 , boek : Internet en E-Mail voor senioren , Windows Vista Aero uitzetten . Details over nieuw Windows in najaar , Politie arresteert internetoplichter  .
lees verder : WinTips


15 augustus 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In de ComputerIdee Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Online special: Olympische Spelen 2008 , Kinderen downloaden steeds minder via p2p , Verkoop videogames VS stijgt met 28 procent , Facebook eindelijk groter dan MySpace , Microsoft start officieel weblog voor Windows 7 , Media Markt heeft primeur Samsung notebooks , Sweet Home 3d .
lees verder : ComputerIdee

14 augustus 2008 - Cubase 4 , audio studio

Muzieksoftware wordt niet duurder, maar goedkoper. Een merkwaardige evolutie. PCM gaat winkelen met een budget van maximaal 800 euro en gaat na 'hoeveel opnamestudio' je daarmee tegenwoordig koopt. Vandaag behandelen we Cubase 4. Cubase was er al toen de Atari ST in 1985 op de markt kwam. In die tijd had je in Europa maar twee belangrijke spelers: Cubase en Logic (dat een paar decennia later uiteindelijk door Apple zou worden opgeslorpt). Opvallend: het zijn twee Duitse bedrijven (Steinberg en Emagic) die destijds de meest gesofisticeerde sequencers ontwikkelden. Meer dan 20 jaar en tientallen technologische metamorfoses later, is Cubase 4 naar eigen zeggen een 'advanced music production system'. Alle onderdelen zijn inderdaad tot op professioneel niveau uitgewerkt.
lees verder : PCM

13 augustus 2008 - Sorenson Squeeze 5 , video bewerking

Het omzetten van videobestanden van het ene naar het andere formaat is een tijdrovend karwei. De kracht van Sorenson Squeeze 5 is dat alle taken van het encoderen en converteren van video voor u worden geautomatiseerd en dat het bijna met ieder denkbaar bestandsformaat overweg kan. Voeg hier stabiliteit en kwaliteit aan toe en het resultaat is een goed bruikbaar pakket. Het grote gebrek dat Squeeze in vorige versies kende was de ingewikkelde manier waarop alles werkte. Het koste vaak de nodige tijd om een bepaalde functie te vinden of om deze toe te kennen aan een bepaald videobestand.
lees verder : PCM

12 augustus 2008 , Open Suse 11 , Linux suite

Open Suse is de gratis versie naast Suse's Enterprise Linux – vergelijkbaar met Fedora en Red Hat Enterprise Linux. De nieuwste versie van Open Suse is beschikbaar als installatie-dvd of als live cd. Ook kunt u voor €59,95 een installatiekit kopen; u krijgt dan zowel de 32- als de 64-bits versie en 90 dagen installatie ondersteuning. Open Suse beschikt over een compleet nieuwe installatiemethode die de installatie nog eenvoudiger moeten maken. Dat valt in de praktijk nogal tegen. De installatie ziet er nagenoeg hetzelfde uit als bij versie 10.3, en valt tegen door de overvloed aan informatie en vragen die gesteld worden. Met name voor een beginnende gebruiker is dat een afschrikwekkend gegeven, met keuzes rond een schijfindeling met partities of LVM.
lees verder : PCM

11 augustus 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Spamgolf zet spyware op uw computer , Twaalf belangrijke updates komende dinsdag .
lees verder : NoSpyWare
 

11 augustus 2008 - WinTips Nieuwsbrief
In de WinTips Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Ashampoo Cover Studio , ReceptenDB , TrayManager , Knippen en plakken in Word , Microsoft bereidt 7 kritische updates voor , UPC nog dit jaar naar 120 megabit breedband .
lees verder : WinTips


8 augustus 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In de ComputerIdee Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Parels uit de Schatkist , Online special: Olympische Spelen 2008 , Catooh: geld verdienen met foto's, effecten en loops , Samsung en Microsoft gaan samen SSDs verbeteren , Toekomstige iPhone benadert muziekbibliotheek thuis , Toshiba verdubbelt opslagcapaciteit Flash-geheugen , Mozilla kan instant messaging toevoegen aan Firefox , InstallPad .
lees verder : ComputerIdee

8 augustus 2008 - XBMC ,
XBox converter
Xbox-bezitters kennen ongetwijfeld XBMC, oftewel het Xbox Media Center, dat van de Xbox een van de meest krachtige media center-apparaten op de markt maakt. Maar XBMC duikt inmiddels overal op: in Linux, in OS X, en... in Windows! Voor wie op zoek is naar een vervanging voor de Xbox en in apparaten als de Popcorn Hour, Conceptronic CFULLHDMA of zelfs Windows Media Center niet kan vinden wat hij zoekt, is er nu eindelijk verlossing. Team XBMC heeft de applicatie namelijk zo aangepast dat de code makkelijk te compileren is voor andere platformen en inmiddels is er dus een XBMC voor Linux, voor OS X en voor Windows. Wij voelen de Windows-versie (build 8356) aan de tand.
lees verder : PCM

7 augustus 2008 - Filezilla 3 , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar het open source programma Filezilla 3. Filezilla doet een beetje vreemd aan met het logscherm boven de browsers en de vreemd ogende pictogrammen. Door bij de instelling het thema van de knoppen naar Cyril te veranderen en een andere lay-out te kiezen, krijgt het al snel een vertrouwder uiterlijk. De interface oogt druk door de vele verschillende vensters en het kost even tijd om alles te ontdekken.
lees verder : PCM

6 augustus 2008 - CamTech2000 Nieuwsbrief, Folder Drives
Folder Drives is a small freeware utility that will mount your most used folders as Virtual Hard Drives making them easily accessible from My Computer, the Explorer Tree and from within the program.  Traversing through Windows Explorer to get to the folder we want can sometimes be troublesome and time consuming.  Using the folders as Virtual Hard Drives provides instant access to any folder added to the program.    Folder Drives works on any folder on the local computer and across your Network in your Workgroup.
lees verder : CamTech

6 augustus 2008 - Easy Computing , Audio en Video format converter

Tegenwoordig heeft u wel minimaal drie apparaten die multimediabestanden kunnen afspelen. Denk aan een ipod, smartphone, dvd speler en een spelconsole. Het vervelende is, dat al deze apparten weer net andere bestandsformaten ondersteunen zodat u uw muziek en films niet gemakkelijk onderling kunt uitwisselen. Easy Computing levert een oplossing: Audio & Video format converter. De interface van de software is simpel doch duidelijk. Stapsgewijs kunt u aangeven wat u wilt doen. U kunt audio omzetten. Denk hierbij aan cd's rippen, of audio bestanden omzetten van het ene formaat naar het andere formaat. U kunt ook audiotracks van dvd's rippen maar dit verloopt niet soepel. Het rippen van cd's spreekt voor zich en werkt simpel.
lees verder : PCM

5 augustus 2008 - CoffeeCup freeftp 3 , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar CoffeeCup FreeFTP 3. Na een snelle installatie krijgen we een keurig en strakke interface voorgeschoteld. Het onderste gedeelte is voor de file-editor, die alleen beschikbaar is in de commerciële versie. Door op het dunne balkje te klikken onder de browser kunt u van dit nutteloze venster worden verlost. U krijgt direct na installatie de mogelijkheid om een site op te geven.
lees verder : PCM

4 augustus 2008 - HelpMij Nieuwsbrief
In de HelpMij Nieuwsbrief van deze maand vindt u de volgende onderwerpen :Webtekst plakken in Word of Excel
. , Plakken speciaal en plakken speciaal in Excel. ,Oproep voor handleidingen. , Photoshop blunders , SSD's: het opslagmedium van de toekomst of niet ? , Nieuwe managers tool , Dubbele records filteren of verwijderen , Windows Mediaspeler : LyricsNetbooks en kleine, zuinige processors , vakantiegadgets
lees verder : HelpMij

2 augustus 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen : Hoe kan ik mijn internetverbinding beveiligen
, Een praktijkvoorbeeld van een poging tot oplichting van een creditcardhouder .
lees verder : NoSpyWare

1 augustus 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In de ComputerIdee Nieuwsbrief van deze week, vindt u de volgende onderwerpen :
Online special: Olympische Spelen 2008 , Scrabulous keert terug naar Facebook , Photoshop Express krijgt meer functionaliteit , Nederlandse Knol vraagt hoofdprijs aan Google , Firefox 3.1 Alpha brengt spannende nieuwe features , TomTom HD Traffic nu ook op internet te bekijken , Griffith .
lees verder : ComputerIdee

1 augustus 2008 - PC Tools Internet Security 2008 , beveiligings suite

PC Tools is vooral bekend van hun antispywareproduct Spyware Doctor. Nu wagen ze zich aan een complete suite en komen ze in het vaarwater van giganten als Symantec, McAfee, Panda, G DATA en vele andere grote jongens. Kan PC Tools Internet Security hiertussen een plaats veroveren? We letten altijd op specifieke functionaliteit bij het beoordelen van een suite, maar ook op zaken als de mate waarop de gebruiker invloed kan uitoefenen. Een spamfilter bijvoorbeeld is leuk, maar pas echt goed als u het met behulp van onder andere black- en whitelists, eigen regels en intelligent leren precies aan uw wensen kunt afstellen. En met de controle zit het zeker goed bij PC Tools.
lees verder : PCM

31 juli 2008 - Core FTP 2.1 , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar Core FTP 2.1. Het op het oog strakke uiterlijk van Coreftp wordt verpest door het moeilijk leesbare lettertype. Gelukkig kunt u dit nog wel veranderen in de instellingen. Coreftp is voor een gratis versie goed uitgerust met beveiligingsopties. Zowel ssl- als sftp-connecties worden ondersteund en het programma kent een goede certificaatmanager.
lees verder : PCM

30 juli 2008 - Mobile Security 7.0 , beveiliging

Kaspersky was samen met F-Secure een van de eerste aanbieders van mobiele antivirusoplossingen. Net als op de desktop is te merken dat fabrikanten de bescherming steeds verder uitbreiden: antivirus is niet genoeg, er moet ook een firewall en een spamfilter bij. Nu zult u misschien denken: een spamfilter heb ik al, maar Kaspersky's Mobile Security houdt met name sms-berichten tegen (en de Symbian-versie ook mms-berichten): u kunt berichten van ongewenste nummers tegenhouden en een zwarte of witte lijst opstellen van respectievelijk ongewenste en betrouwbare afzenders.
lees verder : PCM

29 juli 2008 - Free FTP Manager 2.2 , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar Free FTP Manager 2.2. Echter lijkt deze software ons eerder adware te geven dan functionaliteit. Bij de installatie is het even alle zeilen bijzetten. Er wordt namelijk veel adware meegestuurd. Windows defender vangt wel wat af, maar niet alles. Via de quickconnect en de sitemanager kunt u uw sites invoeren. U kunt geen sites van andere programma's importeren.
lees verder : PCM

28 juli 2008 - Hackers op de loer , Thuiswerkplek onveilig

Thuiswerken is populair maar aan de veiligheid van de werkplek, en dan met name de beveiliging van de computer, wordt weinig aandacht besteed. Uit onderzoek blijkt dat 77 procent van de thuiswerkplekken onveilig is. Veel computers zijn slecht of onvoldoende beschermd tegen kwaadwillende hackers of virussen. Het bedrijf DigiProfs onderzocht in opdracht van een aantal bedrijven, waaronder accountants- en advocatenkantoren, 544 werkplekken.
lees verder : Telegraaf

28 juli 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Over hoaxes, phishing en Postbank .
lees verder : NoSpyWare

28 juli 2008 - SchoonePC Nieuwsbrief
In de SchoonePC Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen : Het leren werken met Excel ,
ZoneAlarm blokkeert de internetverbinding na update Windows XP , De laatste versie van SmartFTP is niet meer gratis ,
lees verder : SchoonePC


25 juli 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In de ComputerIdee nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen : Online special: Olympische Spelen 2008 , Weblog - iPhone Home! , ASUS heeft plannen voor Eee-accessoirelijn , Alien Mouse voorkomt RSI met buitenaardse technologie , Phishingmail waarschuwt zelf voor valse Postbank-mail , Realtime racen tegen Formule 1-coureurs , Google opent online encyclopedie Knol , Timeleft .
lees verder : ComputerIdee

25 juli 2008 - Speed 2 , brand en back-up suite

Een jaar geleden bundelde Magix muziek-, foto- en videobeheer samen met wat back-up en dvd-brand functionaliteit en een fikse suite was geboren; Magix Speed. Nu is er Speed 2, voor dezelfde lage prijs. Maar is de inhoud een herhaling van zetten of is er daadwerkelijk een jaar hard gewerkt? Het startscherm van Speed 2 niet meer zo speels, maar zakelijker en gelikt. Magix Data Cleaner is de naam van de meegeleverde datashredder, er is een functie om de kwaliteit van cd en dvd media te beoordelen en er kunnen images van schijven worden gemaakt.
lees verder : PCM

24 juli 2008 , Nederland in toptien malwarehosters

In de eerste zes maanden van dit jaar ontdekte Sophos elke vijf seconden een nieuwe geïnfecteerde webpagina. Nederland staat op de negende plaats op de lijst van malwarehosters."Onze groeiende afhankelijkheid van het web voor de aanschaf van producten en het verzamelen van informatie maakt het web een ideaal jachtgebied voor cybercriminelen die slecht beveiligde gebruikers proberen te pakken", stelt Sophos in het twee maal per jaar verschijnende 'Security threat report update' . "Het web is de belangrijkste plaats geworden waarop hackers proberen om bedrijfs-pc's te infecteren met malware."
lees verder : WebWereld
 
24 juli 2008 - FTP Voyager secure 15 , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar FTP Voyager secure 15. Voyager gebruikt veel extra vensters en dat maakt het nogal onoverzichtelijk. De voortgang van het downloaden gebeurt in een apart scherm, maar ook de taakplanner heeft er één. Beide vensters blijven openstaan als u het hoofdprogramma afsluit. Irritant is dat als u bestanden wilt toevoegen aan de taakplanner, dit alleen kan als u de taakplanner hebt geactiveerd. Daarnaast crasht de taakplanner onder Vista. In Windows XP gebeurt dit niet. Ftp Voyager werkt niet intuïtief. U moet zoeken en uitproberen om erachter te komen hoe alles werkt.
lees verder : PCM

23 juli 2008 - Gimp 2.4 , beeldbewerking

GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program en is begonnen als een beeldbewerkings applicatie voor Unix. Tegenwoordig zit Gimp als op versie 2.4 en is het ook voor andere besturingssystemen verkrijgbaar waaronder Windows, Linux en Mac OS. Gimp is oorspronkelijk ontwikkeld voor Unix en ziet er daardoor afwijkend uit. Elk element van de interface beslaat zijn eigen programmavenster. Het voordeel van deze opzet is wel dat u zelf de interface naar eigen inzicht kunt aanpassen door simpelweg de verschillende vensters te verslepen. Het nadeel is dat elk van deze vensters een plaatsje inneemt in het 'alt-tab' rijtje.
lees verder : PCM

21 juli 2008 - Nieuw wormvirus verstopt zich in mp3-bestanden

Mp3-bestanden zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Een nieuw wormvirus verstopt zich in asf- en mp3-bestanden, zet de muziekbestanden om naar Windows Media-formaat en verspreidt zich vervolgens als asf-bestand. Volgens David Emm, consultant van antivirusbedrijf Kaspersky was de mogelijkheid om virussen in muziekbestanden te verstoppen al langer bekend. Omdat de geïnfecteerde asf-bestanden nog steeds dezelfde mp3-extensie hebben, merken gebruikers niet meteen dat er met de muziekbestanden is gerommeld.
lees verder : PCM

18 juli 2008 - ComputerIdee Nieuwsbrief
In de Computer Idee Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Weblog - Skype vreet Google Maps ; Apple op twee-na-grootste computer-fabrikant in VS ; Ziggo: 'Alles onder controle' ; Olympische Spelen misbruikt door Storm Worm ; Google pakt 70 procent van de zoekmachinemarkt ; Pingus .
lees verder : ComputerIdee

17 juli 2008 - ACDSee Photo Editor 2008 , fotobewerking

ACD Systems richt zich met ACDSee Photo Editor 2008 op de thuisgebruiker die naast het aanpassen van zijn vakantiekiekjes ook graag wat creatiever aan de slag wil. De werkwijze is in het pakket is gericht op het maken van een 'digitaal plakboek'. U selecteert een sjabloon van bijvoorbeeld een kalender, briefkaart of uitnodiging uit de meegeleverde bibliotheek en plakt daar uw eigen foto's in. Het pakket gebruikt daarbij een taakgerichte aanpak en ondersteunt die met uitgebreide stap-voor-stap uitleg.
lees verder : PCM

16 juli 2008 - CuteFTP 8 home , Ftp programma

Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle manier over: ftp. We kijken naar een goede bekende onder de FTP programma's: CuteFTP 8 Home. CuteFTP kan geen verschillende remote websites gelijktijdig openen en dat is het grootste nadeel van dit pakket. Gelukkig heeft Cuteftp meer in huis. Zo beschikt CuteFTP als enige pakket over een podcastmanager.
lees verder : PCM

14 juli 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van deze week vindt u de volgende onderwerpen :
Trojaans paard infecteert MP3- en videobestanden , VLC te hacken via kwaadaardige WAV-bestanden , Safari ontwerpfout laat hackers wachtwoorden stelen , Microsoft heeft een aantal interessante patches uitgebracht , AVG wijzigt Linkscanner na storm van kritiek , Oplossing voor website plaaggeest AVG Linkscanner , Microsoft bouwt kasteelmuur in Internet Explorer 8
lees verder : NoSpyWare


14 juli 2008 - Bulletproof FTP 2.6 , Ftp programma

Het versturen van bestanden kent geen geheimen meer. Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle mogelijkheid over: ftp. We kijken naar Bulletproof FTP 2.6. Na een eenvoudige installatie zien we een standaard ftp-uiterlijk op het scherm. Links de lokale mappen en bestanden en rechts de remote computer. Bulletproof Ftp is zeer beperkt in zijn kunnen en niet erg gebruiksvriendelijk.
lees verder : PCM

11 juli 2008 - PC Wizard , Systeem Info

Een paar jaar geleden lieten we u al eens kennismaken met systeeminfo-programma PC Wizard. Nu is er een nieuwe en uitgebreide 2008-versie. Waarom zou u zo'n programma installeren? Windows biedt immers zelf een onderdeel dat informatie geeft over de aanwezige hardware? Geloof ons: PC Wizard is heel wat uitgebreider dan 'msinfo32'. Het geeft zeer gedetailleerde informatie over alles wat zich in uw systeemkast bevindt (inclusief...
lees verder : ComputerIdee

10 juli 2008 -
Smart FTP Professional 3 , Ftp programma
Het versturen van bestanden kent geen geheimen meer. Dagelijkse verstuurt u kleine bestanden per mail, msn of browser. Maar wat doet u als u bestanden van vijftig megabyte of meer wilt versturen? Dan blijft er maar één echte betrouwbare en snelle mogelijkheid over: ftp. We kijken naar Smart FTP Professional 3. Na een probleemloze installatie krijgt u een startscherm te zien met de mogelijkheid om een connectie te maken of een aantal tutorials te volgen. Deze tutorials zijn zeer handig en leren u bijvoorbeeld hoe u een firewall moet instellen voor ftp. De tutorials zijn evenals het programma in het Engels, maar een Nederlandse vertaling van Smart Ftp zit eraan te komen. Smart Ftp is van alle gemakken voorzien.
lees verder : PCM

9 juli 2008 - CamTech2000 Nieuwsbrief
Hidden Utilities XP allows access to over 200 utilities that are not easily accessible to the user.  System information, diagnostics, repair tools and more in both Windows and Command Line utilities are now easily opened as well as many often used, but not always easy to find, applications.  Hidden Utilities XP includes easy access to 200 Windows tools and Command Line utilities.  Hidden Utilities XP is compatible with Windows XP and Vista.
lees verder : http://camtech2000.net/Pages/hidden_utilities.htm en http://camtech2000.net/Programs/HiddenXP.msi

9 juli 2008 - Firefox 3 , browser software

Het lange wachten is voorbij: half juni kwam Firefox 3.0 officieel uit. Was dit het wachten waard? Is Firefox de snelste browser? Kunt u uw favoriete plugins nog wel gebruiken? En wat brengt Internet Explorer 8 ons straks? Vragen, vragen, vragen. Het is nu tijd voor antwoorden! We hebben de alfa-versie en de vijfde beta-versie al aan de tand gevoeld in PCM, en nu Firefox af is slaan we meteen weer aan het testen. De installatie verloopt soepel, maar komt het wel goed met onze plugins? Zodra we Firefox 3.0 opstarten verschijnt er een pop-up met een lijstje van vier plugins die niet compatibel zijn.
lees verder : PCM

8 juli 2008 - Ftp Rush 1.1b , Ftp programma

In het Nederlands en met een verzorgd uiterlijk worden we prettig verrast door dit relatief onbekende ftp-programma. Via quikconnect en de gebruiksvriendelijke site manager kunt u snel aan de slag. Bij de geavanceerde instellingen kunt u zich goed uitleven. Tientallen verschillende mogelijkheden worden aangeboden om alles exact naar wens in te stellen. Alle beveiligingsprotocollen worden ondersteund, per account worden er verschillende statistieken bijgehouden en u kunt iedere map speciaal monitoren op vernieuwingen die moeten worden geupload.
lees verder : PCM

7 juli 2008 - HelpMij Nieuwsbrief
In de HelpMij Nieuwsbrief van 7 juli 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Office 2003 en 2007 samen op een computer GTX 280: rekenwonder met een dubbele persoonlijkheid , De functie SOMPRODUCT , MYBEE een Nederlandse kinderbrowser , HD 4850 en HD 4870 high end prestaties voor een mid range prijs , Aldi nu trensdsetter met Netbooks , Gadgets: de iRecorder .
lees verder : HelpMij

4 juli 2008 - Photo! Editor , foto bewerking
Er bestaan heel wat programma's om foto's te bewerken. Sommigen zijn peperduur, anderen zijn gratis en allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Omdat meerdere fotobewerkers elkaar, in tegenstelling tot virusscanners niet bijten, belet niets u om er gewoon een paar naast elkaar te installeren, zeker niet als ze gratis zijn. Photo! Editor valt in die categorie. Een deel van de functies van dit programma (waarvan een voorloper ooit in...
lees verder : ComputerIdee

3 juli 2008 - MyPoi Contacts Benelux , GPS add-on
MyPoi World heeft al een aantal (betaalde) navigatiestemmen- en poi-pakketten uitgebracht, met bijvoorbeeld locaties van restaurants en voetbalclubs. Met MyPoi Contacts Benelux kunt u zelf poi's aanmaken en op uw navigatiesysteem installeren. MyPoi World levert een aantal poi-bestanden mee, bijvoorbeeld locaties van restaurants uit de Lekker-gids en KPN Hotspots. U kunt in het programma ook zelf nieuwe poi-bestanden maken. Een groot pluspunt van dit programma is dat u meteen een Outlook-bestand kunt importeren, een nadeel is dat u maximaal 800 poi's mag importeren; daarna zult u een nieuw pakket moeten aanschaffen. MyPoi Contacts ondersteunt TomTom, Mio, Garmin en Navman. Voor het uitwisselen van poi-bestanden kunt u gebruikmaken van de oplossing PoiShare.
lees verder : PCM

1 juli 2008 - Ableton Live 7 LE , muziek programma

Ableton Live. Wat ooit begon als een loop-gebaseerde toepassing voor bands en dj's, is intussen gigantisch uit de hand gelopen. In positieve zin wel te verstaan. Professionals uit diverse takken van de muziekindustrie gebruiken Live op het podium, thuis en in de studio. Wij bekijken de LE-versie van Live 7. LE staat voor Light Edition, al vragen we ons gaandeweg af of LE niet een beetje té veel functionaliteit biedt ten opzichte van de veel duurdere volledige uitvoering. De LE-versie kost namelijk 'maar' €169 en we raden nieuwe gebruikers resoluut af om meteen de volledige versie aan te schaffen. Upgraden kan later, maar of u daar na verloop van tijd nog behoefte aan hebt, is maar zeer de vraag. Wie het pakket al kent, zal aangenaam verrast zijn dat er weinig of niks aan de grafische gebruikersinterface is veranderd.
lees verder : PCM

30 juni 2008 , Windows DVD Maker , DVD authoring pakket
U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen. We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met Vista's eigen Windows DVD Maker. Windows DVD Maker is een stukje gratis software dat u krijgt geleverd bij Windows Vista. We hebben bijna op het punt gestaan dit programma niet te testen, omdat we het in eerste instantie simpelweg niet aan de praat krijgen. 
lees verder : PCM

30 juni 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 29 juni 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Phishingfilter Firefox 3 niet waterdicht , Beveiligingslek in oudere versies van Office , Internet Explorer 6 heeft beveiligingslek , Microsoft patcht Symantec problemen in Windows XP SP3 , Nederlandse privénetwerken slecht beveiligd , Apple Update Tool is misleidend en onverantwoord .
lees verder : NoSpyWare
 

28 juni 2008 - Anvil Studio , muziek programma

Over het algemeen zijn programma's om zelf muziek te maken op de pc peperduur, zeker wanneer ze wat geavanceerdere functies bieden. Zo niet Anvil Studio. Dit programma heeft een gratis basisversie die al behoorlijk veelzijdig is. Wilt u meer dan kunt u de functionaliteit daarvan uitbreiden met losse betaalmodules. Standaard kunt u Anvil Studio gebruiken als midi-sequencer waarbij u ook VST-plugins kunt gebruiken.
In deze aflevering vindt u tevens het zevende en laatste deel van de cursus Web-site  bouwen.
lees verder : ComputerIdee

26 juni 2008 - Studio 12 Ultimate , video bewerking

Dat video bewerken niet moeilijk hoeft te zijn maar vooral leuk is, bewijst Pinnacle al jaren en gelukkig wordt die lijn ook in de nieuwe versie voortgezet: Pinnacle Studio 12 biedt volledige hd-ondersteuning, fantastische nieuwe effecten en een groot aantal verbeteringen. Het eerste wat opvalt is de snelheid. Zowel de installatie, het starten als ook verschillende bewerkingen binnen het programma verlopen aanzienlijk sneller. Studio 12 komt in drie versies; Standaard, Plus en Ultimate. De opvallendste vernieuwing in de standaard versie is Pinnacle Montage. Op basis van verschillende thema's kunt u verschillende videofragmenten tegelijk laten zien, aan elkaar koppelen of voorzien van effecten.
lees verder : PCM

25 juni 2008 - Ulead Dvd Movie Factory 6 plus , video bestanden op DVD

Bent u al in het bezit van een hd-camera en wilt u uw videobestanden op dvd of blu-ray zetten, dan is DVD Movie Factory de enige juiste keuze. Het pakket kan als enige overweg met het nieuwe avchd-bestandsformaat en biedt tevens de mogelijkheid om dit ook te branden op blu-ray of avchd-dvd. Versie zes heeft verder niet veel vernieuwingen ondergaan. Het traject tot het branden van de dvd verloopt stapsgewijs en u kunt hier de weg moeilijk kwijtraken. De stabiliteit van DVD Moviefactory 6 is goed. Zonder problemen importeert dit pakket alle bekende videobeelden en afbeeldingen. Na het importeren kunt u alle bestanden nog inkorten en van effecten en geluid voorzien.
lees verder : PCM

24 juni 2008 - TMPGEnc Dvd Author 3 , DVD authoring pakket
U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen. We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met TMPGEnc Dvd Author 3 van Pegasys.
lees verder : PCM 

23 juni 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 22 juni 2008 vindt u de volgende onderweren :
Nu al ernstig beveiligingslek in Firefox 3 , Safari 'tapijtbom' slaat in bij Firefox gebruikers , MSN-worm valt Nederlandse belastingbetaler aan , Noodzakelijke patch voor OpenOffice.org , AVG Linkscanner veroorzaakt overlast op internet , 16 virusscanners getest op proactieve detectie , Ernstig beveiligingslek in koffiezetapparaat .
lees verder : NoSpyWare


23 juni 2008 - SchoonePC Nieuwsbrief
In de SchoonePC Nieuwsbrief van 22 juni 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Ook bij een upgrade naar versie 8.0 blijft AVG gratis , Een snellere computer door hardware te vervangen , Onvoldoende koeling veroorzaker van computerproblemen , Het probleemloos verkleinen van de Windows-partitie .
lees verder : SchoonePC


20 juni 2008 - Laptop op een stickje

Dit is de Gdium, op het eerste gezicht 'gewoon' weer een nieuw ultradraagbaar 10" notebook. Maar hij verschilt wel degelijk van andere laptops...  Uniek voor de Gdium is namelijk het feit dat het besturingssysteem (Mandriva Linux), geheugen en applicaties zijn opgeslagen op een bootable USB-sleutel, de G-Key. Om het systeem aan te zetten en te runnen moet de G-Key in de voorkant van de Gdium gestoken worden.
lees verder : ComputerIdee

19 juni 2008 - My DVD 10 Premier , DVD authoring pakket

U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen. We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met het alleen via online te verkrijgen Mydvd 10 Premier van Roxio.
lees verder : PCM

18 juni 2008 - Nero Linux 3.5  , DVD brander onder Linux

Linux distributies bevatten natuurlijk programma's voor het branden van cd's en dvd's. Maar ook Nero draait tegenwoordig onder Linux. Reden genoeg om daar eens naar te kijken. Wie bij Nero voor Linux een zelfde uitgebreide verzameling programma's verwacht als bij de Windows versie, komt bedrogen uit. Nero voor Linux is een brandprogramma. Alle extra programma's voor het bekijken, bewerken en beheren van multimedia bestanden schitteren door afwezigheid. Enerzijds is dat een zegen, want Nero voor Linux is hierdoor een compact programma voor een schappelijke prijs. Anderzijds zullen verstokte Nero gebruikers bij de Linux versie die extra tools wel missen.
lees verder : PCM

17 juni 2008 - Film op DVD 7 ,  foto's als diaserie op DVD

U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen. We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met Film op DVD 7 van Magix.
lees verder : PCM

13 juni 2008 - HD Tune , harddisk onderhoud

Het is altijd prettig om te weten dat u hebt gekregen wat u hebt gekocht. Zo is van harde schijven bekend dat doorgaans de ongeformatteerde grootte wordt opgegeven, terwijl u natuurlijk in de praktijk te maken krijgt met de lagere geformatteerde waarde. Ook is het interessant om te achterhalen of uw schijf wel zo snel is al hij verondersteld wordt te zijn. HD Tune meet uitgebreid de leessnelheid en toegangstijd van uw schijven.
lees verder : ComputerIdee

12 juni 2008 - Notebook Security 2008 , beveiligingssoftware

G DATA breidt zijn enorm uitgebreide beveiligingssuite nóg verder uit, speciaal voor de mobiele gebruiker. In G DATA's Total Security zaten al antivirus, antispyware, een degelijke firewall, antispam, anti-phishing, lokale backups, een online backup van 1 GB, een tuner, ouderlijk toezicht, een shredder, privacybescherming en pop-upblokkering. Kortom, een echt manusje van alles. Of u nu gegevens permanent wilt wissen of uw harde schijf defragmenteren, de suites bieden al dit soort functionaliteit naast de standaard Internet Security-bescherming.
lees verder : PCM

11 juni 2008 - Photo Format Converter , fotobewerking

Photo Format Converter (PFC) profileert zich als een product waarmee u simpel uw foto's uitgebreid kunt bewerken en daarna in wel honderd formaten opslaan. Wij vinden de software vooral erg onhandig. De eerste fase is het selecteren van de foto's die u wilt bewerken. Deze moeten naar een kleine lijst onder het 'verkennervenster' worden gesleept. Het lijstdeelvenster is erg klein en u kunt het niet vergroten.
lees verder : PCM

10 juni 2008 - Vegas Pro 8 , videobewerking

Sony heeft in Vegas Pro 8 de tijdlijn naar beneden verplaatst, waardoor het pakket dezelfde look-and-feel krijgt als de meeste andere videobewerkingspakketten. Een belangrijke verandering, die met enkele andere vernieuwingen Vegas Pro aantrekkelijker moet maken voor het grote publiek. Als u onbekend bent met het werken met Vegas Pro, zult u het in het begin niet eenvoudig hebben. Veel zaken, zoals het trimmen van video, de bediening van het previewvenster en het toepassen van effecten, werken allemaal net even iets anders dan in andere pakketten.
lees verder : PCM

10 juni 2008 - Xobni , Outlook add-on

Wat krijg je als je 'Inbox' omdraait? Precies! Xobni, een add-on voor Microsoft Outlook 2003 en 2007. In Office 2007 is Outlook verbeterd met een aantal handige nieuwe opties; zo is het zoeken naar mailtjes sneller gemaakt en is de Takenbalk een welkome aanvulling waar u een overzicht krijgt van uw afspraken en taken. Xobni biedt vergelijkbare mogelijkheden, maar ook een aantal handige extra opties. Na installatie van de 8 MB zware add-on begint Xobni met het indexeren van al uw mail van de laatste zes maanden. Er word een bibliotheek opgebouwd met contactpersonen, 'conversaties' en nog veel meer informatie. Vervolgens verschijnt een kleurrijke verticale balk rechts in Outlook en al snel is Xobni klaar voor gebruik.
lees verder : PCM

10 juni 2008 - Internet Security Suite 2008 , virusoplossing

We zijn erg gecharmeerd van F-Secure: de experts zijn erg kundig en vriendelijk. Maar we beoordelen alleen de producten, niet de expertise of vriendelijkheid van de medewerkers. Het geheugengebruik is helaas nog even fors als in voorgaande jaren (circa 58 MB) en vooral de impact op het systeem is, zelfs bij een snelle pc, duidelijk merkbaar. F-Secure laat hier veel punten liggen. We hebben bergen virussen en andere ellende op F-Secure losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware!
lees verder : PCM 

10 juni 2008 - Panorama Maker 4 , fotobewerking

Arcsoft heeft al een tijdje Panorama Maker in het assortiment. Versie 4 is voor $ 40 te downloaden van www.arcsoft.com. Het programma heeft dezelfde functionaliteit, inzichtelijke interface en werkwijze als PhotoStitch van Canon: selecteren, ordenen en samenvoegen. De montage duurt met enkele minuten echter beduidend langer dan bij PhotoStitch. Als het resultaat wordt weergegeven, kunnen met de optie Manual in de overlappende gebieden nog handmatig overlappingspunten worden aangegeven.
lees verder : PCM

10 juni 2008 - Internet Security Pro 2008 , virusoplossing

PcCillin, euh, Trend Micro heeft de twijfelachtige eer om de zwaarste beveiligingssuite in onze antivirustest te leveren. Met maar liefst 8 procent prestatieverlies op onze dualcore-bak wordt de capaciteit van uw machine merkbaar trager. Het geheugengebruik is echter niet onaardig, met zo'n 23 MB. We hebben bergen virussen en andere ellende op Trend Micro losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware!
lees verder : PCM

1 juni 2008 - HelpMij Nieuwsbrief
In de HelpMij Nieuwsbrief van 1 juni 2008 vindt u de volgende onderwerpen : de AMD 780G en nVidia GeForce 8200 chipsets , nieuw op HelpMij handleidingen in PDF formaat , eerste preview Windows 7 , sommen.als () een functie in Excel , niet één niet twee niet vier maar drie processorkernen : de triple-core AMD Phenom X3 ziet het daglicht , oogstrelend . . . . .geluid , tips/handleidingen/gadgets .
lees verder : HelpMij


1 juni 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 1 juni 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Microsoft gaat Safari-lek mogelijk patchen , Betalen met mobieltje zo lek als een mandje , Hackers misbruiken lek in Creative Labs software , 40% Windows gebruikers kwetsbaar voor Flash-aanval , Symantec gebruikers in de problemen door XP SP3 , Google grootste aanfluiting van deze generatie .
lees verder : NoSpyWare

30 mei 2008 - NoteTab Light , kladblokje
Zelfs om snel even een klein tekstje op te stellen voldoet Kladblok eigenlijk al niet meer. Het programma biedt namelijk geen controle over het uiterlijk van uw tekst. WordPad is beter, maar ook dat Windows-onderdeel kent zijn beperkingen, zeker als het gaat om gebruik voor bijvoorbeeld het maken van html-bestanden. Een aardig alternatief voor beide programma’s vinden we daarom in Note Tab Light.
lees verder : ComputerIdee

28 mei 2008 - Panda Internet Security 2008 , virusoplossing
Vorige jaren altijd zo sterk als een (panda) beer. Maar dit jaar gooit onze speciale testopzet ook voor deze predicatenkoning flink wat roet in het eten. We hebben bergen virussen en andere ellende op Panda losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Panda weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.
lees verder : PCM

26 mei 2008 -
G Data Internet Security 2008 , virusoplossing
G Data is een goede bekende van ons. Vorig jaar waren zij de grote winnaar van onze grote antivirus test en dit jaar hebben ze de gunst gewonnen van de Consumentenbond. G Data biedt volgends de consumentenbond namelijk de beste bescherming die er is. Waar we vooral zwaar aan tillen in deze test, is de balans tussen goede detectie en goede systeemprestaties. En de systeemimpact van G Data's suite is nogal hoog (6 procent), en het geheugengebruik is met maar liefst 143 MB echt zéér hoog.
lees verder : PCM

24 mei 2008 , YouTube Video Search , filmpjes zoeken
Wie filmpjes verzamelt van YouTube zal ongetwijfeld wel eens gemerkt hebben dat het zoeksysteem te wensen over laat. U hebt wat sorteer- en weergave mogelijkheden maar dat is het dan ook wel. Het enige voordeel van rechtstreeks op de site zoeken is dat alle filmpjes met een trefwoord gevonden worden. Helaas vereist zomaar downloaden van filmpjes altijd extra software.
lees verder : ComputerIdee

22 mei 2008 - 
Autostitch , fotobewerking
Het gratis programma AutoStitch is te downloaden van www.autostitch.net (1,02 MB). Omdat het freeware is, zijn de mogelijkheden beperkt en de instellingen zeer elementair. Toch kunt u het prima gebruiken om foto's aan elkaar te plakken voor panoramafoto's en gigapixel-foto's. Stel in het menu Edit van het openingsvenster de verschillende opties in. De meeste zijn abracadabra, maar belangrijk is om de Output Size op 100% te zetten, anders verkleint AutoStitch het eindresultaat automatisch tot 10% van de oorspronkelijke grootte en daarmee schiet je meteen je doel voorbij om een maximaal aantal pixels vast te leggen.
lees verder : PCM

21 mei 2008 - PDF Converter 5 Professional , Word omzetten in Acrobat
De standaard voor het vervaardigen van pdf-bestanden is van oudsher natuurlijk Acrobat van Adobe, de uitvinders van pdf. Helaas kost dit programma u tussen de 400 (Standaard) en 650 Euro (Professional) en dat is - zeker voor de kleine ondernemer - toch een fors bedrag. Nuance, maker van de populaire Omnipage OCR-software, schiet daar met PDF Converter 5 Professional echter een flink gat in.
lees verder : PCM

20 mei 2008 - McAfee Internet Security Suite 2008 , virusoplossing
McAfee gaat al erg lang mee in de anti-virus markt en mag gezien worden als een oude rot in het vak. Des te teleurgestelder waren we in de testresultaten van hun nieuwse suite. McAfee lijkt zich weinig aan te trekken van één van de grootste ergernissen bij beveiligingssoftware, namelijk de systeemimpact. Hun nieuwste suite zorgt voor een merkbaar prestatieverlies van zes procent en het geheugengebruik staat op 48 MB.
lees verder : PCM

18 mei 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 18 mei 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Apple negeert beveiligingsprobleem Safari , Nieuwste phishing stunt , Nog een oplichtingsmailtje, deze keer zogenaamd van Planet Internet , Microsoft stopt uitrol XP SP3 aan AMD-systemen , Microsoft dicht zes lekken in Windows en Office , Onafhankelijk onderzoek wijst uit: Vista is een stuk veiliger dan XP ,.
lees verder : NoSpyWare


16 mei 2008 - Photo Card Maker , zelf uw briefkaarten maken
Mensen die in plaats van elektronische nog gewoon papieren kaartjes sturen maken ze regelmatig zelf. Er zijn allerlei commerciële programma's boordevol sjablonen die u daarbij helpen. Gratis kan het echter ook. Met Photo Card Maker hebt u standaard 32 sjablonen in categorieën als kerst, reizen of sport. Twee extra sjabloonbestanden breiden dit aantal sterk uit. Aan zo'n standaard-ontwerp kunt u zelf een foto en een tekst toevoegen en klaar is uw kaart.
lees verder : ComputerIdee

15 mei 2008 - Windows Mobile 6.1 , mobiele browser
Microsoft heeft een nieuwe versie van Windows Mobile uitgebracht. Versie 6.1 bevat kleine verbeteringen, maar voor het grote nieuws zult u op versie 7 moeten wachten. De twee grootste verbeteringen in Windows Mobile 6.1: een vernieuwde mobiele browser en een aangepaste sms-applicatie. Internet Explorer Mobile ondersteunt voortaan Flash en Silverlight, u kunt schermvullend webpagina's bekijken en inzoomen op specifieke delen van webpagina's. Een groot nadeel vinden we dat de browser zich voordoet als een desktopbrowser. Daardoor worden mobiele versies van websites – indien aanwezig – niet meer getoond.
lees verder : PCM


14 mei 2008 - BitDefender Total Security 2008 , virusoplossing
BitDefender is gul en geeft voor betrekkelijk weinig geld een licentie voor drie pc's. De prijs is nauwelijks hoger dan die van pakketten voor één pc. We hebben bergen virussen en andere ellende op Bitdefender losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. BitDefender weet alle virussen tegen te houden zonder enige moeite.
lees verder : PCM


12 mei 2008 - AVG Internet Security 8.0 , virusoplossing
AVG draait alweer een tijdje mee en vooral de gratis antivirus software van AVG is populair. De betaalde suite, waarvan de bescherming natuurlijk omvangrijker is, is ondertussen toe aan versie 8.0. De systeemimpact volgens onze benchmarks is niet heel hoog, slechts vier procent, echter is het geheugen gebruik van 15 MB niet het laagste wat we gezien hebben. Daarentegen is het ook zeker niet zo hoog als bijvoorbeel Panda die wel 60 MB geheugen snoept. De systeem impact van AVG's nieuwste suite is dus zeker acceptabel.
lees verder : PCM


11 mei 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 11 mei 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Kwaadaardige MP3 besmet 450.000 Windows PC's ; Nederlandstalige Windows XP Service Pack 3 beschikbaar ; Trojaans paard verstopt in Firefox plugin ; Veertig procent computers besmet met adware ; Kritiek op Consumentenbond vanwege lachwekkende antivirustest ; Gratis tool blokkeert gevaarlijke ActiveX controls .
lees verder : NoSpyWare

9 mei 2008 - Media Jukebox 12 , muziekbeheer

Er zijn heel wat programma's waarmee u uw digitale muziekverzameling kunt beheren. De meeste zijn gratis en allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Veel programma's zijn aan de stevige kant maar bij Media Jukebox 12 valt dat reuze mee. Bekijken we de vele mogelijkheden van het programma dan blijkt het echter wel een alleskunner te zijn.
lees verder : ComputerIdee

8 mei 2008 - Office Ready 4 Platinum , opmaakprogramma
Met Office Ready Platinum kunt u nieuwsbrieven maken en opslaan als Word-document of pdf, helaas niet als html. Maar als u een nieuwsbrief wilt verspreiden die ook voor drukwerk geschikt moet zijn, dan is Office Ready wellicht aantrekkelijk. Office Ready Platinum genereert Word-documenten op basis van meegeleverde sjablonen. Deze kunt u met de geïntegreerde pdf-converter uiteindelijk omzetten naar pdf-bestanden. U start met het aanmaken van een profiel, waarbij u algemene gegevens invult, zoals naw-gegevens en eventueel een bedrijfslogo.
lees verder : PCM

7 mei 2008 - Norman Security Suite , virusscanner
Oei! Dat was het eerste wat we dachten toen we de testresultaten van de Norman Security Suite bekeken. We hebben bergen virussen en andere ellende op Avira losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Norman doet het hier erg slecht; het mist een virus tijdens het actief scannen, onvergeeflijk. Ook mist Norman daarnaast nog eens twee virussen die op de harde schijf staan. Aangezien zijn concurrenten geen moeite hebben met het vinden van alle virussen, is het moeilijk Norman als beveiligingssuite nog serieus te nemen.
lees verder : PCM

6 mei 2008 - Eset Smart Security (NOD32) , virusoplossing
NOD32 is tegenwoordig een zeer populaire virusoplossing. De suite is echter nog kakelvers en de eerste stapjes zijn op zijn zachtst gezegd erg wankel. We hebben bergen virussen en andere ellende op Eset's nieuwste product losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Eset weet alle virussen tegen te houden zonder moeite. Malware is een ander verhaal.
lees verder : PCM

4 mei 2008 - HelpMij Nieuwsbrief
In de HelpMij nieuwsbrief van 4 mei 2008 vindt u de volgende onderwerpen : maak uw eigen puzzel met Eclipse Crossword , AVG Anti Virus Free Edition 8.0 , een eerste kennismaking , de EK pool , Excel , rekenen met tijd .
lees verder : HelpMij

4 mei 2008 - SchoonePC Nieuwsbrief
In de SchoonePC nieuwsbrief van 4 mei 2008 vindt u de volgende onderwerpen : nieuwe versie van de gratis virusscanner AVG , service pack 1 voor Windows Vista (en service pack 3 voor Windows XP) , commerciële versus gratis beveiligingssoftware .
lees verder : SchoonePC

1 mei 2008 - GOM Player 2.19 , mediaplayer

De VLC multimediaspeler geldt als de koning onder de freeware mediaspelers, met name vanwege de ingebouwde codecs en prima performance. Het relatief nieuwe GOMplayer wil graag de kroon overnemen. Kan het die strijd aan? 
Net als VLC komt ook GOM met interne codecs. Geen gezeur dus met zoeken naar en downloaden van allerlei codecs voordat u kunt genieten van een muziekje of spannende film. Gewoon downloaden, installeren en direct onderuit zakken. GOM is slechts 5,6 MB groot, waar VLC 9,3 MB nodig heeft. VLC komt wel met meerdere talen, waaronder het Nederlands. GOM is Engelstalig, wat natuurlijk geen enkel probleem hoeft te zijn.
lees verder : PCM

29 april 2008 - Irfanview 4.1 , imageviewer
ACDSee geldt al sinds 1995 als de ongekroonde koning van de ‘plaatjeskijkers’, maar sinds zeven jaar zaagt IrfanView aan de poten van de troon. Niet in de laatste plaats omdat deze imageviewer gratis is voor thuisgebruik. De belangrijkste eigenschap voor een imageviewer is het aantal formaten die je ermee kunt bekijken. IrfanView hoeft zich op dat front nergens voor te schamen. Wij telden er maar liefst 67! Voor veel daarvan zijn plugins nodig, maar voor mpg video, wma en wmv worden die standaard meegeleverd. De overige formaten als mp3, Quicktime, Real Audio enzovoorts kunnen in één pakket van 6,2 MB worden gedownload en geïnstalleerd, of via een viertal losse pakketten (multimedia, afbeeldingen, filters en overigen).
lees verder : PCM

27 april 2008 - NoSpyWare Nieuwsbrief
In de NoSpyWare Nieuwsbrief van 27 april 2008 vindt u de volgende onderwerpen :
Adobe waarschuwt voor kwaadaardige BMP bestanden , Nieuw QuickTime lek treft Windows XP en Vista , Nieuws: Trio beveiligingslekken in Safari 3.1.1 , WEBSITE Nieuwe HOSTS-file van 22 april 2008 , ZDNet beoordeelde AntiVir van Avira , Gratis versie AVG 8.0 beschikbaar , Lek in Foxit pdf-reader gepatcht.
lees verder : NoSpyWare


24 april 2008 - Adresdeluxe 3.0 Pro , adressenbeheerprogramma
Van Osirius bespreken we een releasecandidate van de aankomende versie 3.0 van AdresDeluxe Pro. AdresDeluxe kent een nogal spartaans uiterlijk vergeleken met vergelijkbare adresbeheerprogramma's. De knoppen zijn klein en het is niet altijd even duidelijk welke optie waarvoor dient. Het programmaoverzichtvenster – een lijst van alle opties – is daarom zeker geen overbodige luxe. Met een dubbelklik activeert u snel de juiste actie. Desondanks zijn we vaker dan ons lief is de weg kwijt in het programma, mede door het onoverzichtelijke aantal deelschermen en subopties.
lees verder : PCM


23 april 2008 - ACDSee Pro 2 , fotoarchief etc
.
ACDSee is al jaren dé standaard als het gaat om het bekijken, catalogiseren, bewerken, publiceren en archiveren van foto's. ACD Systems heeft meer ijzers in het vuur als het gaat om het werken met digitale foto's: ACDSee 10 Photo Manager voor de enthousiaste thuisgebruiker en ACDSee Pro 2 voor de professional. Helaas zijn beide versies alleen in het Engels verkrijgbaar. 
lees verder : PCM

21 april 2008 - Mijnadressen.nl , adressenmanager
Mijnadressen.nl, Mijn Adress - At Home, Adres Manager. Easy-disc lijkt zelf niet goed te weten hoe hun pakket nou echt heet, of ze kunnen gewoonweg niet kiezen. Wat we wel weten is dat hun Adresmanager een prima samensmelting van offline en online is. Easy-disc kiest met Mijn adressen voor een desktop- en online-oplossing. U maakt eerst een account aan op www.mijnadressen.nl en downloadt vervolgens het bijbehorende desktopprogramma. 
lees verder : PCM

17 april 2008 - Fedora 8 , Linux distributie
Er zijn drie grote en bekende Linux-distributies: OpenSUSE, Ubuntu en Fedora. Aan de nieuwe edities van OpenSUSE en Ubuntu is al de nodige aandacht gegeven. Wat vinden van Fedora 8? In 2002 koos Red Hat ervoor om een Enterprise Linux-lijn op te zetten. Deze Linux-distributie richt zich vooral op het bedrijfsleven en garandeert stabiliteit en kwaliteit. 
lees verder : PCM

16 april 2008 - Magix Digital Fotomaker 2008
Magix staat bekend om zijn uitgebreide doch betaalbare software. Voor alle gebieden brengen zij software uit, van audiobewerking tot websites maken. Vandaag kijken we naar het fotobeheerprogramma Digital Fotomaker 2008. Een pluspunt van Magix Digital Fotomaker 2008 is dat het pakket Nederlandstalig is. 
lees verder : PCM

15 april 2008 - UltraEdit , website builder
Natuurlijk, u kunt een website bouwen met Kladblok, maar een goede editor is handiger. UltraEdit bijvoorbeeld. UltraEdit is een buitengewoon krachtige teksteditor, die inmiddels toe is aan versie 14.00a – inderdaad, UltraEdit kent een lange historie. Dat zien we ook terug in de functionaliteit. Natuurlijk kunt u een gewone tekst bewerken, maar het pakket toont zijn kracht pas echt wanneer u met broncode of webpagina's werkt. 
lees verder : PCM

<home><archief><boekenkast><nieuwsflitsen><shipspotters><zonnebloem>