perfect cadeau

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een kersverse mama? We hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet!

Leuke kraamcadeautjes voor de baby

Een pasgeboren baby heeft natuurlijk nog geen verlanglijstje. Wat zijn leuke cadeautjes die je hem of haar kunt geven? Als je graag een origineel en persoonlijk cadeautje wilt geven, kun je ervoor kiezen om iets met de naam van de baby te doen. Zo kun je zelf een naamslinger maken, die in de babykamer kan worden opgehangen. Rompertjes met de naam van de baby zijn ook populaire en originele kraamcadeautjes. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een gepersonaliseerd voorleesboek cadeau te doen. Dit zijn geïllustreerde boeken waarin de naam van de baby is verwerkt.

Voorleesboeken zijn altijd een leuk cadeautje, ook als je deze niet speciaal laat personaliseren. Jonge baby’s kunnen natuurlijk nog niet praten, maar voorlezen heeft een kalmerend effect en kan ze helpen bij het leren van hun eerste woordjes. Het is natuurlijk niet verstandig om hierbij voor een erg complex boek te kiezen, kies liever voor een boek met simpele woorden en veel plaatjes.

Als je een iets groter budget hebt, kun je er ook voor kiezen om een zacht schapenvachtje cadeau te doen. Dit is niet alleen fijn voor de baby, maar ook praktisch voor de ouders: met een zacht schapenvachtje kunnen ze de baby namelijk overal, op een comfortabele manier, neerleggen. Ook kan het schapenvachtje, als het buiten koud is, gebruikt worden als extra dekentje in de kinderwagen.

moeder met babyCadeautjes voor de moeder

Het is natuurlijk ook erg leuk om een cadeautje aan de moeder zelf te geven! Waarschijnlijk krijgen de kersverse ouders al genoeg speelgoed en knuffeltjes voor de baby, dus de moeder mag zelf ook best even verwend worden. Omdat een nieuwe baby niet bepaald bijdraagt aan de slaapkwaliteit van de ouders, kan het leuk zijn om iets te geven dat helpt bij het ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een zachte ochtendjas, een set rustgevende kaarsen of een verwenpakket met lekkere crèmes en douchegels. Of stel zelf een verwenpakket samen, waar je bijvoorbeeld ontspannende thee, geurkaarsen, warme sokken, lekkere chocola en een leuk tijdschrift aan toevoegt.

Ook kan het leuk zijn om een tegoedbon te geven. Nieuwe moeders hebben vaak nog maar weinig tijd voor zichzelf en een tegoedbon kan ze helpen om toch wat tijd voor hun eigen plezier en ontspanning vrij te maken. Zo kun je een bon voor de sauna of een bon voor de schoonheidssalon geven. Een bon voor een massage kan ook een erg leuk cadeau zijn.

En als je weinig geld hebt, kun je natuurlijk ook zelf een tegoedbon maken. Geef bijvoorbeeld drie bonnen cadeau die allemaal goed zijn voor een uurtje oppassen (dit kan ook goed gecombineerd worden met een tegoedbon voor een heerlijk wellnessbezoek of de schoonheidssalon). Of geef een bon voor wat hulp in huis. Zeker als het om een alleenstaande moeder gaat, kan het erg worden gewaardeerd als je aanbiedt af en toe te helpen met schoonmaken of koken. En als laatste doet een mooie bos bloemen met een lief kaartje het natuurlijk ook altijd goed!

Soortgelijk bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.