dagje antwerpen bezoeken

Antwerpen is een mooie stad en ook niet te ver van de grens met Nederland. Dat maakt deze stad ideaal voor een dagtrip (alhoewel jij je hier ook zeker langer kan vermaken!). Alvast een aanrader: ga met de trein. Het station van Antwerpen heeft aan de binnenkant prachtige oude gevels en aan de buitenkant een eclectische bouwstijl, waardoor je verschillende bouwstijlen terugziet, zoals de barok. Hieronder geven we je nog wat meer ideeën voor jouw bezoekje aan de stad Antwerpen op een zomerse dag.

Lekker aapjes kijken

Een ander voordeel van met de trein naar Antwerpen gaan: de Antwerp Zoo zit er direct naast. Deze dierentuin behoort tot één van de oudste ter wereld. Bij deze dierentuin kan je lekker rondlopen en genieten van alle diersoorten, zoals koala’s, zeeleeuwen, gewone leeuwen en pinguïns. Ook leuk: loop door de vlindertuin en kijk naar al die mooie kleurrijke vlinders. Met een bezoekje aan de Antwerp Zoo ben je zo’n 2 á 3 uur zoet. Bij de verschillende restaurants kan je terecht voor een hapje eten of wat te drinken. In de Latteria, bijvoorbeeld. Hier stonden vroeger koeien, die werden gemolken en waarvan de melk door de stad werd verdeeld. Nu kan je hier heerlijk schepijs of milkshakes krijgen.

Touren door de stad

antwerp-bike-toursWil jij graag veel van de stad zien? Doe dan een fietstour door Antwerpen, bijvoorbeeld met Antwerp Bike Tours. Zo’n tocht duurt ongeveer 3 uur en de gids neemt je mee door de verschillende wijken van Antwerpen. Je fietst bijvoorbeeld door de havenwijk, langs middeleeuwse gebouwen en ondergrondse fietsroutes.

Met de Antwerp Bike Tours kan je kiezen uit verschillende opties qua route, zodat je kan kiezen wat jij het leukste vindt om te zien. Je kan je tour ook nog leuker maken met een chocolade-, bier- of visproeverij. Laat je leiden door een plaatselijke gids die jou allerlei verhalen kan vertellen over Antwerpen. Zo maak je de stad eens op een andere manier mee. Wanneer je liever loopt dan fietst, kies dan voor een wandeltour door de stad. Een gids neemt je dan mee langs alle historische straten en zo weet je ook zeker dat je alle mooie bezienswaardigheden te zien krijgt.

Maak het interactief

De stad Antwerpen heeft ontzettend veel mooie bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Maar als een tour niet echt jouw ding is en je ook geen zin of tijd hebt om alles uit te zoeken, is een wandeling met spel wellicht een goede optie! Bijvoorbeeld met de Antwerp City Trail. Dit spel kan je kopen voor op je smartphone en deze leidt jou langs alle leuke plekjes van Antwerpen terwijl je raadsels op kan lossen en opdrachten krijgt. Ideaal: deze tocht heeft ook geen tijdslimiet. Dat betekent dat jij in alle rust de bezienswaardigheden, musea, etc… kan bekijken en lekker pauze kan nemen bij de verschillende terrasjes die je onderweg tegenkomt.

Kortom: in Antwerpen kan je altijd genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft, op welke manier dan ook.

Soortgelijk bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.