gazon zitmaaier

Een zitmaaier is een handig hulpmiddel bij het tuinieren. Het maakt maaien namelijk een stukje makkelijker. Maar een zitmaaier kopen, is niet voor iedereen de beste beslissing. Soms is je tuin daarvoor gewoon veel te klein. Vraag jij je af of het een goed idee is om een zitmaaier aan te schaffen en wil je weten wat er een goed alternatief is? Lees dan snel verder!

Ideale gazonoppervlakte voor een zitmaaier

In principe kan je een zitmaaier in elke tuin gebruiken. Maar het is gewoon niet zinvol om een zitmaaier te kopen als je tuin erg klein is. Want dan verdoe je alleen maar onnodig veel geld. Eigenlijk zijn zitmaaiers pas écht heel interessant bij gazons die groter zijn dan 1.500 vierkante meter.

Indien je tuin een oppervlakte heeft rond de 1.000 vierkante meter of net iets minder, is het zeker ook nog nuttig. Maar in die situatie kan je ook kiezen voor een benzinegrasmaaier. Indien je tuin 300 vierkante meter of minder bedraagt, is het helemaal niet slim om een zitmaaier te kopen.

Welke zitmaaier moet je kopen?

kiezen voor een zitmaaierIs je tuin groot genoeg voor een zitmaaier? Dan is het nog belangrijk dat je het juiste model eruit kiest. Dat doe je door met enkele dingen rekening te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je op voorhand bepaald hoeveel budget je er maximaal voor kan vrijmaken en welke extra’s het toestel voor jou zeker moet hebben. Er zijn namelijk al zitmaaiers te koop vanaf 1.500 euro, maar sommige modellen kosten ook 5.000 euro of meer.

Heeft je gazon moeilijk bereikbare kantjes? Dan is het tevens van belang dat je kiest voor het model dat daar geschikt voor is. De mesjes dienen in dat geval vooraan te zitten. De maaibreedte is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Hoe breder deze is, hoe minder werk je namelijk hebt. Als je op zoek bent naar een goede gids bij het kopen van een zitmaaier, check dan zeker deze pagina over de beste zitmaaiers bij Populus, een betrouwbare website over tuinmateriaal.

Kleine tuin? Neem een benzinegrasmaaier!

benzine grasmaaierEen benzine grasmaaier is de beste keuze voor gazons met een oppervlakte tot ongeveer 1.000 vierkante meter. Als je gazon effectief 1.000 vierkante meter groot is, dien je wel een beetje goed te been te zijn. Want het is heel wat oppervlakte om af te leggen. Is dat niet het geval? Dan loont het wél om een zitmaaier te kopen. Indien je nog goed kan wandelen is een benzinegrasmaaier echter de betere keuze.

Waarom? Wel, een grasmaaier op benzine is vele malen goedkoper. Waarom zou je heel wat geld geven voor een zitmaaier als je deze niet optimaal kan gebruiken? Ook indien je een benzine grasmaaier wilt kopen, zijn er heel wat opties. De beste benzinemaaier voor jou is er een die past bij je noden en budget.

Enkele dingen om rekening mee te houden

Als je besloten hebt om een zitmaaier aan te schaffen, moet je er niet alleen op letten dat je tuin groot genoeg is, maar ook dat je plaats hebt om de maaier op te bergen. Het is namelijk belangrijk dat het op een droog en veilig plekje staat, zoals in een tuinhuisje.

Houd ook in je achterhoofd dat er onderhoudskosten bij een zitmaaier komen kijken. Dat wil dus zeggen dat dit soort grasmaaier je waarschijnlijk duurder uitkomt dan dat je in de eerste instantie dacht.

Soortgelijk bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.