ethereum staking

De cryptowereld heeft bijzonder veel te bieden en is dan ook populair bij alle soorten investeerders. Je kan besluiten om te investeren over het lange termijn of een heuse daytrader worden. Dat klinkt allemaal leuk, maar het is ook mogelijk om een rendement te halen uit staking. Het staken van cryptomunten biedt de mogelijkheid om geld te verdienen zonder ook maar iets te doen. De cryptocurrency zal het werk uithanden nemen en jij ontvangt wekelijks, maandelijks of jaarlijks een beloning op jouw wallet. Tegenwoordig is het ook mogelijk om Ethereum te staken. De bekendste Altcoin kan zomaar extra Ether opleveren, dat is mogelijk sinds de migratie van Ethereum 2.0.

De gebruiker zal validatie nodes gaan draaien op het netwerk van Ethereum, dat zal een reward opleveren. Je kan ervoor kiezen om te gaan staken via het netwerk van Ethereum, maar dan moet jij op zijn minst 32 ETH bezitten. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig zijn er nog alternatieven.

ethereum staking binanceBinance Staking Service

De crypto exchange Binance staat te boek als de succesvolste en grootste cryptoaanbieder ter wereld. Het professionele platform is wereldwijd bekend en beschikt over ongekend veel features. Je kan bijvoorbeeld ook gebruik gaan maken van de ‘Binance Staking Service’. De service geeft de gebruikers van de Binance platform de kans om ook met kleine bedragen te gaan staken, waaronder dus ook de Ethereum. Je zal deelnemen aan een zogeheten staking pool, oftewel met meerdere andere investeerders. Daardoor kan alsnog de grens van 32 Ether worden bereikt en is staking mogelijk. De opbrengsten zijn vooralsnog niet bekend, maar de verwachting is dat het om een jaarlijks rendement van 5% tot maximaal 20% gaat.

Hoe werkt Ethereum staking bij Binance?

Je zal allereerst een account moeten aanmaken bij de exchange Binance, dat is gratis en duurt enkele minuten. Je kan het registratieproces ook op de smartphone doorlopen. Vervolgens ga je naar ‘markets’ en klik je op ‘ALTS markets’. Zoek naar ‘BETH’ en klik op het knopje ‘trade’. Het is vanaf dat moment mogelijk om de ETH om te wisselen voor ‘BETH’. Eventuele winsten worden uitgekeerd in de vorm van BETH tokens en die kan je vervolgens bewaren, omwisselen of laten uitbetalen. Dagelijks verschijnen de beloningen op jouw account bij de crypto exchange Binance.

Waarom crypto staken?

De meeste investeerders besluiten om de cryptocurrency voor een lange periode te bewaren. De lange termijn investeringen kunnen dan ook voor een bijzonder ruim rendement zorgen. In de tussentijd staan de munten een beetje niets te doen. Dat is zonde, want je kan ook geld verdienen door te gaan staken. Je hoeft verder niets te doen en er verschijnt met regelmaat een beloning in jouw wallet.

Alternatief voor Binance

Je kan ook Ethereum staken bij een Nederlandse crypto exchange, zoals het bekende Bitvavo. Allereerst moet jij Ethereum bezitten en vervolgens naar de instellingen gaan. Je kan het staken activeren door simpelweg de functie aan te zetten. Iedere maandag zal jij een beloning ontvangen op jouw Bitvavo-account. Het gaat om flexibel staken, dus je kan op ieder moment stoppen en de munten verkopen. Let op, het rendement is met ruim 1% per jaar wel wat laag.

Soortgelijk bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.