iphone naar android

Van Apple naar Android overstappen is een van de beste dingen die ik ooit gedaan heb. Het biedt namelijk heel wat voordelen. Overweeg je ook om die stap te maken? Dan is het interessant om deze voordelen te kennen en meer te weten te komen over hoe je dat aanpakt. Alle info die je nodig hebt, vind je terug in dit artikel!

Overstappen van iOS naar Android: wat zijn de voordelen?

iOS vs AndroidHoewel iPhones erg populair zijn, kiezen steeds meer mensen voor waardige alternatieven, zoals Samsung of Huawei. Dit zijn Android telefoons die enkele kenmerken en voordelen hebben die je niet terugvindt bij Apple smartphones. Zo kan je een Android telefoon ontgrendelen door gezichtsherkenning of via een patroon. Die mogelijkheden hebben iPhones niet.

Daarnaast werkt Google Maps van Android beter dan Apple Maps van Apple en biedt Android meer mogelijkheden om je telefoon volledig te personaliseren naar je voorkeuren. Android smartphones zijn ook goed afgestemd op het gebruik van diensten van Google. Je wordt daarnaast vaker herinnerd aan waar je mee bezig bent bovenaan je scherm. Dat is in vele situaties erg handig. Je hebt tevens heel veel soorten telefoons die je kan kopen. Zoals je ziet heeft het dus heel wat voordelen om over te stappen van iOS naar Android. Mijn hoofdreden om te veranderen was voornamelijk de vele mogelijkheden die Android heeft op vlak van personalisatie en het feit dat ze nu eenmaal heel wat budgetvriendelijker zijn.

Hoe gebeurt de overstap?

Lijkt het je interessant om naar Android over te stappen? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de overstap. Ik vond het overzetten van de gegevens op mijn smartphone namelijk heel wat makkelijker dan ik had gedacht. Je dient enkel de Google Drive app te installeren op je iPhone en dan een back-up te maken. Vervolgens installeer je de Google Drive app op je Android smartphone. Zo kan je je gegevens eenvoudig overzetten van de ene telefoon naar de andere.

De meeste apps die op iOS verkrijgbaar zijn, vind je terug in de Google Play Store, maar er zijn wel een aantal apps die alleen voor iOS bestaan, zoals Things. Toch vind je daarvoor meestal wel alternatieven. Voordat je de overstap maakt, is het dus een goed idee om te kijken welke apps je zeker niet kan missen en op te zoeken of ze daadwerkelijk ook in de Google Play Store verkrijgbaar zijn. Als dat niet het geval is, kan je op voorhand zoeken naar de alternatieven. Je zal dus wel wat opzoekwerk hebben, maar veel meer komt er niet bij kijken.

Nadelen van mijn overstap

Uiteraard heeft overstappen van iOS naar Android niet alleen maar voordelen. Eerlijk toegegeven zijn er ook enkele dingen die ik mis. Een van die dingen is het gemak waarmee je bestanden van je MacBook overzet naar je iPhone. Als je geen Apple computer hebt, hoeft dit voor jou uiteraard geen nadeel te zijn.

Het andere voordeel van iOS is dat alles erg simpel werkt. Zo werken bepaalde handelingen in alle apps hetzelfde. Een voorbeeld daarvan is het vegen vanaf de linkerkant van je scherm om terug te keren naar het vorige scherm. Het besturingssysteem komt dus met een aantal gemakken die je niet hebt bij Android. Wel is het zo dat sommige apps deze functionaliteiten ingebouwd hebben, maar dat geldt niet voor elke app.

Soortgelijk bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.